Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 12, 2011 22:35 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

wolontariusz pisze:box 5 - nowa biało - czarna koteczka, na moje oko około 1 - 1,5 roku oddana z powodu alergi dziecka - niech k.... ch... tych pseudowłaścicieli "kochających" strzeli!!!! OD WCZORAJ NIC NIE ZJADŁA.

Piotruś to może z nią zadziałać jak z Gapą - w schronisku Gapa też był mega wystraszony... u nas troszkę się wyluzował, może ją zabrac i wstepnie jak Gapę dać do przedsionka na zdrową kociarnię :?: może się odblokuje :?: Gapa jakoś zaczął funkcjonować...

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 13, 2011 8:32 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Dwa maluchy zostały wczoraj wyadoptowane.W niedzielę będę w schronisku jezeli są jakieś zalecenia proszę o pw

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt maja 13, 2011 18:11 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

mam maly problem siostra mi zawalila i nie mam zdjecia :( czy mimo to podac formularz ?mam problem bo nie mam zadnego zdjecia...

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt maja 13, 2011 19:21 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Kolejne wieści ze schronu...
dzisiaj przed południem byłem...
Pan Andrzej zrobił dyżur ja musiałem tylko szpitalik obrobić.
box 1 - koteczek miziasty jak dłużej go pomiziałem to zaczął mruczeć - moim zdaniem jest bardzo bardzo przestraszony,
box 2 - buras wycofany:(,
box 3 - PUSTO:) maluszki mają dom ( mam nadzieję, że dobry),
box 4 - buras miziak,
box 5 - Wiki - dzisiaj została zaszczepiona, odrobaczona, odpchlona - i najprawdopodobniej wet uszkodził jej oko - niegroźna sprawa ale musi mieć 2x dziennie smarowane oczko - jest teraz w KCh, poza tym zaczeła jeść:),
box 6 - sraczka dalej jest, cały czas tylko na suchym,

No i na koniec przyszła Pani do schronu po małego kota.... ale była lekko na rauszu...... i nici z adopcji!!!!
Koteczek miał być dla mamusi

Nowa część adopcyjna rośnie - dzisiaj panowie równali teren, po weekendzie mają wylać beton potem siatka, doprowadzenie wody i będzie nowe miejsce adopcyjne...

Jutro też będę...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt maja 13, 2011 23:16 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Wiki tymczasowo w Kociej Chatce i Krawatka dziś po sterylce tez tymczasowo w Kociej Chatce.
Dziewczyny zainstalowane w boksach na kwarantannie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie maja 15, 2011 16:10 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Kurcze nie wiem jak to zrobiłam ale wykasowałam wszystkie fotki jakie dziś zrobiłam w schronie:(
Adopcje.Na adopcje dzis przeniosła Maciusia 45/56 był w siódmym niebie,buraskę z boksu nr 1 47/58 i buraskę z boksu nr 2 48/58.Dla mnie to matka i córka.Młoda dała się wziąśc na ręce założyłam jej obroże i przeniosłam .Z dwójką było gorzej,na transporter zlapać ją się nie dało,rękawicami też dopiero na pętlę p.Grzesiek ją złapał i wsadził do kontenera.
Kwarantanna:B3 kotka/kocur carzno-biała nr56/67 nie wiadomo bo albo bardzo wystraszony albo dziki.Przyjęty 13.03.Niby znajda z ul.Sobieskiego
B5 kotka czarno-biała ze strzałka mieczy oczkami nr 57/68 przyjęta 14.05 jako znajda z ul Orkana.Dziś w boksie była kotka +3 maluchy.Kotka okociła się w nocy.Ola nic rano nie zauważyła.Jutro bedzie wet w schronisku prosiłam zeby to zgłosiła
B6 kocurek biały z dodatkiem czarnego taki krówek pełnojajeczny nr58/69 przyjęty 15.05 .Przywieziony przez rakarza.Kocurek oswojony młody , zęby w dobrym stanie ,uszy brudne.Ogólnie bość brudny ,ale bez pchełek ,za to miał 3 kleszcze które wyciągnęłam
SZPITALIKkocurek w trakcie leczenia 52/62
i dziś do szpitalika Ola przeniosła Felę 51/61 bo ma kk.Ja tam nie widzę .Kupa ładna ,z nosa nic nie leci z oczów też :roll: Nie wiem jutro bedzie wet to pewnie ją obejrzy

mar_tika

Post » Nie maja 15, 2011 17:03 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Te dwie buraski które obecnie są na adopcjach.Zostały złapane przez rakarz i dostarcozne do schroniska .Dziś sprawdziłam w zeszycie :?

mar_tika

Post » Nie maja 15, 2011 20:42 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

postaramy się zabrać te maluchy do uśpienia, może Piotrek podjedzie, albo wet to załatwi, serce mi pęka ale nie ma wyjścia :cry:

Kotce trzeba będzie podawać Galastop, postaram się zalatwić a potem sterylka jak się wyciszy

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie maja 15, 2011 20:49 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

mar_tika pisze:Te dwie buraski które obecnie są na adopcjach.Zostały złapane przez rakarz i dostarcozne do schroniska .Dziś sprawdziłam w zeszycie :?

Kurde schronisko w Krakowie nie przyjmuje kotów wolnożyjących - sterylizują i odwożą na miejsce bytowania. Trzeba porozmawiać z UM, żeby też podjęli taką decyzję. To jest bez sensu, te koty w większości się nie nadają do adopcji a w schronisku nie będą siedzieć do końca zycia. :evil: i pracownicy też takich nie lubią bo mogą podrapać
Te dwie dziewczyny też musimy ciachnąć zanim ktoś je weźmie - kiedyś facet z plecakiem przyjechał po kota do stodoły :evil: nikt sie nie pyta przecież w schronie do jakiego domu kot idzie.

Filomen

Post » Pon maja 16, 2011 20:17 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Bylam dziś odwiedzić mamuśkę w lecznicy :wink:
Dziewczyny środa w schronisku nieobstawiona.Kingi w tym tyg nie będzie bo wyjechała.Może ktoś chętny ?

mar_tika

Post » Pon maja 16, 2011 20:19 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Jakby nie dyżur na KCh to bym wzięła, a tak to d...a :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon maja 16, 2011 21:01 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Piotrek był dzisiaj, moze napisze więcej. Dobrze, że był bo przypilnował robotnikwo od woliery bo by kurnik zrobili a nie wolierę :evil: :evil: :evil:
a z dobrych wiadomości - poprosiłam w zeszłym tygodniu a w sumie przypomniałam, że obiecali wodę i jest doprowadzona woda do nowej melaminy :ok:
teraz przdałby się stary duży zlew dwukomorowy - moze macie coś na oku podobnego. Woda na zewnątrz i zimna no i w okresie nie-zimowym ale lepsze to niz nic

Filomen

Post » Pon maja 16, 2011 21:26 Re: schronisko

Ewa mowisz i masz :ok: zlew dwukomorowy z wylewka do odbioru u mnie :D :lol: Wylewka-bateria troche ponoc ciekla ale fachowiec powinien dac rade.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 16, 2011 21:34 Re: schronisko

Zlew trzymalam do zamontowania na dzialce ale za duzy jest wiec do schronu w sam raz,a moze ktos ma niepotrzebny jednokomorowy lub umywalke z szafka. A i w srode jade po regaly i przywioze tez taki regalik z polkami
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]