KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 20, 2011 11:11 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

niestety hycel nie próżnuje mamy kolejne koty w schronie - ulica Górnicza, to Klimontów - znacie tam jakies karmicielki? juz jest chyba 8 kotów z tej okolicy :evil: , nie wszystkie dzikie, tylko nieufne

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt maja 20, 2011 14:22 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Byłam dzisiaj o 12 godz aby pomasować Noska.Niestety spał sobie za budą a jest zbyt nisko abym go wyjęła.Trafiłam akurat
jak Smółka robiła kupkę można powiedzieć jak w reklamie robi zdrowa kupę..Bardzo lubi być głaskana ale poza boksem na widok Józia warczy.Krawatka bardzo dopominała się o głaskanie i miauczy mówiąc jestem tu choc do mnie,Klimek bidulek też uwielbia pieszczoty.Nie wyjmowałam ich z klatki bo są dla mnie za wysoko ale wygłaskałam.Wiki spała w budzie wysoko na klatkach jak ona zejdzię?Było czysto więc sprzątnęłam tylko kuwety.Przyniosłam trochę parówek bałam sie dać więcej bo nie wiem czy wolno takie niekocie jedzonko dać ale kotkom smakowalo oczywiście Klimkowi nie dałam.Na zdrowej też im smakowało tylko zjadły by wiecej.Bura koteczka batdzo płochliwa ale upominała się o swoją częsc.Glaskania bała się albo mnie.Zostawiłam w lodówce pasztetową drobiową nie rozmroziła się więc jeśli można to prosze dać kotkom a jak nie to dla psa .
Przepraszam jak za dużo piszę
Ostatnio edytowano Pt maja 20, 2011 18:15 przez wiesiak, łącznie edytowano 1 raz
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt maja 20, 2011 14:42 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Obrazek

Gracja i moja kotka chyba doszły do porozumienia. :) Wcześniej nie było możliwe żeby nawet przebywały w jednym pomieszczeniu a od dziś już spią w jednym łóżku. :)
Obrazek

*Martynka*

Od: Wto maja 10, 2011 14:10

Post » Pt maja 20, 2011 15:09 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Oj to super wieści. No i jak widać dziewczyny padły po polowaniu :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt maja 20, 2011 15:53 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
balbina38 pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.05.-22.05.2011
16.05. pon. rano Gosia wie. Teresa
17.05. wt. rano Jadzia, Piotr wie. Bona
18.05. śr. rano Alienor wie. MaraS.
19.05. czw.rano Beatka wie. Bona
20.05. piat rano brak wie. Cookie
21.05. sob. rano brak wie. Teresa
22.05. niedz. Dorota wie. Cookie

19.05. rano poproszę

Dziękuję Beatko :D

A co z jutrzejszym dyzurem rannym ktos sie zglosil?
Dzis rano byla Beatka, po poludniu Mara zrobic zastrzyki no i my zamknac okna ale jak zajechalismy to bylo juz po deszczu wcale sie nie nalalo.
Na wieczor zamknie Cooki.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt maja 20, 2011 16:18 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Na jutro rano na dyżur nikt się nie zgłosił, ja wrócę pouzupełniam dyżury na prszyszły tydzień :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 20, 2011 17:09 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

To piszę ja k-13 i na jutrzejszy dyżur ranny wyznaczam Jadzie II i bez dyskusji poproszę :wink: :twisted:
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt maja 20, 2011 17:29 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Pani Wiesiu, dobrze, że pani tyle pisze - przynajmniej wiadomo dokładnie co się działo :wink: Niestety fakt, że mamy mały koci raj oznacza, że nie zawsze da się "obsłużyć" wszystkie koty - jak który za wysoko albo za sprytny, to naprawdę problem, żeby dorwać i np. leki podać :roll: Tak czy owak jest Pani bardzo pomocna - wygłaskanie i wymasowanie kotów (tych co pozwolą :wink:) to coś, co jest ważne dla kiciów, a na co nam często na porannym dyżurze czasu nie starcza :( A pani jeszcze karmi, sprząta i podaje leki :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt maja 20, 2011 18:19 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Alienor pisze:Pani Wiesiu, dobrze, że pani tyle pisze - przynajmniej wiadomo dokładnie co się działo :wink: Niestety fakt, że mamy mały koci raj oznacza, że nie zawsze da się "obsłużyć" wszystkie koty - jak który za wysoko albo za sprytny, to naprawdę problem, żeby dorwać i np. leki podać :roll: Tak czy owak jest Pani bardzo pomocna - wygłaskanie i wymasowanie kotów (tych co pozwolą :wink:) to coś, co jest ważne dla kiciów, a na co nam często na porannym dyżurze czasu nie starcza :( A pani jeszcze karmi, sprząta i podaje leki :)

Bardzo dziękuję za miłe słowa
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt maja 20, 2011 18:21 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt maja 20, 2011 18:24 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Alienor pisze:Pani Wiesiu, dobrze, że pani tyle pisze - przynajmniej wiadomo dokładnie co się działo :wink: Niestety fakt, że mamy mały koci raj oznacza, że nie zawsze da się "obsłużyć" wszystkie koty - jak który za wysoko albo za sprytny, to naprawdę problem, żeby dorwać i np. leki podać :roll: Tak czy owak jest Pani bardzo pomocna - wygłaskanie i wymasowanie kotów (tych co pozwolą :wink:) to coś, co jest ważne dla kiciów, a na co nam często na porannym dyżurze czasu nie starcza :( A pani jeszcze karmi, sprząta i podaje leki :)

Pani Wiesiu :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt maja 20, 2011 19:36 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

wiesiak pisze:Byłam dzisiaj o 12 godz aby pomasować Noska.Niestety spał sobie za budą a jest zbyt nisko abym go wyjęła.Trafiłam akurat
jak Smółka robiła kupkę można powiedzieć jak w reklamie robi zdrowa kupę..Bardzo lubi być głaskana ale poza boksem na widok Józia warczy.Krawatka bardzo dopominała się o głaskanie i miauczy mówiąc jestem tu choc do mnie,Klimek bidulek też uwielbia pieszczoty.Nie wyjmowałam ich z klatki bo są dla mnie za wysoko ale wygłaskałam.Wiki spała w budzie wysoko na klatkach jak ona zejdzię?Było czysto więc sprzątnęłam tylko kuwety.Przyniosłam trochę parówek bałam sie dać więcej bo nie wiem czy wolno takie niekocie jedzonko dać ale kotkom smakowalo oczywiście Klimkowi nie dałam.Na zdrowej też im smakowało tylko zjadły by wiecej.Bura koteczka batdzo płochliwa ale upominała się o swoją częsc.Glaskania bała się albo mnie.Zostawiłam w lodówce pasztetową drobiową nie rozmroziła się więc jeśli można to prosze dać kotkom a jak nie to dla psa .
Przepraszam jak za dużo piszę

Pani Wiesiu prosimy pisać jak najwięcej i bardzo się cieszymy, że się Pani podoba , koty na pewno są zachwycone, mają smakołyki i jeszcze głaski :ok:

Filomen

Post » Pt maja 20, 2011 19:41 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jutro będziemy mieć nowego lokatora - z łapanki z Górniczej :evil: main coon'owaty kocurek, dziś miał operację przepukliny. Prawdopodobnie wypadł z okna komuś bo często się zdarza taki uraz, od razu straci przy okazji klejnoty, podobno miziak z niego.
Jak sie uda podjedziemy na Górniczą z Dorotką obczaić o co chodzi z tymi łapankami. Te koty, które są dzikie wysterylizujemy i odwieziemy z powrotem :twisted: to się zdziwią lokatorzy.
Reszta będzie do adopcji.

Filomen

Post » Sob maja 21, 2011 16:51 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Uzupełnima wpisy na dyżury :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.05.-28.05.2011
23.05. pon. rano Gosia i Wiesia wie. Bona
24.05. wt. rano MaraS wie. Teresa
25.05. śr. rano Bona wie. MaraS.
26.05. czw.rano brak wie. brak
27.05. piat rano Alienor wie. Dorotka
28.05. sob. rano brak wie. brak
29.05. niedz. brak wie. Dorota

terenia1

Post » Sob maja 21, 2011 16:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

wiesiak pisze:Pani Teresko ja też proszę o dorobienie klucza do chatki bo pożyczylam od Gosi zgoda p/Ewy jest.
z gory dziękuję

Kluczyk dorobię w przyszłym tygodniu, postaram się w poniedziałek i przyszepię do tablicy korkowej.

terenia1

[poprzednia][następna]