Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 19:18 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Ale się u Ciebie dzieje Ptachu! 8O
Och, biedny Miś, Misiu uśmiechnij się!
Ja to biegam jak szalony po zrobieniu wiadomego. Duża mówi, że chyba świętuję odzyskaną
lekkość:mrgreen:
Dokem Andźki podziwiamy, chociaż ja też lubię popacać Dużą po twarzy o 5 rano, bo to najlepsza pora na głaski :mrgreen:
Ale sznurówki by chyba nie zdzierżyła...
Pociesz Misia, Ptaszku!
Pozdrawiam Waszą Ogromną Kocią Bandę
Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Śro maja 11, 2011 20:24 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

iwcia pisze:Angielka lepiej, wczoraj zjadła sama całe 100 g mokrego, daje się głaskać na pralce, nawet wczoraj próbowała nieśmiało zamruczeć Dużej, najlepiej jej się siedzi z Dollunią ewentualnie z Kurczakiem, wściekłych pingwinów, czyli Pinezki – Dziecka Tornada, Kratuni – Kotka o Bardzo Małym Rozumku oraz Fiony – Książęcy Tyłek boi się jak ognia, ale tego akurat się nie dziwię, trzeba mieć stalowe nerwy, aby wytrzymać z ta banda pingwinów :evil: .
Miś kiepsko, jest jakiś dziwny, zrezygnowany, chyba się przejął.
Ptachu

Wiesz, Ptachu, ja mam jedną pingwinię Franię, a ona starcza za całe stado :oops:
Ptachu, pogłaszcz Misia ode mnie. Też czuję się zrezygnowana.
Fasolka :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt maja 13, 2011 17:30 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Dlaczego niedobry Inuś?

Angielka coraz lepiej, chodzi sobie swobodnie po domu a dziś nieśmiało próbowała się bawić :D

Duży znalazł telefon, Duża uparła się go oddać właścicielowi, od rana wydzwania pod numery telefonów z pamięci tego telefonu, okazało się, że to telefon kuriera dhl-u.
Duża zadzwoniła do firmy i tam szukając tego kuriera rozmawiał chyba z wszystkimi działami, zaparła się i udało się, trafiła na kolegę tego kuriera, który ma mu dać znać, gdy tamten wróci do bazy. Duży stwierdził, że Duża jest jak KGB znajdzie każdego ;)

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt maja 13, 2011 19:25 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Oddawanie telefonów czasem jest niebezpieczne, kolega Du zej kiedyś znalazł, próbował oddać, a właściciel mu wmawiał, że to on ukradł 8O
Aryskotratka już się u was bawi? Twoja Duża to ma rękę do kotów! :D
Jak Twoje siokanie Ptach? i jak się miewa kotlega Miś?
Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Nie maja 15, 2011 8:37 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Cześć Ptachu :D Bawisz się z Angielką w wykwintne gry i zabawy :wink: ?
Może ona jest Milady z "Muszkieterów". Żeby tylko jeszcze Duża nie przyniosła Anny Austriaczki... :wink: :wink:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 15, 2011 9:30 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

caldien pisze:Oddawanie telefonów czasem jest niebezpieczne, kolega Duzej kiedyś znalazł, próbował oddać, a właściciel mu wmawiał, że to on ukradł 8O
Badylek

Badylku, ale jak to, ukraść, żeby oddać?
To nielogiczne jest :?
Duża jest umówiona z Panem kurierem na poniedziałek, ma podjechać do niej do pracy po telefon.

Duża jest na nowych lekach i te leki robią galaretę z jej mózgu :twisted:
Zapomina o wszystkim, Duża normalnie jest roztrzepana i zapomina o wielu rzeczach ale teraz przechodzi sama siebie ;).
Zostawia telefon, klucze w dziwnych miejscach, ciągle szuka jakiś drobiazgów, przeważnie tych, które chwilę wcześniej trzymała w ręku. Poszła do sklepu bez portfela, wyszła z domu w bamboszach a wczoraj mieliśmy dwie kolacje i nawet by się nie zorientowała gdyby Duży nie zapytał co to za święto mamy :evil:
Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie maja 15, 2011 9:50 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Duża mówi, że niektórzy kradną, oddają, żeby dostać nagrodę.
Uważaj na Dużą. Pamiętasz, jak Ciebie raz zostawiła w samochodzie?
Potem nasza duża jechała tramwajem ze mną w kontenerku, tramwaj był pusty, duża usiadła, a na krześle przed sobą postawiła mnie. I całą drogę myślała, co będzie, jak mnie zapomni i wysiądzie, bo jej tak lekko się zrobiło. Nie zapomniała.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 15, 2011 10:02 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Nie wiem jaka była logika właściciela komórki, ale kumpel się wściekł trochę, oddał, ale mówi, że jak jeszcze kiedyś znajdzie to już taki uczciwy nie będzie, bo nie ma ochoty wysłuchiwać za swoją uczciwość iniektyw i pomówień.

To jakieś nieciekawe leki Duża bierze! 8O Ptachu, pilnuj Dużej!

zmartwiony Dużą Ptacha Badylek
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Nie maja 15, 2011 11:49 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

caldien pisze: To jakieś nieciekawe leki Duża bierze! 8O Ptachu, pilnuj Dużej!

E, nasza Duża i bez leków kiedyś wyszła z domu w jednym berecie na głowie, a drugim w garści... A jej znajoma wyszła z czajnikiem zamiast torebki i do dziś dnia nie ma pojęcia, co nią kierowało... Ale swoją drogą owszem przyłączamy się do opinii, żebyś miał oko na swoją Dużą, Ptachu!
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie maja 15, 2011 21:37 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Wybierz dzisiaj taką miejscówkę, żeby Dużej było z Tobą ciepło i miło.
Fasolka :1luvu:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto maja 17, 2011 8:58 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Miaudobry :) mam niedobrą Dużą, od piątku mnie do Ptachowego wątku nie wpuszczała!
Inka zbuntowana

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto maja 17, 2011 9:03 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Ptachu, co u Was słychać!
Duża sobie radzi?
Jak arystokratka?
Jak się miewa Miś?
dopytujący się Badylek
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro maja 18, 2011 11:49 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

caldien pisze:Ptachu, co u Was słychać!
Duża sobie radzi?
Jak arystokratka?
Jak się miewa Miś?
dopytujący się Badylek

Badylku, dziękuje za pamięć.
Wczoraj i dziś dostałem leki, trochę się denerwowałem wczoraj, Duża była u doc, a ta powiedziała, że coś jest z pogodą i wczoraj prawie wszyscy padaczkowi pacjenci u niej się odmeldowali i ja mam też dostać leki.
Pineska od wczorajszego świtu wymiotuje, doc mówi, że mała coś pożarła czego nie powinna, dostała wczoraj aż trzy zastrzyku w tyłek, a jaka spokojna była wczoraj, mogłem sobie spokojnie spać po lekach i nikt mi po głowie nie skakał.
Miś jakby lepiej ale na łóżku śpi w nogach Dużej, nie chce przyjść na poduszkę.
Angielka się rozkręciła, śpi z Dużą w łóżku, pod kołdrą i głośno mruczy, Duża jest nią zachwycona, mówi, że to super kot.
Badylku a może chciałbyś taka Angielkę ona jest spokojna nie zamęczy cię ?
Ja ją lubię, bo nie biega mi po głowie, nie odpycha mnie od miski z jedzeniem i bawi się delikatnie, nie robiąc nikomu krzywdy.

Ptachu

iwcia

Post » Śro maja 18, 2011 11:50 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

MaryLux pisze:Miaudobry :) mam niedobrą Dużą, od piątku mnie do Ptachowego wątku nie wpuszczała!
Inka zbuntowana

Bry Inuś
Mnie tez Duża nie wpuszczała do mojego wątku

Ptachu

iwcia

[poprzednia][następna]