^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2011 15:48 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

e-dita pisze:
karolcia_0 pisze:
e-dita pisze:Nadrabiam tygodniowe zaległości na forum i doczytuję dopiero teraz.
Karolcia_0, super że przygarnęłaś ciężarną kotkę, ale dlaczego nie zawiozłaś jej od razu na sterylizację aborcyjną?

hmm... nawet mi to w sumie przez myśl nie przeszło... kotka dwa i pół tygodnia po przybyciu urodziła, nie wiem czy to nie za późno na taką sterylizację. trudne pytanie, nie wyobrażam sobie, że mogłabym zabić te koty... kotkę teraz na pewno wysterylizuję (wcześniej "mieszkała" w pubie i właściciel nie pomyślał, stąd maluchy).

Nie napiszę, że rozumiem, bo nie rozumiem. Sterylizację aborcyjną można przeprowadzić do ostatniego dnia ciąży. Myślałam, że nam wszystkim zależy na tym, żeby nie rozmnażać kotów; Karolcia, podchodząc do sprawy tak jak Ty, zabijam dziesiątki kotów, bo tyle mogłoby sie urodzić słodkich brzuszków - praktycznie każda wolnożyjaca kotka złapana teraz, jest w ciąży. Szczerze mówiąc, to cieszę się, że te kociaki jednak nie przyjdą na świat i że dzięki temu co robimy, w Szczecinie jest kilka miejsc, w których nie będzie kociąt w tym roku.

Ja też nie napiszę, że rozumiem. Jestem jak najbardziej za sterylizacją kotek wolno żyjących, ale w moim przekonaniu jeżeli już się tak stało, że kotka jest w ciąży i stać mnie na odchowanie małych oraz mam na to czas, to watro dać im szansę, w moim mniemaniu niczym się nie różnią od innych, nowo narodzonych czy żyjących już kotów. Takie jest moje zdanie. Nie chciałabym zostać źle zrozumiana, jestem absolutnie za sterylizacją kotek, sama zawożę takie do tozu. Po prostu bym nie potrafiła. Rozumiem, że mała liczba przyszłych domów i tak dalej, ale jak ktoś chce małego kota, to w 99% przypadków, nie zdecyduje się z braku takowych na dorosłego.

karolcia_0

Od: Wto maja 10, 2011 19:11

Post » Czw maja 19, 2011 21:25 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Karolcia, rozmawiamy o dwóch różnych problemach. Mi wcale nie chodzi o to, że dorosłe koty nie znajdą nowych domów, bo znajdą. Mi chodzi po prostu o to, żeby kotów nie rozmnażać.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw maja 19, 2011 21:31 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Dziewczyny, przedstawiam moje nowe tymczasy:

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt maja 20, 2011 6:15 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

śliczne :|

własnie dlatego jestem też za usypianiem ślepych miotów - żeby potem takie "śliczne" koteczki nie szukały domów.

Ja mam świadomość że e-dita odchucha koteczki i znajdą domki wśród fanów rudych kotków - pytanie tylko po co?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt maja 20, 2011 7:41 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

e-dita pisze:Karolcia, rozmawiamy o dwóch różnych problemach. Mi wcale nie chodzi o to, że dorosłe koty nie znajdą nowych domów, bo znajdą. Mi chodzi po prostu o to, żeby kotów nie rozmnażać.

Popieram zwłaszcza że stetylke aborcyjną można zrobić przktycznie do ostatniego dnia ciąży
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pt maja 20, 2011 10:12 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ja też nie jestem za rozmnażaniem kotów i sama tego nie robię, jak już pisałam, zawożę kotki do tozu do sterylizacji, a kwestia sterylizacji aborcyjnej nie leży po prostu w moim poczuciu moralności, przy czym zaznaczam, że nie oceniam ludzi, którzy są do tego zdolni. Każdy ma prawo uważać inaczej.

karolcia_0

Od: Wto maja 10, 2011 19:11

Post » Pt maja 20, 2011 11:57 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

e-dita pisze:Kotka czuje się trochę lepiej, nie ma już gorączki.

Wczoraj kotka, nazwana przez pana taksówkarza Wilhelminą, znowu miała gorączkę - dziś zawiozłam ją na kroplówkę i badania krwi. Rano gorączki nie miała, tzn. ma 39 stopni. Czekam na telefon z gabinetu, kiedy będę mogła Wilhelminę odebrać.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob maja 21, 2011 12:14 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Uwaga! Ostrzeżenie Najwyższej Wagi!
Kotka Wilhelmina posiada tajemne moce wpływające na silniki mechaniczne - jak nie chce jechać do weterynarza potrafi zepsuć pojazd, którym jest (przemocą) wieziona! Uważajcie i wystrzegajcie się tego stworzenia!
Twierdzenie powyższe poparte doświadczeniem - mój samochód Wilhelmina rozbroiła w sekundę po znalezieniu się w jego wnętrzu. W poniedziałek biedne autko jedzie (na lawecie - niechaj i to świadczy o skali zniszczeń dokonanych przez futrzaka) do warsztatu do Gryfina - tutaj nie chcieli się podjąć naprawy... :cry:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Sob maja 21, 2011 12:38 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

:| dzięki za ostrzeżenie...
możne Wilhelmina jeździ tylko taksówkami :roll:

agiis-s

Post » Sob maja 21, 2011 18:21 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Wredne małpy :twisted:

Wilhelmina i owszem jeździ teraz taksówkami i za każdym razem radośnie w trakcie podróży robi kupę 8) Zaczyna brakować mi ręczników dla kotów. Sister ma jutro przywieźć nową dostawę.
Dziś znowu 4 godziny spędziłyśmy na kroplówce, ona jest super grzeczna, wszystko pozwala ze sobą zrobić, na kroplówce grzecznie i cierpliwie leży. Wyniki krwi ma dobre, jedynie poziom glukozy za niski, dlatego te kroplówki dożylne. Musimy powtórzyć test białaczkowy.
Za to kociaki wyglądają jak półtora nieszczęścia, straszą łysymi plackami na skórze, najgorzej wygląda najmniejsza pręguska - ma łysą głowę i uszy.
Czy macie może niemiecki lek na grzybka, u nas nie można kupić: Griseo CT? chętnie przygarnę.
A może ktoś z Was jedzie do Niemiec i mógłby mi wykupić receptę?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob maja 21, 2011 18:32 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

:lol: chcesz za mną do Niemiec ??? :lol:

agiis-s

Post » Sob maja 21, 2011 18:40 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ale tylko prosto, żeby nie zabłądzić :mrgreen:

i z Panem Perełką na pace
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob maja 21, 2011 18:52 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Istna pisze:Uwaga! Ostrzeżenie Najwyższej Wagi!
Kotka Wilhelmina posiada tajemne moce wpływające na silniki mechaniczne - jak nie chce jechać do weterynarza potrafi zepsuć pojazd, którym jest (przemocą) wieziona! Uważajcie i wystrzegajcie się tego stworzenia!
Twierdzenie powyższe poparte doświadczeniem - mój samochód Wilhelmina rozbroiła w sekundę po znalezieniu się w jego wnętrzu. W poniedziałek biedne autko jedzie (na lawecie - niechaj i to świadczy o skali zniszczeń dokonanych przez futrzaka) do warsztatu do Gryfina - tutaj nie chcieli się podjąć naprawy... :cry:

To nie Wilhelmina, to ja zawsze podróżuję z przygodami - kilka osób pewnie to potwierdzi :roll:
Ale autka żal, chlip chlip
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob maja 21, 2011 19:01 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

:ryk: dobrze że nie masz w aucie takich tendencji jak Wilhelmina i Pan Perełek... :ryk:

agiis-s

Post » Sob maja 21, 2011 19:05 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Nie mieszczę się w transporterku :smokin:
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]