K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 15, 2011 18:30 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Mam pytanie na marginesie: czy kartki z Itusiem to jeszcze sie pojawiaja czasem?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Nie maja 15, 2011 18:44 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

lutra pisze:Akcja w JCC zakończona sukcesem, w sumie zebrało się 2047,07 pln, ludzi sporo, szkoda, że nas było tak mało + na chwilę Wiślackikot (który pewnie cieszy się z wyniku bialej gwiazdy, pardon, Białej Gwiazdy).

bo rozsiewasz telefonicznie wirusa, który teraz mnie dopadł :twisted: Z domu mi wyjść nie pozwolił ale chociaż przelewy zrobione (na ile kasa pozwoliła), faktury dla biura rachunkowego obrobione, zaległa korespondencja tez odpracowana.

Kwota superowa! sukces pełną gębą :1luvu: Część faktur uda się popłacić. No i ponoć rzeczy do sprzedaży mamy ze trzy razy tyle co przedtem więc na Ciuchowisko nie pójdziemy z pustymi rękami. Jednak to wiąże się z tym, że trzeba co nowe przejrzeć i ometkować.

Jutro jedzie do kontroli Temida i Syntia a Sake do szczepienia i zaszczepione było by całe towarzystwo na kociarni.

Przy okazji napisała do mnie Pani Joasia, która ma dwa schroniskowe maluszki, bure dzieweczki, że jednak i one szukać będą domów (były zarezerwowane, odwołano rezerwację) ale fotki już jutro
Ostatnio edytowano Nie maja 15, 2011 18:51 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie maja 15, 2011 18:47 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Metkowanie jest bez sensu, bo ceny i tak się ustala pod klienta, widząc determinację. Dziś np. były stoły 1pln, 2 pln, 5, pln, 10 pln, 20 pln... to się sprawdza, a metkowanie to strata czasu się okazuje.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie maja 15, 2011 18:53 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

lutra pisze:Metkowanie jest bez sensu, bo ceny i tak się ustala pod klienta, widząc determinację. Dziś np. były stoły 1pln, 2 pln, 5, pln, 10 pln, 20 pln... to się sprawdza, a metkowanie to strata czasu się okazuje.

ale musisz wcześniej to podzielić, Sylwia dostała od nas tobołki z rzeczami porozdzielanymi na kwoty minimalne

Tweety

Post » Nie maja 15, 2011 18:53 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:Jutro jedzie do kontroli Temida i Syntia a Sake do szczepienia i zaszczepione było by całe towarzystwo na kociarni.

Czy przy okazji można obejrzeć fachowym okiem jej grzybka?
Koty w kociarni dzisiaj grymasiły, kurczak był bee (a Kikur prawie z ręki mi wyrywał 8O). Właściwie pojadły go tylko Lolek, Niunia i wiśniczanki. No i szpiegul, znaczy Kali, który obserwuje wszystko, co człowiek robi :D
Torfik nadal syczy, ale już z mniejszym przekonaniem - on ma uszy z tyłu białe, a Niunia czarne :P
Mea rozmiziana :1luvu:
Syntia chętnie zjadłaby kuraka, bo darła paszczę bardzo głośno, ale jej nie dałam. Zabrałam michę, ma tylko wodę.
W kociarni znowu była woda :( Kratkę wyczyściłam, na ile zdołałam.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie maja 15, 2011 19:09 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

dla mnie to robota bez sensu, bo każdy widzi mniej więcej ile, co warte i ile ktoś gotów za to dać, lepiej ten czas zamiast na metkowaniu spędzić na rozkładaniu stoiska.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie maja 15, 2011 19:39 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

lutra pisze:dla mnie to robota bez sensu, bo każdy widzi mniej więcej ile, co warte i ile ktoś gotów za to dać, lepiej ten czas zamiast na metkowaniu spędzić na rozkładaniu stoiska.

tylko, że każdą rzecz musisz oglądnąć, bo są dziurawe, poplamione, poobijane, połamane, część rzeczy wyrzuciłam, 4 torby drobiazgu i zajęło to 1,5 godziny, ciuchowisko trwa 4. Poza tym nie ma sensu wieźć dodatkowych śmieci ze sobą, bo to co było ledwo się zmieściło w kotowozie a ponoć teraz trzeba się zabrać na 2 razy. Jak sobie chcesz to zawieźć w piątek i rozkładać, to proszę bardzo, możesz nie sortować :)
Ostatnio edytowano Nie maja 15, 2011 19:42 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Nie maja 15, 2011 19:41 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Ago, ciuchowisko było od 13 do 16, a my byłyśmy od 12.30 do 18.30, a rzeczy i tak się przegląda, nie chce umniejszać pracy, którą robiłaś, ale uważam, że to samo robi się z automatu niejako przy rozkładaniu rzeczy...
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie maja 15, 2011 19:48 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

lutra pisze:Ago, ciuchowisko było od 13 do 16, a my byłyśmy od 12.30 do 18.30, a rzeczy i tak się przegląda, nie chce umniejszać pracy, którą robiłaś, ale uważam, że to samo robi się z automatu niejako przy rozkładaniu rzeczy...

ja piszę o przyszłym, trwa od 12 do 16. W takim razie posortuje sobie sama jak to odbierzemy aby nie dokładać nikomu niepotrzebnej pracy, noszenia śmieci i przekładania w tę i w tamtą. Koniec tematu.

Tweety

Post » Nie maja 15, 2011 19:55 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Aga, ale o co Ci chodzi?
Rany, to był długi dzień, a tu na wątku jeszcze tak nie do końca przyjemnie.

Aga,co do kasy, co to znaczy część faktur? Mogłabyś podać więcej szczegółów?
Łatwiej jest zbierać kasę, jeśli się wie jak duża jest dziura w budżecie?
I skąd znów takie długi...?
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Nie maja 15, 2011 20:46 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

noemik pisze:Aga, ale o co Ci chodzi?
Rany, to był długi dzień, a tu na wątku jeszcze tak nie do końca przyjemnie.

Aga,co do kasy, co to znaczy część faktur? Mogłabyś podać więcej szczegółów?
Łatwiej jest zbierać kasę, jeśli się wie jak duża jest dziura w budżecie?
I skąd znów takie długi...?

o nic, napisałam, że koniec tematu, zrobię to sama.

a długi są za leczenie kotów, szczepienia, odrobaczenia, zabiegi, paliwo (czasami ponad 1000 zł na miesiąc), czynsz w kociarni, wywóz śmieci, prąd za cały 2010 rok zapłaciliśmy 800 zł w kwietniu, żwirek, 700 za koty z Tenczynka, za które do tej pory pani nie zwróciła pieniędzy, 600 zł czipy, mokra karma, pierdółki kociarniane(choćby wymiana zamka czy kłódki ale też rzeczy typu rynienka odpływowa czy worki na śmieci), pisałam kiedyś ile mamy kosztów stałych a ile średnio faktur. Dla przypomnienia miesiąc w miesiąc faktury od wetów po ok. 1500 zł od lecznicy plus kilka po kilka stówek od przypadkowych (tam gdzie nie leczymy na stałe). Część z nich później spłacają ci, którzy utrzymują danego zwierzaka. Sama panleukopenia od Basi i Fungi z przyległościami (szczepienia interwencyjne, surowica) wyszła prawie 1000 zł itd itp
Jeżeli wydajemy rocznie na koty krakowskie ponad 60 tys to ile wynosi miesięcznie? i to jest tak rok w rok, więc 2 tysiącami nie oblecimy faktur z 3 miesięcy i dziwię się skąd takie pytanie

Tweety

Post » Nie maja 15, 2011 21:04 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Ago, ja wiem, że masz dużo papierkowej roboty, ale może wskazane by było np. raz w miesiącu spisać wydatki i fv i od kogo , za które koty, byłaby jasność i na bieżąco byśmy wiedzieli, ile kasy wisimy... takie poczucie solidarności mogłoby wpływać korzystnie np. na bazarkowanie i eventy pt. ciuchowisko... Nie mówiąc o tym, że lampka zapalałaby się wcześniej. Taka luźna propozycja, której wprowadzenie poczyni wiele dobrego.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie maja 15, 2011 21:08 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

chcesz metkować, to proszę. wycena i sortowanie na miejscu ma więcej sensu,wg mnie, a byłam dziś i na poprzednim ciuchowisku na krowoderskiej, więc wiem, o czym mówię.
i tyle w temacie.

czy możesz napisać, ile AFN ma obecnie długów do popłacenia, żeby wyjść na prostą?
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Nie maja 15, 2011 21:31 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

noemik pisze:chcesz metkować, to proszę. wycena i sortowanie na miejscu ma więcej sensu,wg mnie, a byłam dziś i na poprzednim ciuchowisku na krowoderskiej, więc wiem, o czym mówię.
i tyle w temacie.

czy możesz napisać, ile AFN ma obecnie długów do popłacenia, żeby wyjść na prostą?

edit: już nie istotne

a faktury podsumuję w wolnej chwili,
tweety
Ostatnio edytowano Pon maja 16, 2011 9:18 przez wislackikot, łącznie edytowano 1 raz

wislackikot

Od: Śro paź 07, 2009 18:17

Post » Pon maja 16, 2011 6:55 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Toszo, nie spodziewałam się, że te termometry są aż takie małe, cieniutkie i wspaniałe!
:1luvu:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

[poprzednia][następna]