One dwie i on

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 16:43 Re: One dwie i on

Odrobaczałam ją tydzień temu, kilka dni po przywiezieniu z przytuliska. Wet ją też wtedy badał. :catmilk:
ObrazekFredzia ObrazekZośkaObrazekKrawatObrazek

Sheepy

Od: Pon maja 09, 2011 9:23

Post » Śro maja 11, 2011 16:56 Re: One dwie i on

nie mam więc pomysłu-na już,połówka węgla,a w ogóle to lepiej z wetem pomówić.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro maja 11, 2011 17:06 Re: One dwie i on

Dzwoniłam i umówiłam się jutro na wizytę :) Lepiej niech ją obejrzy. Na razie kazał jej dawać tylko suchą karmę.

Sheepy

Post » Śro maja 18, 2011 12:34 Re: One dwie i on

No niestety Zośka cały czas ma problemy z trawieniem. Wet powiedział, że to z powodu zmiany karmy. Faktycznie, jak widzi mięsko, to wariuje. Na razie odstawiamy mokrą karmę całkowicie. Dupcia już zdrowsza, ale wczoraj mi zwymiotowała ( i nie były to kule włosowe), dodatkowo zaróżowiła jej się skóra i zaczęła się drapać. Obserwujemy teraz czy się polepszy na nowej diecie. Dostała leki przeciwzapalne. Dziś kolejna wizyta. Ale generalnie jest duży postęp, od niedzieli śpi już z nami w łóżku:) Krawacik z Przyborówka musi jeszcze chwilę na nas poczekać, ale bierzemy go na pewno. Zośka musi tylko wyzdrowieć, żebyśmy mogli ją zaszczepić.

Sheepy

Post » Śro maja 18, 2011 12:36 Re: One dwie i on

kciuki za chorowitkę :ok:
Daliście znać,ze tego kota bierzecie? Żeby uwżali i chuchali na niego.Za małego też kciuki :ok: bo różnie w schronach bywa.Każdy dzień to ... :cry:
Na koopla dawaliście nifuroksazyd?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 18, 2011 13:32 Re: One dwie i on

Dawałam, i generalnie z kupą jest już ok, ale martwi mnie, że wczoraj zwymiotowała. Wet pociesza, że on się po prostu przejada i nie daje rady tego strawić, poza tym różnica w jakości karmy, ale i tak się martwię. Ale futerko robi się lśniące i dziewczyna się zaokrągla. Jest jeszcze jedna rzecz - wczoraj Zośka cały czas miętosiła sobie lewe ucho, drapała sie też w tym miejscu. Sprawdziłam - nic nie wycieka, raczej nie widać żeby coś się działo, ale moje koty nigdy wcześniej nie miały problemów z uszkami, więc może coś przeoczyłam. Na co w szczególności powinnam zwrócić uwagę?

Sheepy

Post » Śro maja 18, 2011 13:59 Re: One dwie i on

może rbić się grzybek i jeszcze nie widać.Choć podbno przy grzybku koty nie czochraja się. :mrgreen: Podobno,bo moje to robiły.Przy antybiotyku,osłabieniu może grzybek sie zrobić.Może to świerzb być .To trudno wytłuc.Niech wet zobaczy dokładnie uszko.Na samym dnie też.Obserwuj to zauważysz.
A może najzwyczajniej w śiwecie ja coś ugryzło.
Dajesz jej lakcid czy coś innego zapobiegawczo?
Wymioty to może być wsio.Moje wymiotują jak im choroba się szykuje.Gardło boli ,nos zapchany i odjazd.Zanim sie choroba ujawni to juz rzygulec jest.
Obrazek

ASK@

Post » Śro maja 18, 2011 14:42 Re: One dwie i on

Dzisiaj jedziemy do weta. Wolę dmuchać na zimne:) Swoje się w życiu dziewczyna już nacierpiała. Jest opcja, ze może faktycznie coś ją w ucho dziabnęło, bo cały dzień urzęduje w ogrodzie lub na tarasie :kitty:

Sheepy

Post » Śro maja 18, 2011 20:33 Re: One dwie i on

No i niestety miałaś rację - Zośka ma zapaskudzone obydwa uszka - grzyb, lewe już sobie mocno rozdrapała. Dostała Oridermyl + zastrzyk z lekiem przeciwzapalnym. Biedula, po powrocie znów wszystko zwymiotowała. Przed chwilą polazła jeszcze do ogrodu poskubać trawki, i niestety znów rzygulec. Teraz śpi.

Sheepy

Post » Śro maja 18, 2011 20:34 Re: One dwie i on

Obserwuj ja,to nie jest normalne takie rzyganie.Trawa jej pomogła zwymiotowac ale coś się dzieje. Czym wymiotuje?
Obrazek

ASK@

Post » Śro maja 18, 2011 20:35 Re: One dwie i on

zaglądał jej do gardła?mierzył temperaturę?
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 19, 2011 8:53 Re: One dwie i on

Zaglądał do gardła i mierzył temperaturę. Było ok. Zwymiotowała całe jedzenie, niemal niestrawione. Najgorsze, ze słabła mi coraz bardziej. W nocy leżała już na moim łóżku, słabiutka do samego rana. Taka cichutka. Nie spałam, tylko czuwałam, bo bałam się o nią. Nie poszła do kuwetki, nie piła i nie jadła. Zadzwoniłam do weta, powiedział, że to reakcja na leki przeciwzapalne i przeciwuczuleniowe. Rano trochę się napiła. Wet kazał ją obserwować. Najgorsze jest kurcze to, że zawiozłam do weta wesołego, żywego kotka, a teraz jej nie poznaję...Ale z drugiej strony zapalenie uszka było już poważne, zatem być może od rana i tak byłaby w coraz gorszym stanie. Już nie wiem co mam myśleć.

Sheepy

Post » Czw maja 19, 2011 9:01 Re: One dwie i on

moje koty brały takie leki i objawów nie było tak drastycznych.
Ty z nia jedź raz jeszcze.Kot odwodnia sie momentalnie.
Dziś mozę bć co innego.
Trzeba by było ja przepajać strzykawa co 1-2 godziny. Zmierz sama temp.Ale ja bym poszła.
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 19, 2011 9:56 Re: One dwie i on

Tak zrobię, dzięki. Na co jeszcze zwracać uwagę? Nienormalny jest już jej brak ruchu, teraz znowu śpi. Kupy dziś nie było.

Sheepy

Post » Czw maja 19, 2011 10:06 Re: One dwie i on

Idź z nią do weta.To nie jest normalne wg mnie.Moza podtruła sie lekami (jednak juz powinna wracać do formy) a moze jest chora.Mierzyłas temp?
Moje zawsze chore były w takich sytuacjach.Zawsze!!!
Straszę ,ale lepiej dmuchać na zimne.Kot nie moze nie pić.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]