Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 15, 2011 21:39 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

[*][*][*]
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon maja 16, 2011 6:40 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Pamiętam Patunię i swój stres, gdy była u mnie na wakcjach i musiałam podawać jej leki, obserwować stan zdrowia. Wy mieliście to na co dzień, gdy doszło bardziej skomplikowane leczenie. Była taka cierpliwa, mądra, wiedzała, że to dla jej dobra. Umiała okazać swoją miłość i wdzięczność. Doczekała nowego domku, Julka. Byliście przy niej do ostatniej chwili, to wielki dar, choć teraz tak bardzo boli. Żegnaj, wyjątkowa kotuniu, idź przytulić się do mojego rudaska Tymka. Trzymajcie się!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pon maja 16, 2011 7:16 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

strasznie mi przykro, Mokka :( zrobiliście dla niej tyle... daliście jej cały świat...

:cry:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon maja 16, 2011 8:58 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Trudno dodać coś więcej niż to, co wszyscy tu napisali ... :(
smutno :cry:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon maja 16, 2011 14:35 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Patulka pochowana, śpi już spokojnie.

A my chcieliśmy podziękować naszym wetom: Aleksandrowi Korzeniowskiemu i Justynie Orzeł za opiekę nad Patty, za jej prowadzenie, za rady, za cierpliwość. Justynie za to, że przyjechała do nas wczoraj wieczorem do domu i to dzięki niej Patka mogła zasnąć na sofie głaskana przez nas. Owinęła ją wełnianym kocykiem...

Elfridzie za to, że towarzyszyła Maćkowi i znalazła dla Patki spokojnie i bezpieczne miejsce spoczynku.

Tince za całą pomoc, za wsparcie za rady.

Dwóm dobrym duszyczkom z forum za Renagel.

Pisiokotkowi, Gośce_bs, TyMie, rodzicom Maćka za opiekę nad Patty kiedy wyjażdżaliśmy.

Słonku za rady, za spokojne tłumaczenie, za "kopy" mailowe.

I wszystkim, którzy nas wspierali, w nas wierzyli, myśleli o nas, czy choćby przez chwilę pojawili się w wątku i zachwycili naszą dzielną małą myszką.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon maja 16, 2011 14:40 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

tylko przycupnę
dostała u Was kawał dobrego życia...

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon maja 16, 2011 14:51 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Patisonku... ['] wezwały Cię inne sprawy :cry:

Aniu, nikt nie dał temu kotu, tyle co WY. Taką ją zapamiętamy - radosną, wylegującą się na słońcu...

Obrazek

Przedstawiam Wam Patty, zwaną Patisonkiem.
Koteczka w 2006 roku trafiła do łódzkiego schroniska. W ukryciu, przeganiana z kąta w kąt mieszkała tam 3 lata. Zobaczyłam ją pewnej soboty i od tego momentu cały mój świat stanął na głowie. Bura kotka o szorstkim, sztywnym i zaniedbanym futerku, przerażona widokiem ręki i jej dotykiem. Z języczkiem wypadającym z pysia, posapująca czasem. Wiedziałam że ma ok. 8-10 lat, że tyle lat żyła niezauważona, z nadzieją na dom...
Długie rozmowy z Tżtem, analiza warunków, perspektyw, finansów. W końcu decyzja. Bierzemy Patty.
Nie wiem czy uda się znaleźć jej dom, czy jest kotką w pełni zdrową. Postanowiłam, że biorę ją bez względu na wszystko. Robiłam jej testy wiedząc, że cokolwiek wyjdzie już jej nie zostawię...
Los nad nami czuwa, Patty testy na fiv, fip i penleukopenię ma ujemne.
Została już odrobaczona, odpchlona. W uszkach ma grzyba i świerzb, sporadyczne ślady grzybka w futerku. Została zaszczepiona na grzybka, uszka ma wyczyszczone, pazurki przycięte. Do domu dostała specyfik do uszek, będziemy zakraplać, czyścić.
Teraz Patty dostała czas na wstępne zapoznanie się z naszym mieszkaniem, kotami, z nami. Ma ładnie jeść, odreagowywać i za tydzień będzie miała robione pełne badana krwi. Wyniki muszą być i będą dobre. Patty będzie miała usuwane i czyszczone ząbki, w pyszczku ma stan zapalny, ząbki są w bardzo złym stanie.
Patrzę na Patty i łzy same mi lecą. Ona tak się boi człowieka, jest zaniedbana, chudziutka. Nie wiem co będzie dalej, nie wiem czy kiedyś nam zaufa, czy kiedyś przyjdzie do nas, by ją pogłaskać.
Nie wiem. Wiem tylko, że nie mogłam jej zostawić.

Obrazek

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon maja 16, 2011 17:45 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Patuniu :cry:
żegnaj Koteńko [']

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Pon maja 16, 2011 20:05 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Pateczko, śpij spokojnie....[']
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon maja 16, 2011 20:12 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Tak smutno :(

Patulko, korzystaj z nowego życia po drugiej stronie tęczy i dzielnie czekaj na swoich ukochanych Dużych...

Jutro minie pół roku, odkąd odeszła moja Bidunia. Ona też była takim kotem wyrwanym śmierci w ostatniej chwili, a u nas pożyła sobie jeszcze nieźle całe 3 lata i 8 miesięcy. Tym się pocieszam, kiedy o Niej myślę i tak strasznie za Nią tęsknię.

Trzymajcie się Aniu.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto maja 17, 2011 7:20 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Zobaczyłam tytuł wątku i zamarłam. Niewierze, po prostu niewierze.
Przytulam Was mocno.

Pattisonku śpij spokojnie [']
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Nie maja 22, 2011 6:05 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Tęsknię...
Wczoraj nasypałam kotom trochę suchego po Patuni. Przypomniało mi się jak kiedyś biegła do nas słysząc dźwięk swoich groszków na swoim talerzyku.
Ciągle jakoś do mnie nie dociera, że Patki już nie ma. I nigdy już nie będzie.
Myślę o niej oglądając ulotkę z marketu, bo widzę reklamę karmy junior i myślę jaka Patka była kiedy była kociakiem.
Czemu tak mało czasu miałyśmy? :(

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie maja 22, 2011 6:57 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

przykro mi Ania :(
i nawet nie wiem jak Cie pocieszyc :(

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie maja 22, 2011 7:17 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Dobre wiadomości mieszają się ze złymi :(

Julek jest przepiękny :1luvu:
Patka doczekała jego pojawienia się na świecie, szkoda, że jednak odeszła :(

Trzymajcie się :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto maja 24, 2011 11:28 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] w naszych sercach

Patuniu kochana [']..................................................

Tak bardzo, bardzo mi przykro :cry:
Nie znajduję odpowiednich słów.
Patty zdążyła się przytulić do Julka...
Mokka, a ja Ciebie mocno przytulam...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]