KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 19, 2011 12:18 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Wczoraj zawiezlismy Cofii no nowego domku, ludzie bardzo fajni, domek jednorodzinny z ogrodkiem bardzo ladny, pan ok.35lat mieszkajacy tylko z mama.
Maja kocurka wychodzacego bardzo ladny zadbany widzialam na kompie bo go nie bylo.
Coffi jak na kociarni nie dala sie zapakowac do kontenerka i przez cala droge sie okropnie darla a to dosc kawalek Myslowice Brzezinka tak w pokoju sama chetnie wyszla, powachala wszystko dala sie glaskac i wskoczyla na parapet jak widac na zdj.
Bardzo sie im Cofii podoba ze taka duza i czarna.
Bedzie miala mozliwosc wychodzenia na ogrodek ale uprzedzilam zeby na poczatku bardzo uwazali i prowadzali na smyczy.
Mam nadzieja ze bedzie dobrze.
Czekam na wiesci z domku Cofii obiecal ze napisze.
Ksiazeczke wysle poczta bo z tego wszystkiego zapomnialam , wczoraj mielismy straszny dzien :(
Od samego rana z malymi przerwami do 17 z kotami 3x lecznice 2xAlmawet 1 x Lupus - z moim Benusiem , no i ta Cofii do Brzezinki uffff

Cofi w Chatce-ostatnie chwile
Obrazek

Obrazek

i już w Nowym Domku :D
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw maja 19, 2011 13:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

poza tym mamy z Dorotką jechać ogladac domek potencjalny dla BIGa - pamiętasz?

Pamiętam :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 19, 2011 15:18 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Z wielkim bolem serca musze zawiadomic ze mała Czarnulka nazwana przez nas Nitka odeszla po Tenczowym Moscie [*] :cry: :cry: :cry:
Niech Jej juz nic nie dolega i niech bardzo dobrze tam widzi.
Biegaj Malutka szczesliwie po tych lakach za mostem...

strasznie mi przykro :( biegaj szczęśliwa malutka za TM [']

co do Cofi :) kciukasy trzymam mocno zaciśnięte żeby domek był TYM domkiem :) :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw maja 19, 2011 17:06 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Odebrałam dziś Klimka z lecznicy i takie oto leki ma przyjmować:
- 1 raz dziennie zastrzyk antybiotyku (zapomniałam jakiego :oops: ) - od jutra przez 6 dni ale na razie ma tylko porcje na 3 dni,
- 2 razy dziennie 2 ml pasty Pro-kolin do pysia - najlepiej nie naraz by dał radę spokojnie przełknąć,
- można mu czyścić uszy ale bez oridermylu na razie,
Jego leki są w witrynce w takim plastikowym czymś z jego książęczką, na której jest napisane Leki Klimka. Jeden Pro-kolin jest otwarty więc proszę zacząć od tego. W razie problemów z instrukcją obsugi maści proszę o telefon.

Ma jeść Instestinal suchy i mokry (tego mam tylko 2 saszetki - jutro przywiozę i założę mu kartę) a także można mu namaczać suchy Instestinal w wodzie najlepiej przegotowanej i po czasie rozgniatać i mieszać - podobno to lubi. Ogólnie może jeść ile wlezie ale tylko INTESTINAL bo jest jakby anorektykiem. Jeśli miałby brudną dupkę to prosze mu wytrzeć bo nadal ma rzadkawe kupki i wyniki krwi tez ponoć wskazują na jakieś problemy w jelitach. Klimek jest oazą spokoju i nawet kąpanie i suszenie suszarką nie robi na nim wrażenia a co dopiero jakieś podawanie leków czy zastrzyków. Nadal mogą z niego spadać resztki zdechłych wszołów. W poniedziałek do kontroli i po dalsze leki m.in. na świerzba. Bardzo bym chciała by ten kotek wyszedł z tego wszystkiego....

W razie czego - proszę o info jeśli ktoś nie umie podać zastrzyku to ja podjadę ale paste i tak 2x dzień musi dostawać więc prosze mu ją podawać

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw maja 19, 2011 17:22 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Po tym co napisalam zaraz mialam tel.od tego pana i Cofii nie bardzo przyjaznie sie zachowuje, bardzo rozrabiala w nocy :evil:
Poprosilam pana aby dal jej szanse i troche czasu moze sie uspokoi bedziemy w kontakcie tel.
trzynajcie kciuki za Cofii, bo biedna znow by musiala wrocic na Kch :(

jadziaII

Post » Czw maja 19, 2011 17:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Nie ukrywajmy Coffi to franca humorzasta i u nas naprawdę czasu mineło zanim dała sie pogłaskać.
A pamietacie leczenie.
Dla mnie Coffii to na myziaka domowego się nie nadaje.
To kot który jest i już, ale :ok: :ok: :ok: mocne za nowych państwa
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 19, 2011 17:58 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Witam wszystkie Panie i Panów :piwa:
Na miau mnie nie ma ale działam sprawnie :wink:
Fotograf zaangażowany w pomoc kociej Chatce, niedługo ciąg dalszy sesji.
Dyplomy załatwione :wink: Ewcia oglądała wzór, zatwierdziła, wiec chłopaki zaczynają drukować (finanse biorę na siebie),
a o reszcie nie pisze, bo nie będę zapeszać, jak będzie pewne dam znać :mrgreen:

Tereniu zadzwonię do Ciebie w sprawie dyżuru :piwa:

Buziaki :smokin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw maja 19, 2011 18:17 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Po tym co napisalam zaraz mialam tel.od tego pana i Cofii nie bardzo przyjaznie sie zachowuje, bardzo rozrabiala w nocy :evil:
Poprosilam pana aby dal jej szanse i troche czasu moze sie uspokoi bedziemy w kontakcie tel.
trzynajcie kciuki za Cofii, bo biedna znow by musiala wrocic na Kch :(

no to tym mocniej kciuki zaciskam za Coffii :ok:
wiem co to jest mieć france w domu taką nie miziatą
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw maja 19, 2011 18:18 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:trzynajcie kciuki za Cofii, bo biedna znow by musiala wrocic na Kch :(

:ok: :ok: :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw maja 19, 2011 18:24 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Tereniu, napisałam do Ciebie PW, ale nie wiem czy dotarło, a psy zjadły mi notes z telefonami :oops: . Dasz znać?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw maja 19, 2011 19:09 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII

Post » Czw maja 19, 2011 21:31 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jaaga pisze:Tereniu, napisałam do Ciebie PW, ale nie wiem czy dotarło, a psy zjadły mi notes z telefonami :oops: . Dasz znać?

No już dałam :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 19, 2011 21:33 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mara S pisze:Odebrałam dziś Klimka z lecznicy i takie oto leki ma przyjmować:
- 1 raz dziennie zastrzyk antybiotyku (zapomniałam jakiego :oops: ) - od jutra przez 6 dni ale na razie ma tylko porcje na 3 dni,
- 2 razy dziennie 2 ml pasty Pro-kolin do pysia - najlepiej nie naraz by dał radę spokojnie przełknąć,
- można mu czyścić uszy ale bez oridermylu na razie,
Jego leki są w witrynce w takim plastikowym czymś z jego książęczką, na której jest napisane Leki Klimka. Jeden Pro-kolin jest otwarty więc proszę zacząć od tego. W razie problemów z instrukcją obsugi maści proszę o telefon.

Ma jeść Instestinal suchy i mokry (tego mam tylko 2 saszetki - jutro przywiozę i założę mu kartę) a także można mu namaczać suchy Instestinal w wodzie najlepiej przegotowanej i po czasie rozgniatać i mieszać - podobno to lubi. Ogólnie może jeść ile wlezie ale tylko INTESTINAL bo jest jakby anorektykiem. Jeśli miałby brudną dupkę to prosze mu wytrzeć bo nadal ma rzadkawe kupki i wyniki krwi tez ponoć wskazują na jakieś problemy w jelitach. Klimek jest oazą spokoju i nawet kąpanie i suszenie suszarką nie robi na nim wrażenia a co dopiero jakieś podawanie leków czy zastrzyków. Nadal mogą z niego spadać resztki zdechłych wszołów. W poniedziałek do kontroli i po dalsze leki m.in. na świerzba. Bardzo bym chciała by ten kotek wyszedł z tego wszystkiego....

W razie czego - proszę o info jeśli ktoś nie umie podać zastrzyku to ja podjadę ale paste i tak 2x dzień musi dostawać więc prosze mu ją podawać

To kciuki za Klimka i wklejam na 1 stronę info odnośnie leczenia Klimka - do kacika medycznego :D

terenia1

Post » Czw maja 19, 2011 21:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jutro na dyżur ranny przyjdzie Beatka :1luvu:
Mara dzięki za wpis na dyżur :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.05.-28.05.2011
23.05. pon. rano brak wie. Bona
24.05. wt. rano brak wie. Teresa
25.05. śr. rano Bona wie. MaraS.
26.05. czw.rano brak wie. brak
27.05. piat rano Alienor wie. brak
28.05. sob. rano brak wie. brak
29.05. niedz. brak wie. Dorota

terenia1