PAKT CZAROWNIC XXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 22, 2011 22:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

A ja jeszcze - jako sprawca całego zamieszania - czuję się w obowiązku zacytować, com się dowiedziała, a co AFN napisał na stronie wydarzenia na FB (link tutaj http://www.facebook.com/event.php?eid=203257213049051 )
"Mimo tego, że nauczeni doświadczeniem zeszłorocznym podjęliśmy wszelkie środki bezpieczeństwa (montaż pompy, klatki na specjalnych podwyższeniach itp.), mimo zapewnień administracji, że zdarzyło się to pierwszy raz, że przetkanie studzienki retencyjnej załatwi sprawę…"

:)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Nie maja 22, 2011 22:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Pasibrzucha pisze:Bazarek z czarcim żebrem byłby jak sądzę hitem, warto to rozważyć na poważnie :twisted: Sama bym się pisała...

Ja również :oops:

Doczytałam też o zalaniu ... powiem tak - moją pierwszą myślą, było to, że należy im pomóc. Po doczytaniu - jetem tego samego zdania. Może lokal jest zły - ale czy łatwo jest znaleźć lepszy :?: Łatwo jest mówić, że coś można było zrobić lepiej ... ale czasami bardzo trudno to wykonać.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon maja 23, 2011 5:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Nie wiem, czy dobrze mi się kojarzy, ale poprzednie zalanie miało miejsce w związku z powodzią.

A jeśli tak, to nie wiem, czy można było przewidzieć, że zwykła ulewa wyrządzi takie szkody.
Teraz pewnie dziewczyny wyciągną wnioski z sytuacji.

Tylko, same wiecie jak trudno znaleźć lokal na kociarnię.
Mało kto zgadza się na takie sąsiedztwo. :(

Co do głosowania, to ja już poparłam poprzedniego kandydata.
Pomyślę o innej formie pomocy ( może bazarek )

Natomiast, jestem za zgłoszeniem dziewczyn w czerwcu .
Podejrzewam, niestety,że szkody nie zostaną tak szybko naprawione.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon maja 23, 2011 9:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Wlacze sie z doskoku i napisze tylko tyle ze:
w krakowie ciezko o jakiekolwiek normalne lokale z dobrym zapleczem, tym bardziej ze sasiedzi nie zycza sobie zwierzat. powodz ktora zalala miasto byla daleko od kociarni, jednak studzienka wywalila i w zeszlym roku zalalo nas poteznie. zrobilismy porzadny remont, zamontowana jest pompa, regaly i podjete zostaly wszelkie srodki ostroznosci. mimo wielu apeli i prosb do administracji (a to niestety niechlubny Zarzad Budynkow Komunalnych jest) nie kwapia sie do tego zeby cokolwiek zrobic. Ze studzienka, glupia rura itp. a czynsz placimy, o lokal dbamy i staramy sie zeby wszystko bylo ok.

To tyle z mojej strony. Jesli ktos nie chce wierzyc zapraszam do Krakowa na wolontariat na kociarni - sie przekona na wlasnej skorze. Krakow to nie jest przyjazne miasto mieszkancom ani osobom ktore wynajmuja cokolwiek od gminy. Krakow jest przyjazny tylko turystom ale oni maja koty gdzies :evil:

dobrego dnia!
Ostatnio edytowano Pon cze 20, 2011 16:51 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon maja 23, 2011 15:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

solangelica pisze:Wlacze sie z doskoku i napisze tylko tyle ze:
w krakowie ciezko o jakiekolwiek normalne lokale z dobrym zapleczem, tym bardziej ze sasiedzi nie zycza sobie zwierzat. powodz ktora zalala miasto byla daleko od kociarni, jednak studzienka wywalila i w zeszlym roku zalalo nas poteznie. zrobilismy porzadny remont, zamontowana jest pompa, regaly i podjete zostaly wszelkie srodki ostroznosci. mimo wielu apeli i prosb do administracji (a to niestety niechlubny Zarzad Budynkow Komunalnych jest) nie kwapia sie do tego zeby cokolwiek zrobic. Ze studzienka, glupia rura itp. a czynsz placimy, o lokal dbamy i staramy sie zeby wszystko bylo ok.

To tyle z mojej strony. Jesli ktos nie chce wierzyc zapraszam do Krakowa na wolontariat na kociarni - sie przekona na wlasnej skorze. Krakow to nie jest przyjazne miasto mieszkancom ani osobom ktore wynajmuja cokolwiek od gminy. Krakow jest przyjazny tylko turystom ale oni maja koty gdzies :evil:

A ja cos o tym wiem bo od roku ponad trwa batalia z wydzialem mieszkalnictwa w sprawie mieszkania moichj rodzicow. I co? Psinco. Dzis mama ma spotkanie w komisji ciekawe czego sie dowie tym razem..

dobrego dnia!

dokładnie tak jest ......
Pustostanów jest pełno ale one nie są przeznaczone na lokale socjalne i na nic tylko sobie stoi i niszczeje .....
Ja o lokal socjalny staram się o 12 lat po drodze stan mojego zdrowia się pogorszył - a mieszkam na 4 pietrze bez windy i czasem bardzo ciężko jest mi wyjść po schodach ...... ojciec coraz bardziej szaleje .....
A tu zonk pani mi powiedziała że szans nie mam bo za mało punktów - nie ma awantur nie ma popijaw nie ma brudu i smrodu ........

Jeżeli którąś z Was wczoraj uraziłam to przepraszam .

Znikam bo mam strasznie dużo roboty .
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon maja 23, 2011 17:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Oj Etiopio wrażliwcu - a czym byś miała kogoś urazić? Każdy ma prawo do swojego zdania i podyskutować zawsze warto. Zwłaszcza z siostrą czarownicą :mrgreen: Jakoś tak ciężki dzień mam dzisiaj. Głowa mnie boli, spać mi się chce,w krzyżu łamie... :roll: starość nie radość :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon maja 23, 2011 17:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

qr...
Dostała awizo...
Oczywiście z pracy wracam, jak poczta już nie pracuje... :evil:

Przesyłka w postępowaniu administracyjnym 8O

Ubłagałam kobietę, żeby powiedziała skąd... Urząd Skarbowy!!

Normalnie ludzie ratunku!! Gdzie ja żyję?? 8O
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon maja 23, 2011 17:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

villemo5 pisze:qr...
Dostała awizo...
Oczywiście z pracy wracam, jak poczta już nie pracuje... :evil:

Przesyłka w postępowaniu administracyjnym 8O

Ubłagałam kobietę, żeby powiedziała skąd... Urząd Skarbowy!!

Normalnie ludzie ratunku!! Gdzie ja żyję?? 8O

Planeta melmak :?: :?:

Kurde pracy ma od groma a mój popieprzony zabytkowy komputer co chwilkę się wiesza a niech go ........... :evil:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon maja 23, 2011 17:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Całkiem serio to się denerwuję...
Czegóż ta zacna instytucja może chcieć ode mnie?
Szlag mnie trafia.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon maja 23, 2011 17:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Villemo pewnie cię kontrolować będą. Mnie kontrolowali 3 razy; raz, jak jeszcze miałam firmę,raz jak ją zamykałam, i jeszcze raz- rok po zamknięciu :roll: jak by się coś wtedy jeszcze mogło zmienić w tych papierach 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon maja 23, 2011 17:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:Villemo pewnie cię kontrolować będą. Mnie kontrolowali 3 razy; raz, jak jeszcze miałam firmę,raz jak ją zamykałam, i jeszcze raz- rok po zamknięciu :roll: jak by się coś wtedy jeszcze mogło zmienić w tych papierach 8O

Ale moje papiery prowadzi biuro rachunkowe i US jest o tym poinformowany przecież!!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon maja 23, 2011 17:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Moje też prowadziło biuro. To nie ma nic do rzeczy :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon maja 23, 2011 18:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:Moje też prowadziło biuro. To nie ma nic do rzeczy :?

To do mnie by zawiadomienie przyszło??
No kurde.... I się denerwuj człowieku....
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon maja 23, 2011 18:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Kurde...
Czy leci z nami prawnik??
Całkiem serio pytam, bo potrzebujemy z TŻ coś dopytać... A nie stać nas na komercyjnego :oops:
Sprawa pilna.
Zna ktoś kogoś?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon maja 23, 2011 19:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Może zapytaj na koci-łapci :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

[poprzednia][następna]