WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2011 16:27 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Dobrze będzie, nie bój żaby :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 18, 2011 0:27 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Weszłam.
Śladów krwi i zwłok czarnego kota nie znalazłam.
Rezydentki Małej i tymczasowej tymczaski Miki również.
Mała okazała się siedzieć w szafie.
Mika w budce na drapaku.
Siedzi tam cały czas i patrzy jak się bawię z futrami. Łypie na mnie okiem.
Pogłaskałam ją niezwykle delikatnie po ogonie patrząc na ten ogon - dała radę, nie zwiała.

Myślę, ze mogę sobie już odpuścić izolowanie jej... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 18, 2011 0:32 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Brawo! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro maja 18, 2011 1:26 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Mika ma zdrowy odruch - na dźwięk krojonego mięska w kuchni wyszła z budki :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro maja 18, 2011 5:35 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Inteligentna dziewczyna! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro maja 18, 2011 6:50 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

trzymam :ok:
Widzę, że wszystko idzie w dobrym kierunku...nie taki diałbeł straszny...... :wink: :kotek:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro maja 18, 2011 7:21 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Oby tak dalej :ok:

Erin

Post » Śro maja 18, 2011 8:19 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Mika uzyskała status łajzy - całą noc ( i teraz zresztą też) siedziała w ukkochanej przez wszystkie koty budce na drapaku. Budka ta jest w drugim pokoju, ale widzę ją ze swego łóżka. Tak więc pod obstrzałem kociego wzroku sobie dzisiaj spałam i z dwoma czarnymi futrami w łóżku (co się zdarza bardzo rzadko). Gdy się obudziłam na seans głaskania czarnych w łóżku Mika podniosła lepek aby mnie obserwować, ale tylko przez chwilę, bo potem zasnęłam. Teraz siedzi czujna, gdyż osmieliłam się ją pogłaskać.

Marzenia11

Post » Śro maja 18, 2011 8:28 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Nie wiedziałam, że w tak szybkim tempie osiągniesz takie wyniki w oswajaniu :ok:
Żeby nie wypędziła Twoich kotów z domu :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro maja 18, 2011 10:11 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Gratuluję efektów oswajania :ok:
po_prostu_kaska

Post » Śro maja 18, 2011 11:44 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Super :ok: :ok: :ok:

Erin

Post » Czw maja 19, 2011 8:57 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Mika zajmuje strategiczne miejsca moich kotów - i mam problemy z rezydentką Małą. Jest mocno zdenerwoaowana i głównie spędza czas w szafie. Notka ją regularnie obsykuje, Duża i Nutka jakoś w miarę ignoruje. Dziś rano Mika przebiegła koło mojego łózka i Dużej z wysoko podniesionym ogonem.
Nie interesuje sie w ogole swoją kuchnią ani legowiskiem które tam ma i kuwetą - korzysta z tej najbardziej ulubionej przez rezydentki. Zaczęła mrużyć prawe oczko :roll: a chyba nie powinna skoro jest na antybiotyku - chyba że czymś sobie zaprószyła.

Nie wiem jak ją dalej oswajać - na razie robię tylko tyle, że podchodzę gdy leży w budce na drapaku aby ją chwilę pogłaskać - dobry pomysł? Cos jeszcze?

Marzenia11

Post » Czw maja 19, 2011 9:05 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja...leczymy, oswajamy...mamy domek!

Antybiotyk nie wyklucza infekcji oczu.To działa czasem niezależnie.
Obserwuj.
Z oswajaczy to podawanie ulubionych przysmakó z ręki. Choć podjecie takiej próby. Nie chce to kałdziesz blisko niej by zjadla i smaka złapała.I tak skracasz dystans.jak jest już ok to jedną dajesz druga dotykasz. Dobrze zdaje egzamin zabawa wedką.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 19, 2011 9:11 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja...leczymy, oswajamy...mamy domek!

No tak, zapomniałam o smakołykach... choc ciągle nie wiem czy w sytuacji biegunki mogę jej rozstrajac żołądek dodatkowymi rzeczami i nie powinnam trzymac mono diety. Choć ona i tak zjada żarcie moich rezydentek skoro łazi po chałupie..

Marzenia11

Post » Czw maja 19, 2011 9:12 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja...leczymy, oswajamy...mamy domek!

I jak dzisiaj Mikusia i rezydenci?

Erin

[poprzednia][następna]