Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 22, 2011 9:25 Re: Koty.Samson- gastroskopia/plastyka jelit.Prosimy o pomoc

Dzień dobry.
dziękujemy, że jesteście :1luvu:
wczoraj nie pisałam, bo nie mogłam się pozbierać :( dziś jakoś wcale nie jest lepiej!
Ja ledwo żyję, Samsonik, zmęczony, bardzo zmęczony.
Wczoraj pojechał na 9 rano, wrócił do domu po 18.

Pobrano wycinek do badania histopatologicznego (wet ciągle stawia na chorobę IBD, te stany zapalne jelit i wszystko złe co za tym idzie- wymioty, chudnięcie, braki apetytu, spaczony i wzmożony apetyt, nagłe biegunki i totalne osłabienia, nie przyswajanie pokarmów, witamin) czekamy na wyniki - do maksymalnie 2 tygodni.
Ja nic innego, jeszcze gorszego nie przyjmuje do świadomości!!!

Nie wiem czy dobrze i fachowo napiszę co wynikło i czegoś nie przeoczę ale tak: na pewno mamy zwężenie przy wpuście to żołądka, to co pokazało rtg z kontrastem -to będzie trzeba najprawdopodobniej operować :( poszerzać, również tam bardzo blisko tego miejsca jest zgrubiałe jelito? o 4 mm ( stan zapalny po biegunkach?); jest również silny stan zapalny w okolicy odźwiernika ( Lekarz mówi, ze to wszystko, najprawdopodobniej jest przyczyną stanów zapalnych jelit, konsekwencją IDB - ale wyniki potwierdzą). Mamy też owrzodzenie
To tak ogólnie, pewnie mało dokładnie i składnie :?
Samsonik cały czas na lekach, cerenia cały czas działa, do tego doszły nowe leki, jeśli nic się nie będzie działo w piątek do Pana doktora na kontrolę i dalsze leki, a tak na "normalne"wizyty będziemy chodzić do naszego lekarza.
Czeka na długie leczenie, bardzo długie :( jednak przez ten tydzień co nam mija, mimo tego wszystkiego co jest w środku, Samsonik bardzo dobrze zareagował na leki, które dostawał przez ten tydzień, a za 2 tygodnie mamy zrobić ponowną morfologię.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie maja 22, 2011 9:34 Re: Koty.Samson- gastroskopia/plastyka jelit.Prosimy o pomoc

To trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre ... tzn. też wierzę, że to nie to, czego obawiałam się u Pokerka. A gdzie poszły wycinki- my w IDEX-ie czekaliśmy tylko tydzień... Nieustająco :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Nie maja 22, 2011 9:40 Re: Koty.Samson- gastroskopia/plastyka jelit.Prosimy o pomoc

Biedny, wymęczony Samsonik, ale bardzo dzielny!
Kciuki nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie maja 22, 2011 9:42 Re: Koty.Samson- gastroskopia/plastyka jelit.Prosimy o pomoc

do laboklin

Anna Rylska

Post » Nie maja 22, 2011 9:44 Re: Koty.Samson- gastroskopia/plastyka jelit.Prosimy o pomoc

Ufff... Odetchnęłam nieco!
Biedny Samsonik...
Biedna Ania...

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Nie maja 22, 2011 11:01 Re: Koty.Samson- gastroskopia/plastyka jelit.Prosimy o pomoc

ja jeszcze nie :( to dopiero początek naszej góry lodowej
lekarz mówi, że to jedne naprawdę bardzo ciężki przypadek :cry:

Anna Rylska

Post » Nie maja 22, 2011 11:39 Re: Koty.Samson- gastroskopia/plastyka jelit.Prosimy o pomoc

Laboklin rzeczywiście dłużej robi, dotarły mnie słuchy że oni są jakąś polsko-niemiecką spółką? :roll:
Kciuki za Samsonika, musi być dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie maja 22, 2011 12:21 Re: Koty.Samson- gastroskopia/plastyka jelit.Prosimy o pomoc

trzymaj się Samsoniku :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie maja 22, 2011 14:28 Re: Koty.Samson- gastroskopia/plastyka jelit.Prosimy o pomoc

BARDZO prosimy o głosy w ankiecie krakvetu na schronisko w Radomiu i przekazanie tej informacji dalej

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13617 - 6 pozycja

znam osobiście to schronisko, mój brat prze 4 miesiące w ramach wojska chodził tam w tym roku na odróbki,
te zwierzęta bardzo potrzebują pomocy,
psów jest strasznie, strasznie dużo, zwierzęta praktycznie nie wiedza co to jest sucha czy mokra karma :( :( :(
żywią się głownie -tym co zakłady, firmy podarują - mrożonkami ( mieszanka chińska, buraki, frytki, chleb suchy - wszystko jest gotowane) reszkami ( kości) z zakładów mięsnych, naprawdę jest tam ciężko!

Anna Rylska

Post » Nie maja 22, 2011 18:24 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Nie ukrywam, że brak wieści zaparł mi dech i ... ech ... spodziewałam się najgorszego :|
Wiem, że jeszcze długa droga w leczeniu Samsonika, ale wierzę, że będzie lepiej :!:
Grunt to diagnoza, żeby było wiadomo z czym i jak walczyć :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Nie maja 22, 2011 18:45 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Samsoniku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon maja 23, 2011 8:45 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Willow_ dzięki za optymizm, chciałabym tak jak Ty
niestety jakoś optymistycznie nie jestem nastawiona ostatnio
do tego ciągle zęby, kości mnie męczą

Anna Rylska

Post » Pon maja 23, 2011 11:59 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Samsonik ma biegunkę ( musztardówkę)
kontaktowałam się sms z P. doktorem, mamy podawać nifuroksazyd i qpka do badania, wymiękam

Anna Rylska

Post » Pon maja 23, 2011 14:42 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Musi być dobrze :ok: :ok: :ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pon maja 23, 2011 21:01 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Samsoniku kochany! Kiedy wreszcie będzie z tobą lepiej? :cry: Takie kochane stworzenie i tyle musi wycierpieć. Aniu, myślę o Was nieustannie, trzymam kciuki za wyniki i leczenie kicia, a także za Wasze zdrowie...
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

[poprzednia][następna]