KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 16, 2011 16:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:13.05.2011 w piątek ;) Rokiego odwiezliśmy do Domu Stałego,będzie mieszkał w Mysłowicach :ok:
Roki w nowym Domku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Jesli chodzi o zmiany to Roki je bardzo dużo, fajnie bawi sie i biega ze mna po pokojach.Jest zdystansowany do dzieci i chyba jeszcze sie ich boi.Troche z nimi posiedzi i ucieka. Jak dzieci ida spac to wychodzi i calkiem inny kot. Mysle ze do dzieci zeby sie przyzwyczail to jeszcze troche potrwa.do mnie i meza fajnie przychodzi obciera sie przychodzi na kolana.pozdrawiam"

no i super :)
jak dzieci nie będą ciągały za ogon i uszy i nie będą na siłę kociaka tuliły powinien się przyzwyczaić za jakiś czas
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon maja 16, 2011 17:31 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Czy ktos sie zglosil na jutro rano?
Gdyby nie bylo chetnych do podjedziemy jak wrocimy z maluchami z Almawetu a jedziemy rano.
Ostatnio edytowano Pon maja 16, 2011 17:38 przez jadziaII, łącznie edytowano 1 raz
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon maja 16, 2011 17:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dorota Wojciechowska pisze:jadziu kciuki za maluchy i czekamy na jakiś filmik kociaczków w autorstwie Kropeczki, tez byśmy chcieli oko poradować :D

Bedzie to o tyle trudne, bo kamera za nimi nie nadązy, one biegaja z predkoscia swiatla :lol: ale moze sie jakos uda.
Fajnie bardzo ze wesole i rozrabiaja tylko jak sa na luzie to kupkuja byle gdzie najgorzej jest jak zrobia pod kanapa trzeba odsuwac sto pociech z nimi :lol: ale co sie nie robi z milosci do kotow.

A jak je dam do klaty a jeszcze nie chce im sie spac to sie dra jak diabli.
Malej czarnej diablicy o imieniu Nitka w niczym to nie przeszkadza ze widzi na pol oka :D

jadziaII

Post » Pon maja 16, 2011 17:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Madziula pisze:
jadziaII pisze:13.05.2011 w piątek ;) Rokiego odwiezliśmy do Domu Stałego,będzie mieszkał w Mysłowicach :ok:
Roki w nowym Domku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Jesli chodzi o zmiany to Roki je bardzo dużo, fajnie bawi sie i biega ze mna po pokojach.Jest zdystansowany do dzieci i chyba jeszcze sie ich boi.Troche z nimi posiedzi i ucieka. Jak dzieci ida spac to wychodzi i calkiem inny kot. Mysle ze do dzieci zeby sie przyzwyczail to jeszcze troche potrwa.do mnie i meza fajnie przychodzi obciera sie przychodzi na kolana.pozdrawiam"

jak dzieci nie będą ciągały za ogon i uszy i nie będą na siłę kociaka tuliły powinien się przyzwyczaić za jakiś czas

Wspaniale :1luvu: najlepszego dla niego :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pon maja 16, 2011 17:50 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

gosiakot pisze:
herzpl pisze:
Filomen pisze:
herzpl pisze:
terenia1 pisze:Proszę o zapisy :D pilne :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.05.-22.05.2011
16.05. pon. rano Gosia wie. Teresa
17.05. wt. rano brak wie. Bona
18.05. śr. rano Alienor wie. MaraS.
19.05. czw.rano brak wie. Bona
20.05. piat rano brak wie. Cookie
21.05. sob. rano brak wie. brak
22.05. niedz. Dorota wie. Cookie

gdybym miala do was klucze to moge we wtorek rano do kotkow isc....

umowiłam się Herzpl, że może wesprzeć poranne dyzury jako pomoc glownemu dyżurnemu, tak więc jak będzie miała wolne moce przerobowe, to będzie do Was dzwonić. Przy takiej ilości kotów poranny dyżur to będzie wyzwanie.
dziękujemy :D

no bylam dzisiaj u was ale pocalowalam klamke :( o ktorej trzeba byc zeby kogos zastac :?:

Hmm - ja byłam od 9/10 do 10/10 na karmienie i czyszczenie kuwetek . Potem przed przed 11- tą była Jadzia która zajęła się leczeniem ( o co bardzo prosiłam ze względu na brak możliwości czasowych)i innymi sprawami. Jak pisze powyżej Jadzia,była 3 godziny czyli pewnie poszła przed 14 tą do domu .
Nie mamy stałych godzin dyżurów, każdy przychodzi jak daje radę - pewne jest tyko że rano i późnym popołudniem lub wieczorem , bo są dwa dyżury.W ciągu dnia też zdarza się że ktoś jest w chatce ale to wynika z różnych potrzeb bieżących.

tak ja wiem poprostu dzisiaj milam chwile to podjechalam ale niestety pobladzilam :oops: ale teraz juz wiem jak i bede wam pomagac jak tylko bede mogla :P

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon maja 16, 2011 18:06 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

asiek_i_boguś pisze:
Madziula pisze:
Roki w nowym Domku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wspaniale :1luvu: najlepszego dla niego :D

Napewno nie bedzie ciagniecia za uszy, ogon tp.oraz noszenia, duzo rozmawialam z mama na ten temat, maly ten co na zdjeciu wogole nie zwraca uwagi bo za maly 1,8 m-c a starszy 4 lata ma przeszkolenie co do zachowania sie wobec kota, on by tylko caly czas go karmil.
Dlugo czekali na Rokiego ponad 2 tyg.caly czas w kontakcie bylysmy i ten temat byl poruszany.
Wszystko zalezy od rodzicow, taty nie znam ale mama b.konkretna.
Bez pewnosci nie dalabym Rokiego ani zadnego innego.
Jak bede z Coffi w srode w Myslowicach to moze go odwiedze, zreszta zapraszali :lol:

jadziaII

Post » Pon maja 16, 2011 18:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

W kociej chatce jest nowy kot. Jest to kocur niekastrowany, który pochodzi z ulicy Katowickiej na Klimontowie. Kotów było dwa ale jeden okazał się mieć białaczkę i został uspany :( . Ten ma wynik negatywny ale za 2 tygodnie trzeba ten test powtórzyć. Kot nie jest dziki - obydwa u weta dały sobie zrobić więcej niż niejeden domowy kociak. Jest duże prawdopodobieństwo, że kiedyś ktoś te koty - domowe po prostu tam wyrzucił. Koty były masakrycznie oblezione przez wszoły. Ten, który pozostał przy życiu został popsikany Frontlinem. Poza tym ma mega świerzba i jutro powinien dostać ivermektyne. Były też dość odwodnione. Kot ten - nazwijmy go Klimek też trochę śmierdzi. Któryś z nich miał też mocne zapalanie dziąseł ale już nie wiem który :(.Trzeba obserwować czy ten kot sika, je i czy robi kupkę i jaką. Najlepiej by miał cały czas te same miski i by obrabiać go na końcu - koniecznie w rękawiczkach. Dziewczyny, które zauważyły i złapały te koty mają wpłacić trochę kasy na ich leczenie (testy i utylizacje) wiec podam im numer konta i tu prośba do Teresy by sprawdziła czy to nastąpiło. Powiem by dopisały, że na koty z Katowickiej. Książeczka Klimka leży na regale

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon maja 16, 2011 18:42 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dziewczyny proszę nie piętrujcie tak tych wszyskich wypowiedzi na wątku - bo potem trudno znaleźć jakąkolwiek informację - wystarczy zacytować ostatnią wypowiedź :wink:
Dziś w kociarni był błysk :D więc dużo do roboty nie miałam dzięki Jadzi i Małgosi :) nie wiem ale ja dałam Smole Animodę ale miałam taką większą puszkę i wcinała, aż jej się uszy trząsły :D
Ogólnie na kociarni spokój - leki już były podane, Gremliny faktycznie oczy o niebo lepiej. Na zdrowej kociarni są 3 Gremliny, czarna z białym krawacikiem krawatka jak pisała Dorotka siedzi na legowiku na półkach, Ryśka pręguska z rudymi odcieniam - kurcze postęp u Ryśki niesamowity nawet dałą się kilka razy łaskawie pogłaskać i jeszcze Burania-Misia pręguska.
Wiki biało czarna kicia jest w boksie na kociarni ładnie je, Smoła też podjadłam Nosek królewicz leżał w legowisku :D
Zabrałam część prania, no i trzeba zrobić poważniejsze zakupy puszek - bo niebawem będzie koniec :(
mamy na dzień dzisiejszy 2 nie szczepione koty czyli Noska i Smołę - Smołą na antybiotyku więc nie można jej szczepić, a co do Noska to niech się Jadzia wypowie, na zdrowej kociarni wszystkie koty są już zaszczepione.
Koniecznie musimy się umówić na generalne porządki - w poprzednią sobotę nie dałyśmy rady, może w przyszłą :?: ale jak coś całkiem po południu.
Beatko zapłącone faktury i wyciąg włożyłąm do szufladki w teczce - dla Beatki, zabrałam fakturę za czynsz i zaraz zrobię przelew.
Czyli kogo mam zapisać na jutrzejszy ranny dyżur :D bo jeszcze brak czwartek, piątek i sobota rano :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon maja 16, 2011 20:30 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Piotrek będzie kolo 8 rano, posprzata i da jeść a Jadzia jakby mogła medycznie obrobić to Piotrek bardzo prosi

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon maja 16, 2011 20:42 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:Piotrek będzie kolo 8 rano, posprzata i da jeść a Jadzia jakby mogła medycznie obrobić to Piotrek bardzo prosi

ok to wpisuję Piotra i Jadzię :D

terenia1

Post » Pon maja 16, 2011 20:44 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.05.-22.05.2011
16.05. pon. rano Gosia wie. Teresa
17.05. wt. rano Jadzia, Piotr wie. Bona
18.05. śr. rano Alienor wie. MaraS.
19.05. czw.rano brak wie. Bona
20.05. piat rano brak wie. Cookie
21.05. sob. rano brak wie. Teresa
22.05. niedz. Dorota wie. Cookie

terenia1

Post » Pon maja 16, 2011 20:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:Piotrek będzie kolo 8 rano, posprzata i da jeść a Jadzia jakby mogła medycznie obrobić to Piotrek bardzo prosi

To zrobmy tak: Piotr jedzie z Gremlinami /Lupus od 9/ a my z maluchami do Almawetu, i dobrze byloby zeby Piotr juz z nimi wrocil jak ja przyjade to im leki zapodam bo napewno cos dostana.
Wiec bede tak ok.10, 10/30 moze juz wroci no i my sie wyrobimy bo sie umowilam z p.Monika na rano.
Czy Smola ma cos dodatkowo czy tylko pozostal 1xdz zastrzyk?

jadziaII

Post » Pon maja 16, 2011 20:53 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

w Almavecie jest maleństwo 2 miesięczne chyba z przetrąconą nóżką. Znalazła je córka pani Bożenki ze Stawowej. Powiedziałam żeby zaniosła do lecznicy ale potrzebne nam pieniążki - ratowanie połamańców jest strasznie drogie, rachunki sa po kilkaset złotych ale nie potrafimy odmawiać. Prosimy o wsparcie, nie wiem jakie będą koszty ale zawsze to konkretny wydatek :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon maja 16, 2011 20:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Teresa przepraszam ale nie umiem wycinac z posta a kropeczki nie bylo pod reka :roll:
I co przypomnialas sobie gdzie dalas Fenbendazol na odrob.

Co do szczepienia Noska zapytam jutro w Almawecie bo nie wiem co on bral czy to byl antybiotyk czy p/bolowy i p/zapalny bo jak antybiotyk to 2 tyg.trzeba odczekac.

jadziaII

Post » Pon maja 16, 2011 21:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:I co przypomnialas sobie gdzie dalas Fenbendazol na odrob.

Jadziu no wiem nie musiałam sobie przypominać :oops: po prostu że nie wiedziałam jak tego preparatu użyć :oops: jak odrobaczałam maluszki to mi się po prostu z nadmiaru siły wszystko wycisnęło :oops: oj łajza ja jedna więc po prostu juz nie ma i tyle :(

terenia1

[poprzednia][następna]