KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 22, 2011 20:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:
terenia1 pisze:No i super fajna wiadomość :lol: przeklejam część maila którego dostałam dziś od Mirki z Holandii :D

"Teresko!
A ja mam dla was 100 euro, od Astrid, a raczej od pan ze schroniska kociego, gdzie bylysmy z wizyta. Astrid mi to dala, zebym wam przeslala, podaj prosze konto, nie mam sily szukac. Astrid prosi tez, zeby cos napisac do tych pan, zaraz ci posle ich namiary. Jedna to ta wlascicielka, druga to wolontariuszka, ktora dostaje niewielkie wynagrodzenie za koszty przejazdu, odkladala po 1 euro i uzbierala kaske dla was!. Chca tez zbierac pomoc materialna dla was. Astrid napisala z kolei artykulik do tej ich gazetki (ktora idzie do 3 tysiecy odbiorcow!). Zobaczymy, co z tego wyjdzie."

fajnie trzymajmy kciuki, żeby sponsorów znalazło się jak najwięcej :ok: podziękowania dla Mirki i Astrid :1luvu:
każda kwota się liczy, czy 1 euro czy 10 zł, ziarnko do ziarnka i możemy pomagać kolejnym kociakom :D

Wiadomość od pani Mirki robi wrażenie -to niesamowite słyszeć, że jakaś pani daleko w Holandii która tylko słyszała o malutkim stowarzyszeniu Nadzieja na dom potrafiła zapewne przez dość długi czas zbierać drobne kwoty aby nas wspomóc bardzo znaczącą w Polsce kwotą 100 euro. Naprawdę - jedna z najfajniejszych spraw w działalności stowarzyszenia NND jest możliwość choćby dowiedzenia się, że takie osoby SĄ. Dla mnie osobiście - duża sprawa.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie maja 22, 2011 21:47 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Bona44 pisze:Tereniu określ datę sprzątanka w Chacie bo mam czas w tym tygodniu od środy do niedzieli włącznie :ryk:

Bożenko ja bym optowałą za sobotą w przyszłym tygodniu w jakichś godzinach wczesnopopołudniowych :) to może jeszcze ktoś się przyłączy :D czekamy na propozycje

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie maja 22, 2011 23:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dzis na wieczornym dyzurze znow byla silna grupa tzn dyzurujaca Cooki, p.Beata od Noska z mama, p.Bozena i ja.
Tzn dyzur zrobila Cooki a my tylko do pomocy i nianczenia kotow.
Cokki podala wszystkie leki lacznie z zastrzykami.
Klimkowi skonczyly sie zastrzyki i mokre jedzenie, dostal intestinal pozostaly od Gracji, chetnie zjadl jak go caly czas glaskala p.Bozena. Klimek paste tez dostal.
Smola ladnie je.
Co do Ziutka zdjelysmy mu z Cooki opatrunek ale niech dunder scisnie tych doktorow mial pod kaftanikiem opatrunek tj gazik ktory byl przyklejony plastrem dookola tulowia kota dwa razy i terez to odkleic horror wiec jedna trzymala a druga pomalutku odcinala z futrem ale bardzo sie darl i rzucal jedna wogole by nie dala rady.
Rana ladnie zagojona suchutka poksikalysmy sreberkiem i ubralysmy kaftanik.
Uspokoil sie i pociesznie ulozyl sie w swoim legowisku.
Ziutek slabo je.
Nosek ok. na jutro ma nereczki w lodowce dajcie mu i innym ktore maja ochote.
Dzis nie mial ochoty na naswietlanie wyrywal sie by w oknie posiedziec ciagnie go bardzo.
Jest mu znacznie lepiej.

Nie ma zadnych rozwolnien ani wymiotow.

Zostawiajcie otwarte okna z rannego dyzuru do wieczora pan kurczakowy daje pozor rozmawialismy.

Mam duzy problem z moim Benusiem b.chory nerki niewydolnosc jest na kloplowkach musze przy nim siedziec i trzymac lapke,wogole nie je. I tak do czwartku w piatek do kontroli. :(

Za to Pkiksi i Diksi super jutro w pon.jada do kontroli.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie maja 22, 2011 23:07 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jadziu z tego co Dorotka mówiła Ziutek podobnież chętnie je suchego Royala, mamy jakieś rózne saszetki Roayala takie dla starszych kotów więc można mu dawać i obserwować jak je :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon maja 23, 2011 7:05 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Wieści z Domu Stałego Albercika
Dzień dobry
U nas wszystko w porządku , Albercie jest zdrowy ma apetyt i ciągłą ochotę żeby się bawić. Słyszałem że koty nie lubią wody a nasz urwis już cztery razy kąpał się w wannie, czasami zostawiamy w wannie wodę a on uparcie spaceruje po brzegu wanny no i już nieraz wpadł.
Przesyłam kilka zdjęć a w drugim email krótki film (Albercie dostał nowe poidło) mam nadzieje że dojdzie.
Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z nowym poidełkiem :D

http://www.youtube.com/watch?v=yijDBe7EepU

:ok:

jadziaII

Post » Pon maja 23, 2011 7:15 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

tak Ziutek nie skusił sie na żadną z 3 rodzajów mokrej karmy i myślałam że to stres i wycofanie do czasu jak "Kuchnia" wydała Royala .
Jak dołozyłam do miski to prawie się rzucił.
Co do Noska to on w niedzielę rano prawie cały czas był na oknie, ale później robi sie taki nerwowy podekscytowany bo chce wyjść a nie może to się wkurza i naqwet jak go do boksu dawałam to mnie dziad dziabnął.
Ale był juz taki zdenerwowany że aż ziajał.
Jak go dałam do boksu to się wyciągnął na podłodze i usnął.
Wiki to taka drobinka subtelnamała panienka.
bardzo jej brakuje głasków i jak się wchodzi to zaraz z boksów schodzi z głośnym miau.
Ona ładnie je i chodzi siku i na okno, ale jak Józek na ną syknie to przestraszona przycupnie gdzieś i czeka aż mu się znudzi i sobie pójdzie.
Tak samo Krawatka na zdrowej.
Trochę boi się GRemlinów i w zasadzie siedzi na górZe, ale do jedzonka schodzi i na siku też.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 23, 2011 8:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Byłam dziś z Klimkiem na kontroli i zalecenia są takie, że nadal ma brać zastrzyki - do czwartku włącznie - dziś dostał u weta, jutro rano mam dyżur więc mu podam, także prośba by i w środę rano dostał ale chyba jest Bona to nie powinno być problemu. Przywiozłam mu tez mokre (i/d) - ma dostawać (prócz dowolnych iloci suchego intestinala) po pół saszetki rano i wieczór - chyba, że bardzo by chętnie zjadł to można mu dać więcej. Prośba o przecieranie mu dupki jakby była brudna a do czyszczenie uszu niedługo chyba dołączy oridermyl....

Czy ktoś ma pożyczyć zszywać tapicerski (muszę zszyć pewnie drobioazg w domu)?

Gdzie najtaniej można kupić Feliwaya "do kontaktu"? A może ma ktoś trochę pożyczyć albo przynajmniej sam dyfuzor bo..... Mery.... :x

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon maja 23, 2011 8:44 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Klimek ma coraz lepszy apetyt chyba, a wczoraj to duzą kupke zrobił do kuwety, fakt że śmierdzącą na kilometr. I Klimek wczoraj zaczoł sobie sam myć dupkę i ogonek, więc chyba idzie ku lepszemu :ok: i oby tak dalej :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 23, 2011 8:51 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dziękuję Dorotko za info bo wetka mnie pytała jak z nim a ja nie za bardzo wiedziałam :| . Dziś miał jakąś ropę koło dupki i jutro mam dostarczyć jego kupę bo nie było to z gruczołów :( ale dobrze, że robi postępy :ok:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon maja 23, 2011 12:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Przepraszam, ale ja ze złymi wieściami. Mam zapalenie zatok i zwolnienie z pracy do 1 czerwca włącznie :( Jako że pisze na nim jak byk "chory musi leżeć" niestety nie dam rady ani zrobić dyżuru w piątek rano ani pomóc w sobotę w porządkach. Niestety nie udało mi się wyleczyć przez weekend...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon maja 23, 2011 13:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ufff relacja z dzisiejszego dyżuru:
Byłyśmy z Wiesią, ale przed nami była jeszcze Mara (z Klimkiem ktory u doktora dostał zastrzyk) , a potem Jadzia z Wiesiem eskortujący z kolei Smołę na prześwietlenie nóżki.
Przywiozłyśmy na kociarnię odkurzacz -mały/ głośny/ krótki kabel- ale za to dobrze działa. uwaga !!! przy wciąganiu kabla (co się robi naciskając półokrągłą rączkę do przenoszenia sprzętu) proszę przytrzymywać kabel , bo inaczej zrobi wam kuku w nogę jak mnie.Odkurzacz jest na kociarni zdrowej w przedsionku z umywalką.
Ponadto przywiozłam karmy suche RC young female i young male (ode mnie) oraz trochę próbek ( dzięki Bogusiu).
3 torebki są zapieczętowane , jedna otwarta. przywozłam też mus winston dla maluchów , ale kociaki wszysko natychmiast zjadły.
Kotki mają się następująco :
Wiki boi się Józka, więc jest raczej wysokopienna w związku z tym. Mam nadzieję że szybko znajdzie dom , jest śliczna i miła.
Józek jak zwykle żarłoczny i rozpanoszony odkąd nie ma Coffi.
Nosek - bardzo duża poprawa z łapką :) Dziś był spokojny , trochę leżał na oknie , trochę w dużym ładnym domu na szafir .Pod koniec dyżuru bez protestu poszedł do boksu gdzie usnął smacznie w kuwecie .
Klimek - dawno nie widziałam takiego biedulka , skóra i kości. Kupka Klimka została zabrana przez Jadzię i Wiesia do analizy do doktora. Kotek zabiedzony jest strasznie , ale przyjazny. Bez większych problemów Wiesia podała mu tę przepisaną pastę oraz wyczyściła uszka - uszka ma niestety paskudne. Na szczęście Klimek na naprawdę spory apetyt. Suchym jedzeniem się nie interesuje chyba wcale. Saszetki I/d ( Hill's) oraz mus z kaczki (RC) bardzo mu smakują, zajadał się przy nas , a dawałyśmy po troszku. Klimek został przeniesiony z górnego boksu na 1-sze piętro , bo Wiesia nie mogłaby nic przy nim zrobić . Boks na górze jest wymyty i zdezynfekowany.
Smoła jakoś radzi sobie z łapką ale do kuwety bardzo trudno jej wejść, biednej przytrafiają się więc przypadki zakichania sobie boksu. Natomiast podobno łapka ładnie się zrasta.
Ziutek natomiast na razie jest wycofany, pewnie w kaftaniku nie jest mu do śmiechu szczególnie że rano było naprawdę gorąco. Był puszczony na kociarnię i tam go zostawiłyśmy , bo zamelinował się w wiklinowym domu pod stołem skąd nie dało się go wywabić . Przed domkiem ma suche RC dla sterylizowanych kocurków i dla koteczek - ale jakoś nie miał ochoty - może się przejadł ...
Na zdrowej kociarni panują Gremliny, Bura kicia a szczególnie Krawatka nie czują się swobodnie , Krawatka wręcz boi się zejść na dół. Raczej się nie wtrącam w "sprawy meldunkowe: kotów- ale czy Bura a w szczególności Krawatka nie mogłyby dołączyć na Kwarantannę do Józia i Wiki ?
Biedne Gremlinki mają pod oczami paskudne wyleniałe ranki. Bardzo proszę o informację czy nie można by smarować kotkom pod oczami np. neomecyną lub inną maścią która wspomogłaby gojenie, bo te ranki z pewnością je swędzą , a może bolą. A te kociaki tak się już ucywilizowały od czasu jak znalazły się w kociej chatce dużo łatwiej je złapać :) przedtem były dużo bardziej płochliwe.
Co mogłyśmy to zrobiłyśmy z Wiesią - na mycie podłogi już nie miałyśmy sił, ale reszta chyba została wykonana jak należy.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon maja 23, 2011 15:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mara S pisze:Dziękuję Dorotko za info bo wetka mnie pytała jak z nim a ja nie za bardzo wiedziałam :| . Dziś miał jakąś ropę koło dupki i jutro mam dostarczyć jego kupę bo nie było to z gruczołów :( ale dobrze, że robi postępy :ok:

Juz nie musisz zawiezlismy kupki Klimka do Almawetu po drodze jak jechalismy ze Smola na rtg bo kazali przyjechac.
Wszystko ladnie sie zrasta ale musi miec jeszcze za tydzien rtg jakies tam inne nie wiem, wiec musi byc na czczo bo dostanie glupiego jasia zeby sie nie poruszyla.
Maluch Piksi Diksi ok. Diksi ma brac do oczka cornerogel przez tydzien i powinno byc dobrze.

jadziaII

Post » Pon maja 23, 2011 15:51 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.05.-28.05.2011
23.05. pon. rano Gosia i Wiesia wie. Bona
24.05. wt. rano MaraS wie. Teresa
25.05. śr. rano Bona wie. MaraS.
26.05. czw.rano brak wie. Cookie
27.05. piat rano Alienor wie. Dorotka
28.05. sob. rano Cookie wie. brak
29.05. niedz. brak wie. Dorota
Marlenka dzieki :D

czwartek rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon maja 23, 2011 16:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

hej
linomagiem mozna natłuszczać Gremlinom pod okiem ja jestem w Warszawie moze ktoś kupi maść? neomycyna bez sensu bo to antybiotyk

kurde muszę porozmawiać z paniami od dr Skolika na temat tych plastrów - kurde depilacja gratis a koty dostają szału :evil:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon maja 23, 2011 18:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Obrazek

Albercik w pudełku :) śliczności i te łapki oparte :) no super
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

[poprzednia][następna]