FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2011 7:40 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

Madziu :king: :king:, wspaniale, że znalazłaś tę kotkę, to faktycznie najlepsze rozwiazanie - oby maleństwo załapało...
Rzadko się cieszę z kolejnych maluszków, ale to wyjatek :wink:

Pamiętacie Abrakadabr@? Tę, której zginał Kitek?
No więc jest w Ciechocinku w sanatorium i wyraźnie się nudzi życiem sanatoryjnym i szuka innych atrakcji 8) .
Bo wczoraj zadzwoniła, że jest stadko kotów, jest karmicielka, jest weterynarz, jest kontener na łagodniejsze koty i potrzebne tylko pieniądze na sterylki i klatka na te dziksze...
Klatka jedzie jutro rano.
A pieniądze... hmmmm

Z normalnych spraw - wczoraj zaraz po pracy odwiozlam na Miedzianą burasa złapanego zamiast uciekinierki Maji, chwilę porozmawiałam z panią Majki i wieczorem pojechałam do niej po ciężarną kotkę z parkingu przy Wilczej - standardowo za pięć ósma zdążyłam do CC.. Na parkingu jest kilka kotów łagodnych i kilka dzikich, będziem ciąć - wygląda na to, że karmiciele sami połapią, nam zostanie tylko wożenie.

Maja się znalazła - przybiegła na wołanie pani.

Za to uciekła Fruzia - koteczka z bloku moich pracowych przyjaciół. W nocy przyjechali po łapkę, akcja poszukiwawcza trwa. Kciuki potrzebne :ok: .
Ostatnio edytowano Wto maja 17, 2011 14:07 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto maja 17, 2011 11:27 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

Zajrzałam na konto - bardzo dziękujemy za pomoc :1luvu:

jesi 50zł od Piotra B. z W-wy - przeznaczymy na sterylki :1luvu: :1luvu:
jest 160zł na sterylki od Małgorzaty K. z W-wy, często nas wspierajacej :1luvu: :1luvu:
i 80zł na Bordowego maluszka - od Walentyny T. ze Szczytna :1luvu: :1luvu:

Dziś podrzucę Bordo końcówkę mixolu - nie dojadła go Misia, wolała kocią mamkę, i niech to upodobanie przejdzie na maluszka :ok:
I trochę proplan dla maluszków - niech kocia mama dobrze się odżywia.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto maja 17, 2011 12:41 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

Fuentes złapala kolejną ciężarną kotkę z Franciszkańskiej - tak opisuje akcję:

"wczoraj złapalam dziewczynkę w ciąży, Krycha pierwszy raz usłuchała i nie karmila kotów. Nasza obiektka najpierw łaziła po łapce, potem próbowała wyciągnąć smakołyki przez kratki, zrezygnowalł i wdrapała sią bardzo wysoko na drzewo. Krycha już zniechęciła się i chciała odwołać akcję, ale wysłałam ją do domu - była strasznie zmęczona po calym dniu (...), i jak się zrobilo cicho, to panna zeszlł z drzewa, potem krażyła z poł godziny wokół klatki, siedziała z kwadrans obok, a
w końcu weszła, ale była tak delikatna - że wyszla...a potem jeszcze raz i .... po paru minutach pach!
Zanioslam kotkę do Doga, znowu ta sama śpiewka co przedtem - nie mają mocy przerobowej a kotkę po zabiegu miałam odebrać dziś po 16.00.
Dobrze, że przeczytałam regulamin i wiedziałam o 48 godzinach. ale nie przekonalam ich, że jutro przyniosę następnego kota - dopiero termin za tydzień.
"

W rezultacie
" Ddobre wieści!
Nie ma juz zadnej panny w ciąży! Zostaly dwa koty, w tym jeden, który pojawia się tylko w nocy, to ten czarny z wyłamanym zębem, drugi to brat Pawcia.
(...) Reszta już zabezpieczona. Tak tak! odwaliłlyśmy kawał dobrej roboty!"

I teraz tylko docinać nówki - mam nadzieję, że karmicielka (Krycha) wspólnie z Fuentes tego dopilnują :ok:

kalewala

Post » Wto maja 17, 2011 14:01 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

chyba mam za mały rozumek, bo nie pojmuje, jak Wy to ogarniacie :wink:
szkoda tego malucha zabitego na ulicy, dobrze że drugi przeżył :king:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Wto maja 17, 2011 14:03 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

Malk pisze:szkoda tego malucha zabitego na ulicy, dobrze że drugi przeżył :king:
Mam nadzieję, że Bordo coś o nim dobrego napisze - on ma kilka dni zaledwie...

Malk pisze:chyba mam za mały rozumek, bo nie pojmuje, jak Wy to ogarniacie :wink:

Nie ogarniamy :D

To idzie na żywioł i szaleństwo :oops:

kalewala

Post » Wto maja 17, 2011 15:35 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

rankiem przed pracą poleciałam z mamą dokarmic ANGELA,
wyciągam go drewnianą laską mojej babci, bo boję się zębów przybranej mamy, ręsztę rodzeństwa tez wyciągam zeby zapach był ten sam - ale jestem sprytna:)
maluch ANGELO cieplutki, zjadł moją porcję z butli, otworzył jedno oko ...czyli ze nie jest źle
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Wto maja 17, 2011 16:06 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

bordo pisze:rankiem przed pracą poleciałam z mamą dokarmic ANGELA,
wyciągam go drewnianą laską mojej babci, bo boję się zębów przybranej mamy, ręsztę rodzeństwa tez wyciągam zeby zapach był ten sam - ale jestem sprytna:)
maluch ANGELO cieplutki, zjadł moją porcję z butli, otworzył jedno oko ...czyli ze nie jest źle

:dance: Bordo jesteś wielka - mistrzyni świata :1luvu:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto maja 17, 2011 17:54 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

:dance: :dance2: :dance: :dance2:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto maja 17, 2011 21:01 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

Ogłoszenie które znalazłam dzisiaj w drodze z pracy.
Dziewczyna mieszka na Piotrkowskiej 80.

Obrazek

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto maja 17, 2011 22:27 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

bordo pisze:wyciągam go drewnianą laską mojej babci

rany boskie, bordo- umarłam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro maja 18, 2011 9:21 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

:ryk:

:king: :king: :king:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Śro maja 18, 2011 10:11 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

Bordo, masz rewelacyjne pomysły :ok: :ok:
I skuteczne :1luvu: :1luvu:

Zaginiona kotka z Piotrkowskiej - znan mi kociarze z okolicy zwiadomnieni.

Wczoraj rozmawiałam z pewną kocio-znajomą panią - o ktach jej babci z Radogoszcza, faszerowanych proverą, i o koniecznosci sterylkę. Trochę mi informacje nie pasowały, Radgoszcz to przecież rejon dość skutecznie "wycięty", ale... Już się wstępnie umówiłysmy na łapanki, pani zadzwonila do babci dograć szczegóły, i okazało się, że przeczucie mnie nie myliło 8) - z czterech kotów ciachnięte są trzy, czwarta niełapalna na proverze, panie uczą ją wchodzić na balkon, trochę oswajaja i ciągle chcą capnąć 8)
Oczywiście nieocenione karmicielki z Radogoszcza, tym razem w osobie p.Haliny :1luvu:

A druga niespodzianka - owa pani, z którą rozmawialam - to Dilah. Spotkalyśmy się w realu najpierw przy okazji kotów z Nawrot, potem ze Zgierskiej.
Kocia Łódź jest maleńka :D
Ostatnio edytowano Śro maja 18, 2011 12:14 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Śro maja 18, 2011 10:39 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

kocia Łódź na to wychodzi, że jest baaaardzo malutka... a moja babcia twierdzi że p. Halina to anioł nie człowiek łącznie z karmieniem kotów nocą by "życzliwi" sąsiedzi nie straszyli i nie odganiali (jak to życzliwi) dziewczyny jesteście WSZĘDZIE :1luvu: SZOK!!! gdzie nie ruszę to te same osoby mają "macki" :wink: wszędzie
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Śro maja 18, 2011 12:15 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

dilah pisze: gdzie nie ruszę to te same osoby mają "macki" :wink: wszędzie
Ośmornica Uć :ryk: :ryk:

kalewala

Post » Śro maja 18, 2011 13:32 Re: Łódź 812+183 -Abrakadabr@ w Ciechocinku, brak pieniędzy :(

aż strach na ulicę wyjść :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]