DT Smarti4 - koci Alcatraz na ukończeniu !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 22, 2011 10:42 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

Grunt to ROZWÓJ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 22, 2011 11:22 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

smarti pisze:właśnie wg.instrukcji p.dra pobrałam koopki maluchów do badania...na co mi przyszło...tak w niedzielny poranek........

czy to DT jest mi na prawdę do szczęścia potrzebne :?: 8O 8O 8O :mrgreen: ...."nie miała baba kłopotu" :mrgreen: :evil:

Wciąż powtarzam: "Kto ma koty, ten ma kłopoty." :wink:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie maja 22, 2011 11:27 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

Ale kto nie ma kotów, cierpi na nudę.
Cześć Kochani! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 22, 2011 11:28 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

Erin pisze:Ale kto nie ma kotów, cierpi na nudę.
Cześć Kochani! :)

Fakt, kłopoty urozmaicają życie :wink:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie maja 22, 2011 11:29 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

Jak człowiek nie ma się czym martwić to sobie wymysli. To lepiej nie wymyslać :mrgreen: no ale i też nie mieć zbyt dużo kłopotów i zmartwień...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie maja 22, 2011 11:41 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

Szalony Kot pisze:DT Smarti jest na facebooku. Podziękujcie ćmie, która dziś z samego rana postanowiła uczynić z mojej twarzy lądowisko.
Boję się ciem, więc wyskoczyłam z łóżka i zaszyłam się z laptopem w innym pokoju, dygocąc ze strachu :oops:

Zapraszam! http://www.facebook.com/pages/Dom-Tymcz ... 3878650800

Ciem papciem :twisted:
Też się ciem boję ;) A mój chłop lubi i nie pozwala kotom mordować za co się na niego obrażają, bo on łapie i wypuszcza za okno ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie maja 22, 2011 11:45 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

Iwonka tak myślę o tych sterylkach i jako forumowa panikara i kociohipochondryk to się zastanawiam, co będzie w razie komplikacji? Nie znam się, bo nigdy przy sterylce nie byłam, kastracja to co innego, to nawet kowboje własnoręcznie bykom robią ale sterylka to taka bardziej operacja - ja bym chyba pomyślała o jakimś sprzęcie do monitorowania i aparacie tlenowym? :roll: Czy przesadzam? :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 22, 2011 14:48 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

Gibutkowa pisze:Iwonka tak myślę o tych sterylkach i jako forumowa panikara i kociohipochondryk to się zastanawiam, co będzie w razie komplikacji? Nie znam się, bo nigdy przy sterylce nie byłam, kastracja to co innego, to nawet kowboje własnoręcznie bykom robią ale sterylka to taka bardziej operacja - ja bym chyba pomyślała o jakimś sprzęcie do monitorowania i aparacie tlenowym? :roll: Czy przesadzam? :roll:

Jasne Gibutku :D

właśnie ustaliłam z P.Drem że kupujemy na spółę wszystkie potrzebne urządzenia.
stół pokryty nierdzewką zrobi mi na wymiar pracownik,lampę i stojak do kroplówek już mamy upatrzone, starylizator mamy, a jak potrzeba to i namiocik i co tam jeszcze trzeba to się kupi :D -tu serdeczne podziękowania składam mojemu dobremu TŻ-towi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ja myślę że bez przesady-wystarczy to co jest w normalnych gabinetach wet. (nie w wypasionych klinikach całodobowych)

umówiłam się z P.Drem że wszystkie "moje " koty będzie sterylizował całkowicie bezpłatnie-nawet cenę leków pokryje On sam w ramach wdzięczności za zamieszkiwanie w naszym mieszkaniu za darmo :D

no i oczywiście tu na miejscu będziemy sterylizować tylko i wyłącznie "moje " koty i jednocześnie tylko absolutnie zdrowe,zbadane i młode koty.
wszelkie inne będzie robił u siebie w klinice.

ja zawsze badam koty przed sterylką-chyba że życzenie powierzającego mi kotka jest wyrażnie inne a kotek nie budzi wątpliwości.

przecież chodzi o to żeby robić to najlepiej jak można i z pożytkiem dla zwierząt,oszczędzając im niepotrzebnego stresu podróży i bakterii.np.w schronie lub.tp., a broń Boże nie chodzi o to by robić to nieodpowiedzialnie i byle jak..

cena dla moich koleżanek to 100zł i te kotki będą "robione" w klinice. :D :D :D
Ostatnio edytowano Nie maja 29, 2011 16:13 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie maja 22, 2011 14:56 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

Uh...
Smari - w jakim wieku jest Blusia? Jak reaguje na inne koty? Mam na myśli kocura, który uwielbia się bawić :twisted:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Nie maja 22, 2011 15:13 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

smarti pisze:
Gibutkowa pisze:Iwonka tak myślę o tych sterylkach i jako forumowa panikara i kociohipochondryk to się zastanawiam, co będzie w razie komplikacji? Nie znam się, bo nigdy przy sterylce nie byłam, kastracja to co innego, to nawet kowboje własnoręcznie bykom robią ale sterylka to taka bardziej operacja - ja bym chyba pomyślała o jakimś sprzęcie do monitorowania i aparacie tlenowym? :roll: Czy przesadzam? :roll:

Jasne Gibutku :D

właśnie ustaliłam z P.Drem że kupujemy na spółę wszystkie potrzebne urządzenia.
stół pokryty nierdzewką zrobi mi na wymiar pracownik,lampę i stojak do kroplówek już mamy upatrzone, starylizator mamy, a jak potrzeba to i namiocik i co tam jeszcze trzeba to się kupi :D -tu serdeczne podziękowania składam mojemu dobremu TŻ-towi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ja myślę że bez przesady-wystarczy to co jest w normalnych gabinetach wet. (nie w wypasionych klinikach całodobowych)

umówiłam się z P.Drem że wszystkie "moje " koty będzie sterylizował całkowicie bezpłatnie-nawet cenę leków pokryje On sam w ramach wdzięczności za zamieszkiwanie w naszym mieszkaniu za darmo :D

no i oczywiście tu na miejscu będziemy sterylizować tylko i wyłącznie "moje " koty i jednocześnie tylko absolutnie zdrowe,zbadane i młode koty.
wszelkie inne będzie robił u siebie w klinice.

ja zawsze badam koty przed sterylką-chyba że życzenie powierzającego mi kotka jest wyrażnie inne a kotek nie budzi wątpliwości.

przecież chodzi o to żeby robić to najlepiej jak można i z pożytkiem dla zwierząt,oszczędzając im niepotrzebnego stresu podróży i bakterii.np.w schronie lub.tp., a broń Boże nie chodzi o to by robić to nieodpowiedzialnie i byle jak..

cena dla moich koleżanek to 100zł i te kotki będą "robione" w klinice. :D :D :D

A no widzisz, Ty masz ogląd jak to wygląda bo asystowałaś a ja nie (mdleję na widok krwi, szczególnie własnej ;) :oops: ). No to jak to co w większości gabinetów to git :ok:
Zazdraszam weta na stanie, naprawdę :D

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 22, 2011 15:19 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

wistra pisze:Uh...
Smari - w jakim wieku jest Blusia? Jak reaguje na inne koty? Mam na myśli kocura, który uwielbia się bawić :twisted:

8O 8O 8O :D :D :D :?: :?: :?: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie maja 22, 2011 16:04 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

Marzenia-wysłałam Ci tonę maili :D

Bianka-dziękuję za zdjęcia :D :kotek: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie maja 22, 2011 16:09 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

wistra pisze:Uh...

jesli kocio.... chce zarobic w pendzel to Blusia jest idealna :piwa: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

a poważnie- jak poznawałam ją z Promysiem-megatowarzyskim kocurkiem to początki z jej strony były lekko "syczące".
ale to było w 10 dni po sterylce-może jeszcze była wkurzona na świat..
trwało to kilka dni ale teraz juz sie nawet lubią-choć inna kotka zaanektowała Promysia na wyłączność i może Blusia jest o to zazdrosna... :roll:

w każdym razie jest pokojowe współistnienie i wzajemne wyjadanie z mich-miłość niemożliwa z powodu Ciumci :mrgreen: :kotek: :kotek: :1luvu: :kotek: :mrgreen: .

smarti

Post » Nie maja 22, 2011 16:15 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

ja Gibutku asystowałam i też się bardzo bałam ale to ,można powiedzieć,nawet fascynujący widok-do tego stopnia że gdybym to zobaczyła wcześniej to zostałabym weterynarzem-serio!!

oczywiście każdorazowo powierzający mi kotka do DT będą mieli wybór- u mnie gratis czy w gabinecie za 100zł.
myślę nawet o braniu pisemnej zgody aby potem nie było przekłamań.

z punktu widzenia prawa wet, w ramach wizyty domowej może sterylizowac kicie na miejscu,jeśli uzna że ma odpowiednie warunki -podobno u hodowców cesarki i sterylki na miejscu,są na porządku dziennym( jeśli oczywiście sterylizują)

smarti

Post » Nie maja 22, 2011 16:16 Re: DT Smarti 4 ...wspomnienia....

wistra :?: czyżby Blusia wpadła Ci w oko :?: :D
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

[poprzednia][następna]