DT Smarti4 - koci Alcatraz na ukończeniu !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 18, 2011 17:08 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

taizu pisze:Ee... Jakoś nie mogę zrozumieć atakowania osób, którym właśnie zmarł kochany kot, przez osoby, którym ten kot był raczej obojętny, z powodu domniemanych niedostatków w opiece.
Nic pozytywnego z tego się nie wykluje, a żalu będzie dużo

Jak to mówi mój ulubiony doktor:
Zawsze można się wypowiedzieć.
To nic nie zaszkodzi.
Specjalistów od wszystkiego jest wielu.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro maja 18, 2011 17:09 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

Casica
Z tymi pretensjami źle trafiłaś.. zgłoś się z nimi do lecznicy w której Edisia przebywała. Pogadaj Sama z Wetem, skoro wiesz lepiej od niego (zamiast robić bagno na forum)- powodzenia :?
EOT
pwpw

Post » Śro maja 18, 2011 17:28 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

Zofia&Sasza pisze:
Marzenia11 pisze:
casica pisze:Argumenty, które przedstawiasz w kwestii nie przeprowadzenia sekcji zwłok kotki są idiotyczne.
Mogę więc sądzić, że przyczyną odejścia Edisi było zaniedbanie - brak diagnozy, leczenie w ciemno, to się musiało źle skończyć.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

8O Co Ciebie w tym bawi?

Pomyśl.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 18, 2011 17:39 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

Marzenia11 pisze:
Zofia&Sasza pisze:
Marzenia11 pisze:
casica pisze:Argumenty, które przedstawiasz w kwestii nie przeprowadzenia sekcji zwłok kotki są idiotyczne.
Mogę więc sądzić, że przyczyną odejścia Edisi było zaniedbanie - brak diagnozy, leczenie w ciemno, to się musiało źle skończyć.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

8O Co Ciebie w tym bawi?

Pomyśl.

Nie wiem. Naprawdę nie wiem. Ja znałam Edisię tylko przelotnie, a jednak wcale mi nie do śmiechu... Kicia była "na oko" leczona na gardie. Przerzucana od lecznicy do lecznicy. Jeśli wiesz, co było przyczyną śmierci - po prostu napisz, a skończą się spekulacje.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro maja 18, 2011 17:50 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

Wszystko jest napisane - ale wiesz co? Napiszę jeszcze raz.
Edisia mala niewydolność oddechową spowodowaną nie umiejętnością połączenia oddychania pyszczkiem z przełykaniem. Być może miałas kiedyś zatkany nos = trudniej jest wtedy oddychać i jeść, ale jakoś to wychodzi a Edisia kompletnie sobie z tym nie radziła. I nie jadła. Miała bardzo wychudzony organizm - dramatycznie jej stan się pogorszył w ciągu ostatnich kilku dni, od czwartku. Profesor Galanty nie widział dla niej szansy na udrożnienie nosa teraz - trzeba było kotunię odżywić, aby jej organizm zareagował na leki. Odżywiona miała mieć pobrany wymaz z noska i badanie w kierunku grzybicy i bakterii, robiony angtybiogram i zastosowane leczenie. Niestety przegraliśmy walkę o odzywienie maleńkiej..

Z całym szacunkiem dla casica oraz Zofia&Sasza - po raZ kolejny udowadniacie, że czytacie watek wyrywczo. Na bieżąco pisałam o leczeniu Edisi - była od lipca zeszłego roku pod opieką dr Małgorzaty Ściskalskiej, o konsultacjach u prof. Lechowskiego i prof. Galantego, o badaniach rozlicznych typu usg, rtg, rinoskopia... Ta kotunia miała mega maks opiekę i diagnostykę - z całym szacunkiem dla wszystkich czytających - podajcie mi przykład kota będącego pod Wasza opieką i tak zaopiekowanego pod kątem weterynaryjnym. Dlatego zarzut o leczeniu w ciemno, braku diagnostyki i zaniedbaniach mnie rozbawił....

Wiem Z&S że mnie nienawidzisz - natomiast nie spiodziewałam się - mimo wszystko - że dasz tego przejaw w dniu śmierci Edisi. To tylko świadczy o tobie.

Więcej o leczeniu Edisi nie napiszę - jeśli ktoś będzie potrzebował cos jeszcze wiedzieć prosze bezpośrednio kierować pytania do lekarza prowadzącego i profesorów którzy ją konsultowali.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro maja 18, 2011 17:55 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

Marzenia11 pisze:Wszystko jest napisane - ale wiesz co? Napiszę jeszcze raz.
Edisia mala niewydolność oddechową spowodowaną nie umiejętnością połączenia oddychania pyszczkiem z przełykaniem. Być może miałas kiedyś zatkany nos = trudniej jest wtedy oddychać i jeść, ale jakoś to wychodzi a Edisia kompletnie sobie z tym nie radziła. I nie jadła. Miała bardzo wychudzony organizm - dramatycznie jej stan się pogorszył w ciągu ostatnich kilku dni, od czwartku. Profesor Galanty nie widział dla niej szansy na udrożnienie nosa teraz - trzeba było kotunię odżywić, aby jej organizm zareagował na leki. Odżywiona miała mieć pobrany wymaz z noska i badanie w kierunku grzybicy i bakterii, robiony angtybiogram i zastosowane leczenie. Niestety przegraliśmy walkę o odzywienie maleńkiej..

Z całym szacunkiem dla casica oraz Zofia&Sasza - po raZ kolejny udowadniacie, że czytacie watek wyrywczo. Na bieżąco pisałam o leczeniu Edisi - była od lipca zeszłego roku pod opieką dr Małgorzaty Ściskalskiej, o konsultacjach u prof. Lechowskiego i prof. Galantego, o badaniach rozlicznych typu usg, rtg, rinoskopia... Ta kotunia miała mega maks opiekę i diagnostykę - z całym szacunkiem dla wszystkich czytających - podajcie mi przykład kota będącego pod Wasza opieką i tak zaopiekowanego pod kątem weterynaryjnym. Dlatego zarzut o leczeniu w ciemno, braku diagnostyki i zaniedbaniach mnie rozbawił....

Wiem Z&S że mnie nienawidzisz - natomiast nie spiodziewałam się - mimo wszystko - że dasz tego przejaw w dniu śmierci Edisi. To tylko świadczy o tobie.

Więcej o leczeniu Edisi nie napiszę - jeśli ktoś będzie potrzebował cos jeszcze wiedzieć prosze bezpośrednio kierować pytania do lekarza prowadzącego i profesorów którzy ją konsultowali.

Marzeniu11, nie nienawidzę Cię. Oceniam tak a nie inaczej niektóre aspekty Twojej działalności. Nie uwierzę, że dr Małgosia podała lek na gardie bez badań 8O
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro maja 18, 2011 17:57 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

Nie musisz wierzyć. Wystarczy jak przeczytasz wątek, ja pisać zwłaszcza dla Ciebie nie bedę.

Marzenia11

Post » Śro maja 18, 2011 18:01 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

Kruszynko Kochana :cry: mam nadzieję że tam gdzie jesteś masz spokój

Marzenia, Smarti-
zrobiłyście wszystko co mogłyście, wiem to.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro maja 18, 2011 18:02 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

Zofia&Sasza pisze:Nie wiem. Naprawdę nie wiem. Ja znałam Edisię tylko przelotnie, a jednak wcale mi nie do śmiechu... Kicia była "na oko" leczona na gardie. Przerzucana od lecznicy do lecznicy. Jeśli wiesz, co było przyczyną śmierci - po prostu napisz, a skończą się spekulacje.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że była przerzucana od lecznicy do lecznicy :?: Od lipca do grudnia 2010 r., teraz Edisonka była również pod opieką tych samych wetów - to po pierwsze. Po drugie - czy jeżeli kot trafi do dt to dt ma obowiązek leczenia u wetów, którzy mają lecznicę na drugim końcu miasta 8O

Marzenia11 chyba jasno napisała - powodem śmierci Edisonki były problemy z oddychaniem :cry: Czy mam zdać relację z tego co mówiła mi wetka, jak dzisiaj po godzinie 9 rano pogorszył się stan Edisonki i co robili weci jak usiłowali ją ratować :?: Pogorszenie przyszło nagle - przed 8 rano Edisonka czuła się dobrze ......

Nazwiska wetów, którzy opiekowali się Edisonką mam podać :?: Tych od WSZYSTKICH badań :?: To będzie bardzo długa lista - Edisonka miała bardzo wiele badań i była konsultowana przez wielu specjalistów .........

Jak rozumiem teraz standardem będzie przy każdej śmierci kota konieczność zrelacjonowania co się robiło i dlaczego :?

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro maja 18, 2011 18:04 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

JolaJ pisze:Kruszynko Kochana :cry: mam nadzieję że tam gdzie jesteś masz spokój

Marzenia, Smarti-
zrobiłyście wszystko co mogłyście, wiem to.

Pamiętajcie o Aleksandra59 - ona zrobiła najwięcej....

Marzenia11

Post » Śro maja 18, 2011 19:34 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

casica pisze:
Erin pisze:Błąd Casico - to były rezydentki.

Stwierdzenie - nienawidziła naszego DT, zmyliło mnie w takim razie.

Ale to w sumie bez znaczenia, dwie kotki zginęły bo były wychodzącymi kotami i taka jest przyczyna tych bezsensownych śmierci.

To myśl,kobieto jak coś czytasz,trochę więcej na przyszłość!!
A jak na myślenie szkoda Ci czasu to się przynajmniej "oczytaj " na temat na który się wypowiadasz!
nie życzę sobie szargania imion moich kotek-nic Ci do nich!!!!!!!
nie Twoja sprawa jaki tryb życia prowadzą moi rezydenci!!! Ja o tym decyduję,wyłącznie ja.
Ostatnio edytowano Śro maja 18, 2011 19:52 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 18, 2011 19:35 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

Edisiu, Koteńko............... :( :( :( :( :(
Aleksandra, Marzenia, smarti, nie zawracajcie sobie głowy "koleżankami troskliwymi". one - reasumując kilka wątków - chyba po prostu muszą.
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro maja 18, 2011 19:48 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia umarła.

..co do Edisi- inni weci u których była leczona Edisia,polecili ją uśpić już wtedy kiedy przejęła ją ode mnie Marzenia,czyli ok miesiąc temu-dokł daty nie pamiętam.
I właśnie dlatego że moi weci nie wiedzieli dla niej szansy zdecydowałyśmy "oddałać ją" do jej starej kliniki- z nadzieją że inni weci dadzą radę..

niestety stan Edisi zamiast się poprawiać,wahał się aż w końcu pogorszył się.-nawet prof.Galanty nie widział dla niej szans.
Mimo to próbowano jeszcze-niestety nie udało sie..

to wszystko co mam na ten temat do napisania.Kotka była w szpitalu cały ten czas-w renomowanym szpitalu pod opieką najlepszych lekarzy i to Oni ponoszą odpowiedzialność za jej leczenie.

Nierozumiejące tego faktu hieny mogłyby sobie darować swoje obrzydliwe komentarze,ale do tego musiałyby reprezentować jeszcze jakikolwiek poziom.. a w ogóle to prosze o zakończenia tego tematu tutaj i ewent przeniesienie się na wątek Edisi.

Użyczyłam jej miejsca na cmentarzyku moich zwierząt,ponieważ jeszcze ok.miesiąc temu była moim tymczaskiem.

Nie życzę sobie snucia chorych domysłów w sprawie śmierci Edisi na moim wątku .

Ostatnio edytowano Śro maja 18, 2011 20:00 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 18, 2011 19:55 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia ['] ...za TM...

:( ściskam Was gorąco dziewuszki :!:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Śro maja 18, 2011 19:57 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']...Edisia ['] ...za TM...

Edisia śpij spokojnie.
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

[poprzednia][następna]