Kotka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 16, 2011 21:32 Re: Kotka

piccolo pisze:
bozena640 pisze:Moja kotka urodziła 2 maluszki
:ok: za szczęśliwy poród

Jedna z kotek, które masz w podpisie?
Twoja, domowa?

Tak jedna z kotek w podpisie, druga to jej córka. Kotkę przygarnęłam jak spodziewała się małych. Urodziła 2 córki
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pon maja 16, 2011 21:34 Re: Kotka

łukasz333 pisze:A wiec tak mam kotke w ciąży juz poraz 2 , kiedy chciałem ją wysterelizować to okazalo sie ze już za późno aby coś z tym zrobić . I tak chcial bym sie dopytać bo już ma brzuch bardzo duzy w sutkach juz sie zrobily te woreczki na mleko i wydaje mi sie ze juz cos tam jest bo jak zlabie w okolicach sutka to czuc . Chce sie dowiedzieć kiedy moge sie spodziewać porodu ? kotka juz nie moze nawet sie "tam" polizać . I co do kotkow ktore przyjdą na swiat, juz zadbalem o 2 włascicieli ( z rodziny) ktore mogą sie zaopiekować kotkami)

stund.
podejrzewam,że kiedy to napisał,była to kwestia dni.
laktacja się zaczyna chyba tuż po porodzie?
ale malinowe suty są tuż przed,prawda?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pon maja 16, 2011 21:38 Re: Kotka

Koszmaria pisze:
łukasz333 pisze:A wiec tak mam kotke w ciąży juz poraz 2 , kiedy chciałem ją wysterelizować to okazalo sie ze już za późno aby coś z tym zrobić . I tak chcial bym sie dopytać bo już ma brzuch bardzo duzy w sutkach juz sie zrobily te woreczki na mleko i wydaje mi sie ze juz cos tam jest bo jak zlabie w okolicach sutka to czuc . Chce sie dowiedzieć kiedy moge sie spodziewać porodu ? kotka juz nie moze nawet sie "tam" polizać . I co do kotkow ktore przyjdą na swiat, juz zadbalem o 2 włascicieli ( z rodziny) ktore mogą sie zaopiekować kotkami)

stund.
podejrzewam,że kiedy to napisał,była to kwestia dni.
laktacja się zaczyna chyba tuż po porodzie?
ale malinowe suty są tuż przed,prawda?

Prawda, prawda.
tzn laktacja może zacząć się nawet dwa tygodnie przed okoceniem, ale czasem nawet po porodzie.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pon maja 16, 2011 21:41 Re: Kotka

jakoś mi uciekł fakt, że autor twierdzi, że chciał wykastrować kotkę- mam nadzieję, że doprowadzi ten zamiar w końcu do realizacji. Być może pisałam zbyt ostro, ale nie podoba mi się to odnawianie nicka. Za swoje błędy trzeba świecić oczami.

Propozycja pomocy w kastracji nadal aktualna.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 16, 2011 22:00 Re: Kotka

XAgaX pisze: Być może pisałam zbyt ostro

Nie odniosłam takiego wrażenia.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon maja 16, 2011 22:07 Re: Kotka

mb pisze:
XAgaX pisze: Być może pisałam zbyt ostro

Nie odniosłam takiego wrażenia.

cieszę się, bo nie było to moim zamiarem :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon maja 16, 2011 22:46 Re: Kotka

bozena640 pisze:Moje gratulacje, po raz kolejny osoba która potrzebuje porady zostaje zlinczowana i ucieka z forum :?

:ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon maja 16, 2011 22:48 Re: Kotka

i robi się kółeczko wzajemnej adoracyjki... :twisted: :twisted:

przepraszam, jako rasowa Skorpionica nie byłam się w stanie powstrzymać.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 16, 2011 22:50 Re: Kotka

felin pisze:
bozena640 pisze:Moje gratulacje, po raz kolejny osoba która potrzebuje porady zostaje zlinczowana i ucieka z forum :?

to może od razu usiądźmy w kółeczku,pouśmiechajmy się do siebie,alleluja na świecie znowu są suodkie maue kociaczki?

wszystko przez te hormony.
jakby oksytocyna nie robiła ludziom prania mózgu,to więcej ludzi by wiedziało jakie obciążenie dla organizmu stanowi ciąża,poród i odkarmianie młodych.
rodziłoby się pewnie mniej dzieci i pewnie by się to przełożyło także na większą liczbę sterylizacji.
ale co tam,cud narodzin,stan błogosławiony.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pon maja 16, 2011 23:09 Re: Kotka

Koszmaria pisze:
felin pisze:

to może od razu usiądźmy w kółeczku,pouśmiechajmy się do siebie,alleluja na świecie znowu są suodkie maue kociaczki?

jakby oksytocyna nie robiła ludziom prania mózgu,to więcej ludzi by wiedziało jakie obciążenie dla organizmu stanowi ciąża,poród i odkarmianie młodych.
rodziłoby się pewnie mniej dzieci i pewnie by się to przełożyło także na większą liczbę sterylizacji.

Pudlo :!: Nie mam dzieci i ich nie lubię. Są glupie i robią halas :twisted:

Swoją drogą, ciekawe czy to przypadkiem nie przez hormony niektórym nie przychodzi do glowy, że lepszy efekt można osiągnąć pomagając i tlumacząc, niż rzucając się na kogoś z palą i totalnym potępieniem :mrgreen:

felin

Post » Pon maja 16, 2011 23:15 Re: Kotka

felin pisze:
Koszmaria pisze:
felin pisze:

Pudlo :!: Nie mam dzieci i ich nie lubię. Są glupie i robią halas :twisted:

Swoją drogą, ciekawe czy to przypadkiem nie przez hormony niektórym nie przychodzi do glowy, że lepszy efekt można osiągnąć pomagając i tlumacząc, niż rzucając się na kogoś z palą i totalnym potępieniem :mrgreen:

pudła nie ma,bo nie odnosiłam tego do ciebie,bejb.
to była taka mała,tycia dygresja.
wiem,trudne słowo,ale jak wklepiesz w google,to wyjdzie jakieś przyjazne wytłumaczenie.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pon maja 16, 2011 23:20 Re: Kotka

Koszmaria pisze:pudła nie ma,bo nie odnosiłam tego do ciebie,bejb.
to była taka mała,tycia dygresja.
wiem,trudne słowo,ale jak wklepiesz w google,to wyjdzie jakieś przyjazne wytłumaczenie.

I znowu pudlo. Tak się sklada, że jestem tlumaczem i na co dzień mam do czynienia z jeszcze trudniejszymi slowami :mrgreen:

felin

Post » Pon maja 16, 2011 23:26 Re: Kotka

przykro mi.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pon maja 16, 2011 23:31 Re: Kotka

felin, co Ty tu na miłość boską robisz?
Czytam i włos mi się jeży na głowie. Pakuj zabawki i chodź do nas :mrgreen:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon maja 16, 2011 23:33 Re: Kotka

No teraz to w sumie już nic, bo sprawa zostala po misjonarsku pozamiatana :mrgreen:

felin

[poprzednia][następna]