Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 21, 2011 16:14 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Filomen pisze:
Jaaga pisze:Chciałam Terenię prosic o sprawdzenie psa w schronisku. Czy może ktos z Was dałby radę? Pies jest na izolowanych boksach. Nr 102, biały, duży, szorstkowłosy. Byłabym wdzięczna o informacje na temat jego zdrowia, kastracji(?) i czy jest do adopcji. Chciałam go wziąć na tymczas, ale na dogo nikt go nie sprawdzi. Ze względu na sporoą ilość zwierząt u nas, moge wziąć tylko zdrowe zwierzaki.

nie wiem czy Terenia dzwoniła, pies ma biegunkę z krwią, podobno bierze antybiotyki, tak twierdzi wet. Ma dać znać jak sie poprawi.

Dziękuję za informację. Teresa nie dzwoniła. Tego bałam się, skoro został odizolowany. Oby to tylko parwo nie było.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Sob maja 21, 2011 21:25 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

majencja pisze:Rękawiczki leżą tylko czekają na przerzut

dzięki :1luvu: na razie wzięłam z Kociej Chatki a przy okazji chętnie odbiorę, to się umówimy jakoś

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto maja 24, 2011 7:24 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Jak jest stan obecnie koci w schronisku?
Chciałabym wziąść ze 2 kociaki.
MIKUŚ

Post » Wto maja 24, 2011 16:55 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Jutro będzie Kinga w schronisku więc bedzie relacja na wątku

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro maja 25, 2011 12:18 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

RAPORT z dnia 25/05/2010

SZPITALIK:

PO LEWEJ - Bialy kocur nr 52/62, widać bardzo mu smutno tam w klatce przeraźliwie miauczy i chce się miziać, ale podobno ma biegunke.

PO PRAWEJ - szarobury (nie wiem płci) nr 61/71, (z kwarantanny z boxu 5) znajda z ul. Górniczej, też biegunka.
ma nacięte ucho w trójkąt wychodziłoby na to że dziki?
Obrazek

KWARANTANNA:

?? BOX 1 - nr 62/72 kotka, biała w szare plamy. wczoraj podobno jeszcze była w boxie, dziś box 1 pusty, czysty - ani Olga, ani pani Basia nie były mi w stanie powiedzieć gdzie się podziała, w zeszycie nic nie pisze więc nie wiem :|

BOX 3 - nr 56/67 kotka, czarno biała. w schronie od 13 maja. Jak przyszlam wyciagnelam ją na ręce, porobiłam fotki, wyczyściłam bardzo zaropiałe oczy (szczególnie prawe oko). Potem przyszła Olga i dowiedziałam się ze kotka jest dzika i nie da się dotykać dlatego nie jest zaszczepiona, i była pare razy łapana na pętle bo uciekała podczas sprzątania. Dziś na moją prośbe (rozmawialam z lekarzem) zostanie zaczepiona, albo kotka się już oswoiła albo mam jakiś szalenie zbawienny wpływ na koty.
ciężko było zrobić jakieś fajne zdjęcie bo strasznie się ruszała :)
ObrazekObrazek

BOX 5 - nr 73/64 nie znam płci, czarny dzikus, troche fuczy, znajda z zakładów DUDA (24.05), ma wielkiego kleszcza na głowie, powiedzialam lekarzowi, ma mu podać fronline na odległosc, bo kot fuczy.
ObrazekObrazek

BOX 8 - nr 58/69 kocur, biało czarny, brudny, uszy brudne, dzikawy, nie dał sie na ręce wziąc. Podobno ma biegunke. Zaszczepiony 18.05
ObrazekObrazek

ADOPCJE:

BURASKA nr 48/58 nadal troche wystraszona siedzi na górze i nie wychodzi

MACIUŚ nr 45/56 i
FELA nr. 51/61 moje dwa ulubieńce przytulasy bardzo zabawowe :) biegały dziś razem za wędką aż żal mi było je tam zostawiać.
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

dziś przeniesione z kwarantnny na adopcje:

z BOXU 4 - nr 59/70 kotka biało-bura (podobno nie chce jeść ale mają ją obserwować jeszcze, może na adopcjach się przekona do jedzenia)
ObrazekObrazek

z BOXU 7 - nr 63/72 kotka biała w szare plamy
wiadomo, obdydwa pochowane lekko zestresowane.
ObrazekObrazek

Obrazek

Na sterylke wzięta dziś kotka BURASKA nr 48/58

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Śro maja 25, 2011 14:22 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

dziękuję Kinga za informacje, poniżej jeszcze mój komentarz

SZPITALIK:

PO LEWEJ - Bialy kocur nr 52/62, - był na kilku rodzajach antybiotyków, teraz dostaje tylko intestinal suchy i mokry, saszetki już sie skończyły, jeśli ktoś moze kupic i dowieźć byłabym wdzieczna. PO PRAWEJ - szarobury (nie wiem płci) nr 61/71, (z kwarantanny z boxu 5) znajda z ul. Górniczej, też biegunka.
ma nacięte ucho w trójkąt wychodziłoby na to że dziki?
kurde kot miał tylko koci katar biegunki jeszcze w poniedziałek nie było. To kocurek dziki, do wypuszczenia bo kastrat.

KWARANTANNA:

?? BOX 1 - nr 62/72 kotka, biała w szare plamy. wczoraj podobno jeszcze była w boxie, dziś box 1 pusty, czysty - ani Olga, ani pani Basia nie były mi w stanie powiedzieć gdzie się podziała, w zeszycie nic nie pisze więc nie wiem :|
nie mam słów rece opadają - jak mogła im uciec????

BOX 3 - nr 56/67 kotka, czarno biała. w schronie od 13 maja. Jak przyszlam wyciagnelam ją na ręce, porobiłam fotki, wyczyściłam bardzo zaropiałe oczy (szczególnie prawe oko). Potem przyszła Olga i dowiedziałam się ze kotka jest dzika i nie da się dotykać dlatego nie jest zaszczepiona, i była pare razy łapana na pętle bo uciekała podczas sprzątania. Dziś na moją prośbe (rozmawialam z lekarzem) zostanie zaczepiona, albo kotka się już oswoiła albo mam jakiś szalenie zbawienny wpływ na koty.
Kicia ma koci katar powinna być najpierw podleczona, szczepienie ja rozłoży bardziej, zadzwonię jutro do schronu

BOX 5 - nr 73/64 nie znam płci, czarny dzikus, troche fuczy, znajda z zakładów DUDA (24.05), ma wielkiego kleszcza na głowie, powiedzialam lekarzowi, ma mu podać fronline na odległosc, bo kot fuczy.
muszą kota złapać na chwytak i nakropić na sierść, jak zrobią chmurę z frontline to podrażnią mu oczy i drogi oddechowe

Na sterylke wzięta dziś kotka BURASKA nr 48/58

Buraska - prosiłabym żeby ją zawieźć do kociej chatki po zabiegu bo w schronie trafi do szpitalika z biegunkami i KK - czy ktoś da radę ? Mara odbierze kotke :ok:

Piotrka nie ma do niedzieli :(

Filomen

Post » Śro maja 25, 2011 15:11 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Kicia ma koci katar powinna być najpierw podleczona, szczepienie ja rozłoży bardziej, zadzwonię jutro do schronu

tego nie wiedziałam, szkoda że nikt w schronie też mnie o tym nie poinformował, powiedziano mi tylko że nie została zaszczepiona bo dzika i się nie dała

co do BOXU 1 to nie wiem czy to ucieczka, bo raczej nie uciekła kotka razem z kuwetą i miskami ?? podobno wczoraj kotka była, a dziś zastano box pusty. w schronie nie byli pewni, czy może ktoś wziął ją do sterylizacji, a nie zostało to odnotowane ? ogólnie - NIE WIADOMO ?

kingusiak

Post » Śro maja 25, 2011 16:26 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

hasło - nie wiadomo jest tematem przewodnim w schronisku, czasem nic tylko usiaść i płakać. Moze dali do adopcji i nie oznaczyli? zapytam jeszcze Piotrka ale teraz jest zajety, moze coś wie na ten temat.

Pismo w sprawie wstrzymania przyjmowania dzikich kotów już wysłałam, czekamy na odpowiedź

Filomen

Post » Śro maja 25, 2011 18:16 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Jak kotka z box nr 3 ma kk to dlaczego siedzi na kwarantannie?
Mam niestety złe wieści z domu Przystojniak i Cetki.Dwa tyg temu Przystojniak został pogryziony przez psa,w sumie to prawie zagryziony.Pękniety pęcherz ,połamane kości.Pani walczy o niego ,niestety test na białaczkę wyszedł tez pozytywny :cry: Poprostu zalamka po tym co ten kot przeszedł i tyle wysiedział w schronisku :cry:
Pani miała zrobic jeszcze test Cętce .Miałam zadzwonic do niej co dalej z kotami.Gdzieś mi jej nr tel "utonął" w innych numerach i poprostu go nie mam .Ewa jakbyś miała do niej nr podeslij mi proszę

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro maja 25, 2011 20:20 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

mar_tika pisze:Jak kotka z box nr 3 ma kk to dlaczego siedzi na kwarantannie?
Mam niestety złe wieści z domu Przystojniak i Cetki.Dwa tyg temu Przystojniak został pogryziony przez psa,w sumie to prawie zagryziony.Pękniety pęcherz ,połamane kości.Pani walczy o niego ,niestety test na białaczkę wyszedł tez pozytywny :cry: Poprostu zalamka po tym co ten kot przeszedł i tyle wysiedział w schronisku :cry:
Pani miała zrobic jeszcze test Cętce .Miałam zadzwonic do niej co dalej z kotami.Gdzieś mi jej nr tel "utonął" w innych numerach i poprostu go nie mam .Ewa jakbyś miała do niej nr podeslij mi proszę

o Boże :cry: biedny, nie wiem czy coś znajdę ale dopiero po niedzieli bo telefon ma Piotrek a on nie znajdzie numeru. nie wiem nawet pod jakim hasłem go miałam. Biedny kocurek. Białaczka to nie dramat bo skoro tyle żył z nią bez objawów to nie ma tragedii, choć może gorzej wracać do zdrowia. :cry:

Filomen

Post » Śro maja 25, 2011 22:58 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

mar_tika pisze:Stan z dnia(raport Kinga)01.05.2011
KWARANTANNA:
Box1 - 47/58 - szarobury pręgowany(znajda z ul kalinowej), półdziki, syczy nie da sie wyjąć z miski, nie znam płci.
Obrazek
Box2 - 48/58 - szarobury pręgowany(znajda z ul.Kalinowej), prawie identyczny jak ten w 1 boxie, tylko ten to dziki wogole głowy nawet nie wyciaga. On wogole mial czystą kuwete nie ruszone jedzenie i czysto w boxie tak jakby sie wogole nie ruszał odkiedy
Obrazek
Obydwa koty oddane przez tego samego człowieka.Dzwonilam do dwóch karmicielek z Klainowej i nie zginął im żaden dokarmiany kot

Dziewczyny a nie wiecie co się stało z kotką nr 47/58, bo ta z numerem 48/58 została dziś wysterylizowana i jest w kociarni u nas natomiast kotkę o nr 47/58 Marta 15.05 przeniosła (z drugą buraską na adopcje) a dziś Kinga nic o niej niepisała :?: że jeszcze jedna buraska jest na adopcjach.
Coś za dużo kotów tam znika w niewyjaśnionych okolicznościach :?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 26, 2011 10:41 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

ta młodsza buraska jest na adopcjach (47/58). pomyliły mi sie ich numery z tego wszystkiego, jej matka, ta starsza (48/58)była wczoraj na sterylce. Sory za zamieszanie

kingusiak

Post » Czw maja 26, 2011 14:14 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

zaginiona kotka się znalazła była chyba za boksami. Prawdopodobnie ma złamaną nogę, prosiłam zeby zawieziono ją do Almavetu
jak bede cos wiecej wiedziec napisze

Filomen

Post » Czw maja 26, 2011 14:21 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Filomen pisze:zaginiona kotka się znalazła była chyba za boksami. Prawdopodobnie ma złamaną nogę, prosiłam zeby zawieziono ją do Almavetu
jak bede cos wiecej wiedziec napisze

No nieźle!!!!! Ciekawe kto boks wysprzątał, i ile kicia była bez pomocy??????
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 26, 2011 14:45 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

no własnie przecież ktoś ten pusty box zastał!!!! ja moge ją dzis zawieźć jak nie ma kto

kingusiak

[poprzednia][następna]