PAKT CZAROWNIC XXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 22, 2011 16:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Pomponmamo, a Ty jak zwykle w moich myślach czytasz!!! :1luvu:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie maja 22, 2011 16:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

villemo5 pisze:
Etiopia pisze:
villemo5 pisze:Dziewczyny... a ja mam pytanie całkiem serio.
Czy to aby nie jest kolejne zalanie??

Bo z tego, co pamiętam, to było już na forum takie zdarzenie i wtedy chyba nawet jedna koteczka utonęła. Nie pamiętam tylko gdzie to było :oops:

Tak to było kolejne zalanie - poprzednie było rok temu ........ :cry:

Ano właśnie....

Ja naprawdę staram się brać pod uwagę wszelkie trudności i niedogodności, ale... Kurde no!! Jak można było do tego dopuścić? PONOWNIE?
Doczytałam teraz wątek. Brzmi dramatycznie dość. Ale tak naprawdę można to było przewidzieć. Czytałam o przerzucaniu się odpowiedzialnością itd... Tylko co z tego? To koty były narażone najbardziej. Trochę mi ciśnienie skoczyło...

Uważasz że fundacja działa na szkodę kotów ??Jezeli uważasz że jest to marnowaniew środków to proste nie pomagaj AFN ....

Po poprzednim zalaniu był wykonany generalny remont- klatki zostały zamontowane na podwyższeniu, zrobiono odprowadzenie wody oraz zamontowano pompę .
Co się dało zrobić zostało zrobione nie ma pieniędzy na wynajęcie innego lokalu. Miasto nie zaproponowało po poprzednim zalaniu lokalu zastępczego ..

Nikt nie jest wróżką i nikt nie przewidział że coś takiego się stanie i że pompa nie da rady wypompować całości .......

Też mi się ciśnienie podniosło ........
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie maja 22, 2011 16:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

A jednak zdarzyła się powtórka...
A na wątku piszecie, że boicie sie kolejnej ulewy...
I co? Znów bedzie generalny remont, koszty wynajmu wzrosną...
I co? Będziecie wierzyć, że więcej się nie powtórzy?
Etiopio ja nie chcę Ci podnosić cisnienia. Chce tylko podyskutować. Bo może z tej dyskusji jakis pomysł sie urodzi?

Jeśli by do czynszu doliczyć koszty corocznego (oby nie częstszego!!) remontu generalnego, zakupu nowego wyposażenia itd...
Może się okazać, że ten lokal wcale nie wychodzi tak "tanio"?? Kosztów niepoliczalnych, takich jak stres kotów i opiekunów tu nie wymienię...

EDIT:
Etiopio doczytałam małą czcionkę:

Etiopia pisze:
Uważasz że fundacja działa na szkodę kotów ??Jezeli uważasz że jest to marnowaniew środków to proste nie pomagaj AFN ....

Doczytałam i 8O 8O 8O

Wiesz, staram się zrozumieć Twoje zdenerwowanie, ale przesadziłaś. Nie będę Cię klepać po plecach, skoro mam wątpliwości i chcę je przedyskutować. TYLKO przedyskutować. A tu zaraz takie zarzuty? 8O

Proszę Cię, ochłoń i nie szukaj wrogów tam, gdzie ich nie ma.
Ostatnio edytowano Nie maja 22, 2011 16:51 przez villemo5, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie maja 22, 2011 16:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Etiopio nikt nie napisał,że fundacja działa na szkodę kotów. To jedna z najbardziej szanowanych przeze mnie fundacji. Ale... Ten lokal to jest pułapka. I myślę,że jeśli nie dało się tego przewidzieć :roll: (może i nie)to teraz już chyba nie ma wątpliwości? :? Pomoc fundacji - tak (w czerwcu, albo nawet przez kilka miesięcy) ale nie w tym lokalu. Takie jest moje zdanie. Jak pisałam podporządkuję się decyzji ogółu.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie maja 22, 2011 16:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Przepraszam Vill -czy czytasz mi przez ramię :lol:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie maja 22, 2011 16:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

villemo5 pisze:A jednak zdarzyła się powtórka...
Etiopio ja nie chcę Ci podnosić cisnienia. Chce tylko podyskutować. Bo może z tej dyskusji jakis pomysł sie urodzi?

Jeśli by do czynszu doliczyć koszty corocznego (oby nie częstszego!!) remontu generalnego, zakupu nowego wyposażenia itd...
Może się okazać, że ten lokal wcale nie wychodzi tak "tanio"?? Kosztów niepoliczalnych, takich jak stres kotów i opiekunów tu nie wymienię...

Lokalu nikt zaoferować nam nie chce ......
Szukaliśmy i co i nic .....
Pieniędzy nie ma na bieżące rzeczy ......

lokalu nie wyczarujemy bo to nie takie proste ....
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie maja 22, 2011 16:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

villemo5 pisze:A jednak zdarzyła się powtórka...

EDIT:
Etiopio doczytałam małą czcionkę:

Etiopia pisze:

Doczytałam i 8O 8O 8O

Wiesz, staram się zrozumieć Twoje zdenerwowanie, ale przesadziłaś. Nie będę Cię klepać po plecach, skoro mam wątpliwości i chcę je przedyskutować. TYLKO przedyskutować. A tu zaraz takie zarzuty? 8O

Proszę Cię, ochłoń i nie szukaj wrogów tam, gdzie ich nie ma.

Wcale nie proszę żeby mnie ktoś klepał po plecach .....
I nie szukam wrogów tam gdzie ich nie ma po prostu tak odebrałam Twój post ........
Przepraszam ale za dużo się rzeczy na raz dzieje .....
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie maja 22, 2011 16:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Wiem, że to nie jest łatwe. :( Dziewczyny z Sosnowca wynajęły piwnicę, a właściwie taką suterenę w bloku, taką z osobnym wejściem-może to by było rozwiązanie? Mają tam naprawdę fajne duże pomieszczenie
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie maja 22, 2011 16:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Etiopia pisze:
I nie szukam wrogów tam gdzie ich nie ma po prostu tak odebrałam Twój post ........

No to oświadczam, że ŹLE odebrałaś mój post. Przeczytaj jeszcze raz, co napisałam, PROSZĘ.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie maja 22, 2011 16:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

villemo5 pisze:
Etiopia pisze:

No to oświadczam, że ŹLE odebrałaś mój post. Przeczytaj jeszcze raz, co napisałam, PROSZĘ.

Vill za chwilę bo teraz mam dosyć idę odsapnąć .......
Przepraszam ale znikam na razie ....
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie maja 22, 2011 16:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:Wiem, że to nie jest łatwe. :( Dziewczyny z Sosnowca wynajęły piwnicę, a właściwie taką suterenę w bloku, taką z osobnym wejściem-może to by było rozwiązanie? Mają tam naprawdę fajne duże pomieszczenie

Nie czytam Ci przez ramię :mrgreen:
ale też jestem zdania, że zamiast ładować siły i kasę w "niepewny" lokal trzeba jednak spróbować znaleźć cos innego. Nie czekać, az miasto zaproponuje lokal zastępczy, bo nie zrobi tego. Nie ma w tym interesu.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie maja 22, 2011 17:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Proponuję się uspokoić i pomyśleć o kotach.
Nie sądzę, żeby dziewczyny z Krakowa nie szukały innego lokalu, wiedząc że coś takiego może się przydarzyć i powtórzyć.
Na pewno postarają się spróbować poszukać czegoś lepszego, ale jak wiemy nie stanie się to z dnia na dzień.
Teraz są potrzebujące koty i uważam że one są najważniejsze.
Postarajmy się nasze myśli skierować w tym kierunku...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Nie maja 22, 2011 17:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Racja! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie maja 22, 2011 19:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Obrazek
jakie to prawdziwe.... :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie maja 22, 2011 19:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

villemo5 pisze:
Etiopia pisze:

Przeczytałam ....

:)
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]