Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 20, 2011 9:19 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

jopop pisze:jedna z małych nie żyje. dla tych co widzieli - jedna z tych czarno-szarych.

Jedna z tych noworodków?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt maja 20, 2011 9:52 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Agneska pisze:
jopop pisze:jedna z małych nie żyje. dla tych co widzieli - jedna z tych czarno-szarych.

Jedna z tych noworodków?

Tak :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 20, 2011 10:13 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Dorzuciłam info o kotce na FB :/

A ja mam radosną wiadomość. Już mówiłam o kotach z pętli na Esperanto, nie?
Anielewicza 32, od strony sklepu i uliczki Esperanto. Pod samiuśkim blokiem siedzi zgraja kotów. Dzieci, psy, pijaczki przechodzą w odległości metra, koty leżą, nic sobie nie robią.
Co jakiś czas z otwartego okna na 4/5 piętrze coś wylatuje, plaska o chodniczek pod blokiem - i zgraja się rzuca do konsumpcji. A tak to tylko czekają, leżą, myją się.

Uszka nie nacięte. Obserwując je trochę melduję:
- duże, grube, rudo-białe, podchodzi do jedzenia pierwsze i jest bardzo władcze - chyba kocur
- dwa gruuuube bardzo czarne, na oko kotki w ciąży wysokiej, niechętnie się ruszają, siedzą w miejscu zakopane w piachu
- łaciate grube, na oko ciąża, jak wyżej
- czarne chude, wygląda na mniej niż rok
- łaciate chude, rodzeństwo tego wyżej z wieku

Kawałek dalej jest śmietnik, budka, miseczki i tam chyba czasem ktoś je karmi też, ale rzadko. Pętały się tam jakieś dwa koty, ale z ciętymi uszami. Spotkaliśmy karmicielkę z jeszcze kawałka dalej, u niej trzy koty są, ale chyba same kocurki. Tłuką wszystko, co przyjdzie do jej misek. Niekastrowane.

Ogólnie teoretycznie wygląda to super, te koty podlatują do każdego jedzenia, wystarczy, że usłyszą plask z góry. Czatują cały czas, człowieka się nie boją, możnaby w biały dzień łapać spokojnie, tak ok. 18.
Ale nie wiem, czy ta pani z góry to nie wariatka i czy nie będzie awantury. Widzieć jej nie widziałam.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt maja 20, 2011 10:16 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Kocie, pewna jesteś, że to radosna wiadomość? :wink: Byle by ciężarówki nie rozsypały się przed łapanką. :ok:
Obrazek

Agneska

Post » Pt maja 20, 2011 10:18 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Radosne w tym jest to, że w czasie proponowanej łapanki coś Cię może plasnąć w łeb zamiast o chodniczek :mrgreen:

OKI

Post » Pt maja 20, 2011 10:31 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Ja się pytam, kiedy i kto mi pomoże, bo sama to ja mogę tylko siedzieć z kotamy tam i łapać spadające z góry okrawki :oops: :oops: :oops:

Szalony Kot

Post » Pt maja 20, 2011 10:32 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Szalony Kot pisze:Ja się pytam, kiedy i kto mi pomoże, bo sama to ja mogę tylko siedzieć z kotamy tam i łapać spadające z góry okrawki :oops: :oops: :oops:

Niedziela? :roll:

OKI

Post » Pt maja 20, 2011 10:34 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

I co, jak reszta dzieciaków i matka???
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt maja 20, 2011 10:40 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

OKI pisze:
Szalony Kot pisze:Ja się pytam, kiedy i kto mi pomoże, bo sama to ja mogę tylko siedzieć z kotamy tam i łapać spadające z góry okrawki :oops: :oops: :oops:

Ja mogę tylko klatkę-łapkę Wam podrzucić, niestety, bo wychodzi mi w kalendarzu, że dopiero 3 czerwca mam pierwszy wolniejszy dzień. :(
Obrazek

Agneska

Post » Pt maja 20, 2011 10:42 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Agneska pisze:
OKI pisze:

Ja mogę tylko klatkę-łapkę Wam podrzucić, niestety, bo wychodzi mi w kalendarzu, że dopiero 3 czerwca mam pierwszy wolniejszy dzień. :(

Obawiam się, że te grube nie zechcą poczekać ;)
Wprawdzie z Szalonym mamy średnią wprawę w łapaniu, ale przecież kiedyś trza jej nabrać, nie? :twisted:
W niedzielę po południu mogę gdzieś podjechać po klatki, pewnie na Bielany? Chyba że już zaklepane :roll:

OKI

Post » Pt maja 20, 2011 10:47 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

A ja napiszę tylko - lubię łapanki w rockowych pubach :mrgreen:
Kciuki za maluchy i mamę :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt maja 20, 2011 10:51 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

OKI pisze:

Dzięki Ci :1luvu:
A w niedzielę to dałoby radę raniej..? Bo o 18 pozuję półnago :oops:
One i tak tam siedzą cały czas. Trzeba by tylko coś apetycznego ładnie pachnącego mieć, bo na spadające serca/nereczki (nie jestem pewna, co to było), to się rzucały powoli i dostojnie, w kolejności :ryk:

Szalony Kot

Post » Pt maja 20, 2011 10:54 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Szalony Kot pisze:
OKI pisze:

Dzięki Ci :1luvu:
A w niedzielę to dałoby radę raniej..? Bo o 18 pozuję półnago :oops:
One i tak tam siedzą cały czas. Trzeba by tylko coś apetycznego ładnie pachnącego mieć, bo na spadające serca/nereczki (nie jestem pewna, co to było), to się rzucały powoli i dostojnie, w kolejności :ryk:

No niestety, "raniej" to na św. Nigdy :twisted:

OKI

Post » Pt maja 20, 2011 10:59 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

16ta najwcześniej :twisted: Ja muszę jeszcze po sprzęt pojechać, mała szansa, że dam radę zrobić to wcześniej :?

Edit: ewentualnie poniedziałek też ok. 18tej

OKI

[poprzednia][następna]