Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 20, 2011 7:29 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

morelowa, Ty zostań na forum, a ja Ci powiem, co ja bym chciała. Wziąć Angelka, bo jest taki biedny i dzielny, Smoczka, bo taki kochany, Lubę, bo taka przyjacielska i cudna, Bączka, bo to ideał kota, a nikt go nie chce. No i parę innych, których nie wymienię, bo jakby się Kotika dowiedziała, to mnie więcej do domu nie wpuści, bo to jej ukochane :mrgreen:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt maja 20, 2011 9:16 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Nie mam dystansu :crying: ... światopogląd mnie ratuje :mrgreen:

No, Bączek jak pamietam [chyba] był w adopcji, tylko wybral Kotikę :1luvu: , taaa?
Poza tym, Fanszeta, masz blisko, możesz sobie pożyczyć, pójść pomiziać...Kotika Ci da.. Muszę je na 1 str. zobaczyć, bo mi sie już te koty mieszają :roll:
Ja Ci Smoka też dam pomiziać..w Opolu :lol:

Imiona dla Smoka mi się roją - narazie KOT w kilku moich ulubionych językach... a moze Felek, a może DRAGON jak sie nie zachowa :twisted: na przywiatnie. Albo się samo narzuci ... :lol:
Smok mi sie źle woła :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob maja 21, 2011 18:51 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Nikt się nie odzywa... To będę sobie sama pisała na wątku...
Chyba, że wszyscy ryczą :placz: , że się z kotem rozstają ? Albo Pieczarki uprawiają.. ?
Bo ja mam nadzieję, że wszystko gra :? Bo i tak mi Smoczydło plany poprzestawiało... miał być wcześniej, przyzwyczaić się , zaprzyjaźnić i pozwolić mi wyjechać na początku czerwca na 7-10 dni...
A teraz, co?Nie zostawię poczwar z nianią od samego początku :x
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 21, 2011 18:58 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Pieczarki uprawiamy, a jak...Właśnie Fanszeta z nimi do domu pojechała.
Teraz niech ona trochę pouprawia, a co.
Ja jutro mam ciężki dzień, bo dwa koty wydaję. :mrgreen:
Smoczek jedzie do Warszawy i Śnieżka jedzie do...Warszawy. :lol:
Każdy kot jedzie innym transportem i o innej godzinie. Ja dostarczam na dworzec. :D

Smoczek lubi spać w umywalce, lubi wspiąć sie przednimi łapkami o moje kolana
i robić buc-buc i noskinoski, lubi wejść mi na kolana i lubi mi tam mruczeć i tulić się
i lizać moje ręce.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob maja 21, 2011 19:31 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

i robić buc-buc i noskinoski, lubi wejść mi na kolana i lubi mi tam mruczeć i tulić się
i lizać moje ręce.

No , tak - to nie wiadomo czy ja mam szanse u niego :crying:

I nie mam umywalki :placz: - teraz mi mówisz 8O ? Może być wanna ? Zapytaj ... :?

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 21, 2011 20:22 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

morelowa pisze:
i lizać moje ręce.

No , tak - to nie wiadomo czy ja mam szanse u niego :crying:

I nie mam umywalki :placz: - teraz mi mówisz 8O ? Może być wanna ? Zapytaj ... :?

Myślę, że on sam, na miejscu znajdzie sobie miejsce, gdzie będzie lubił polegiwać.
Szanse masz na pewno, bo Fanszeta też słuchała jego mruków i miziała na kolanach. :D
Obrazek

kotika

Post » Nie maja 22, 2011 11:22 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie maja 22, 2011 11:28 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

U mnie wszystko gotowe ,tzn łazienka :mrgreen:
Fajny Gościu :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie maja 22, 2011 14:21 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Miejsce to ja znam- kolanka, w chwili, gdy pilnie musisz wstać coś zrobić :twisted:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Nie maja 22, 2011 18:03 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Smoczek pojedzie do Warszawy za tydzień, głównie przez moje niedopatrzenie.
Może to jednak i lepiej, biorąc pod uwagę, że Piotr za tydzień nie jedzie do Opola.

Kciuki potrzebne za drogę Smoczka do wymarzonego domu. One muszą pomóc. :ok:
Obrazek

kotika

Post » Wto maja 24, 2011 0:20 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

myrzapl pisze:Trzymam kciuki za koteczki :ok:
Jakby co, to jednego kotka mogę do Warszawy zabrać w sobotę - tylko że czas na odbiór byłby bardzo krótki - w Warszawie będę o 22-giej, a następnego dnia o 10 rano już wylatuję.

Mamy jeszcze jedną propozycję transportu do Warszawy, więc być może,
że Smoczek pojedzie w sobotę, a nie w niedzielę. Nadal potrzebne kciuki. :ok:
Obrazek

kotika

Post » Wto maja 24, 2011 8:17 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: brać okazję ,odbiorę kotecka :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto maja 24, 2011 10:44 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Morelowa, nie łam się, kiedyś się doczekasz :wink: . Ja głównie teraz uprawiam Pieczarki, dziś od 3.20. Ale może kiedyś będzie lepiej.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro maja 25, 2011 9:41 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

No, mówiłam już Fanszeta, że Ty dowcipna jesteś ? Mówiłam.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Trochę mnie zaskoczyło... :roll: 8O , bo w tę niedzielę kiedy Smok miał jechac do Wwy, to ja pojechałam do Wro, żebym nie musiała właśnie w następną... , i żeby przeorganizować następne wyjazdy. Obskoczyłam wszystko i wszystkich w jeden dzień, przełożyłam sobie dłuższy, dalszy wyjazd z początku czerwca na drugą dekadę...żeby pobyć z kotami.., a potem wieczorem późnym przeczytałam , że "a, nie - w następną :wink "
i znowu musze myśleć.. :?
Kotika, może sie rozstać nie chcesz? :lol:

Rady potrzebuję, jak ktoś umie:
Morela ostatnimi czasy jakby znormalniała, tzn, dawała sie miziać i tłamsić, a nawet sie miaukami domagała, szczególnie drapanie kupra ją uszczęśliwiało [wysterylizowana prawie 8 lat temu, wet kiedyś powiedzial, że takie stymulowanie przyjemności jest OK, i żeby jej nie żałować] . Jadła po swojemu, raz lepiej, raz gorzej - bez rewelacji, rzucania się, raczej namawiana. Wczoraj w nocy wstałam bo usłyszałam jak drapie w podłogę, tak jakby zasypywała coś i w różnych miejscach. Na progu kuchni była kupa, potem sie okazało , że w kuwecie jedno sioo, co nigdy nie przeszkadzało. Rano sie okazało, że obsikany jest dywanik w kuchni - nie znaczenie, ale normalnie nasikane. To się nigdy wcześniej nie zdarzyło! W kuwecie pusto. Nim to odkryłam wzięłam kota na ręce, jak zwykle, pomiziałam, szybko miała dość - ale wszystko w normie. Jak zaczęłam myć podłogę, a była obok, zaczęła na mnie syczeć i tak już było cały czas jak wyciągałam rękę do niej, warczała, syczała, biła łapami na lekki ruch nawet; bałam sie, że będzie sie na nogi rzucała, bo tak wyglądało. Na podłodze w kuchni kłaczek sierści. Troche tak jak wtedy, gdy Melon ją gonił, a ona potem jakiś czas odreagowywała i mnie się też obrywało. Ale to już 5 miesięcy jak wyjechał. Inna rzecz, że ostatnio strasznie sie wwąchiwała ... we wszystko, pomyłam dodatkowo, wcześnie po Melonie i śmierci suni, wszystko było prane.. :( Nikt, ani człowiek, ani zwierzę, nie był w ostatnich dniach u mnie. Nic sie nie zmieniło, nie przestawiło, jedzenie to samo itd. Mniej sie bawiła, więcej spała, ale było gorąco a to w końcu 8-letnia kocica.
Umyłam podlogę, kuwetę, zmieniłam żwir. Troche zjadła mokrego-malutko, większość z ręki, a jak miała dość to nie jak zwykle, że sie odwracała albo odchdziła, tylko znowu naburczała. Normalnie nasiusiała w kuwecie. Połaziła po balkonie [ze mną ] i poszła spać. Wygląda normalnie, żadnego trzęsiena główką, normalne uszy, myje sie porządnie.
Nigdy nie była wylewna w uczuciach, ale właśnie ostatnio mogłam ją brać na ręce nawet z 'jej łóżka', drapać itd. Caly czas to zachowanie i przedtem i teraz wyglądało tak , jakby w domu był drugi kot 8O 8O 8O - chodziła po całym mieszkaniu jakby węsząc , z nosem przytykanym do wszystkiego. :roll:
Mam się przejmować????

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 25, 2011 12:11 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Ja myślę, że coś ją zdenerwowało. I to solidnie. Moja Kawusia też potrafi się na mnie złościć, bo np. przyniosłam do domu Pieczarki. Trzy dni nie mogłam jej głaskać, bo warczała. U Ciebie nie było nic bezpośrednio widocznego, żadnych zmian, gości, pieczarek. Może przyjmijmy, że percepcja kota jest odmienna od naszej, na pewno szersza. To mogła być mysz albo duch :ryk: Wybierz sama lepszą ewentualność. Ja tam bym wolała jednak chyba mysz :mrgreen:
Zaczęłabym się martwić, gdyby incydenty się powtarzały.
Kawa też od czasu do czasu (b. rzadko) robi poza kuwetą siu. Czasem kilka dni z rzędu, a potem jest spokój przez rok. Dlaczego? Nie chce, maupa, powiedzieć :mrgreen:.
Kawusia ma ponad 8 lat i jest księżniczką, szczególnie z usposobienia :mrgreen:
Cieszę się, że ktoś uważa mnie za dowcipną :oops:

Fanszeta

[poprzednia][następna]