^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 14, 2011 12:00 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

jak znam ciocię E-ditę za czas jakiś maluchy nie będą mogły nóżkami przebierać bo im brzuszek będzie ciążył ;)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob maja 14, 2011 12:35 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

A co to za przytyki, he? :twisted:

Maluchy ładnie przybierają na wadze, dwa są o połowę mniejsze, ale zaczynają nadrabiać straty. Najmniejsza koteczka wymiotowała i nie chciała jeść, ale po lekach wszystko jest w normie. Szarak ma grzybka na ogonie, dwa świerzbowca, rudzielec nie chce się nauczyć załatwiać do kuwety i 5 razy dziennie trzeba go kąpać.
Kotka je wycieńczona, miała wysoką gorączkę, dostawała kroplówki i leki, teraz wszystko się już normuje, ale kotka straciła pokarm i zaczęła unikać dzieci. Całe szczęście, że kociaki nauczyły się jeść i chcą pić mleko z miski, nie trzeba ich już butlą dokarmiać. Codziennie cała piątka jest u weta, jutro po raz pierwszy jadę tylko z kocią mamusią. W poniedziałek będzie mieć pobraną krew do badań, na morfologię, biochemię, FIV i białaczkę. Ma grzybicę i świerzbowca.
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda się cała rodzinkę odrobaczyć.
Dobrze, że na zapłatę rachunków u weta mam trochę czasu, bo leki, badania i karma dla nich na pewno będzie sporo kosztować.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob maja 14, 2011 13:44 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

o matko i córko....
e-dita jesteś :aniolek:

agiis-s

Post » Sob maja 14, 2011 16:01 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

karolcia_0 pisze:Hej, jestem nowym użytkownikiem forum :) mam na imię Karolina, mieszkam w Szczecinie i również prowadzę dom tymczasowy, głównie dla kotów. W marcu przygarnęłam do domu ciężarną kotkę, 16 marca urodziło się pięć prześlicznych maluchów, z czego jeden po pięciu dniach niestety odszedł :(

Nadrabiam tygodniowe zaległości na forum i doczytuję dopiero teraz.
Karolcia_0, super że przygarnęłaś ciężarną kotkę, ale dlaczego nie zawiozłaś jej od razu na sterylizację aborcyjną?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie maja 15, 2011 12:38 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Powiedzcie mi proszę "zapsione" miauowiczki, jak pogodzić psa z kotem? Sąsiadka chciałaby adoptować ode mnie kota, wzięła na chwilkę jednego z maluszków, które mam u siebie na dt do siebie, ale na widok kota jej pies zareagował agresją. Przypuszczam, że potrzebny jest czas, ale jak przekonać psa do kota?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie maja 15, 2011 13:16 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

generalnie niektóre psy reagują bardzo agresywnie na koty (z reguły te które bronią swojego terytorium albo są agresywne w stosunku do zwierząt w ogóle)
ale u mnie kot zawsze był najpierw w drugim pokoju a po kilku dniach zostawał oswajany z psem na zasadzie krótkich spotkań. Przez ten czas ja pachniałam kotem i pies się przyzwyczajał. Z małym kotem mniejszy kłopot bo psy szczeniakowi (kociemu też) nie powinny krzywdy zrobić - co innego pokazać kto tu rządzi ;)

agiis-s

Post » Nie maja 15, 2011 13:46 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Zobaczymy jak to będzie :)

Dziś byłam z kotką matką u weta. W drodze kotka zrobiła wieeelką rzadką kupę do transportera,
zafajdała siebie, klatkę, pieluszkę i ręcznik. Mina taksówkarza była bezcenna. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie maja 15, 2011 16:27 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Edyta cudne te "Twoje" dzieci :1luvu: Ciesz sie, ze mamusia nie robi takiej smierdzacej kupy jak TeOdorek, przy jego kupie nawet weterynarz miala odruch wymiotny :mrgreen:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie maja 15, 2011 17:59 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Fajna rodzinka, mimo tego, że trzeba je ciągle myć, smarować, czyścić uszy, karmić i znowu mycie, smarowanie, czyszczenie uszu, karmienie....

A to jest dla mnie nowy widok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, że te foty nie przyciągną forumowej samozwańczej profesor od słodkich brzuszków i kocich sutków.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie maja 15, 2011 18:07 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

No to masz trzy światy z kocią rodzinką. Nic dziwnego, ze dzieci takie ładne bo mamusia też urodziwa . Czyzby lepiej sie poczula i dopuszcza maluchy do siebie?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie maja 15, 2011 18:22 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kotka czuje się trochę lepiej, nie ma już gorączki. Przytula malce co jakiś czas, myje a jak zasną, to je zostawia i przenosi się w inne miejsce. Generalnie woli się trzymać od nich z daleka, powiedzmy, że miewa takie chwile słabości 8)
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie maja 15, 2011 19:25 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

e-dita pisze:
karolcia_0 pisze:Hej, jestem nowym użytkownikiem forum :) mam na imię Karolina, mieszkam w Szczecinie i również prowadzę dom tymczasowy, głównie dla kotów. W marcu przygarnęłam do domu ciężarną kotkę, 16 marca urodziło się pięć prześlicznych maluchów, z czego jeden po pięciu dniach niestety odszedł :(

Nadrabiam tygodniowe zaległości na forum i doczytuję dopiero teraz.
Karolcia_0, super że przygarnęłaś ciężarną kotkę, ale dlaczego nie zawiozłaś jej od razu na sterylizację aborcyjną?

hmm... nawet mi to w sumie przez myśl nie przeszło... kotka dwa i pół tygodnia po przybyciu urodziła, nie wiem czy to nie za późno na taką sterylizację. trudne pytanie, nie wyobrażam sobie, że mogłabym zabić te koty... kotkę teraz na pewno wysterylizuję (wcześniej "mieszkała" w pubie i właściciel nie pomyślał, stąd maluchy).

e-dita pisze:Powiedzcie mi proszę "zapsione" miauowiczki, jak pogodzić psa z kotem? Sąsiadka chciałaby adoptować ode mnie kota, wzięła na chwilkę jednego z maluszków, które mam u siebie na dt do siebie, ale na widok kota jej pies zareagował agresją. Przypuszczam, że potrzebny jest czas, ale jak przekonać psa do kota?

mój pies nie jest agresywny, ale strasznie się podnieca na widok kota i traktuje bardziej jak psa albo zabawkę, w sensie łapie za kark i delikatnie żuje ;) mojej kotce to nie przeszkadza, jak ma dosyć, to sobie idzie. ale z małymi, bardziej delikatnymi bym się bała, więc po prostu zakładam jej kaganiec na te krótkie, początkowe wizytacje, pomysł z odizolowaniem ich na początek też jest bardzo dobry, poznają zapach przez drzwi i ciebie, dobrze by było jakby pies był nauczony komendy, że ma zostać na miejscu, albo odesłania na posłanie.

w związku z tym przypomniał mi się filmik :) rozbawiający mnie osobiście do łez:
http://www.youtube.com/watch?v=B8ISzf2pryI

karolcia_0

Od: Wto maja 10, 2011 19:11

Post » Pon maja 16, 2011 10:56 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ja za to mam podobne pytanie, ale dotyczące kotów, Boguszka z małymi na czas wzrostu, była zamknięta w jednym pokoju, a moje zwierzęta przebywały w drugim obok. Kotka z psem ma w miarę luz, ale na widok mojej domowej kotki CziCzi dostaje szału, biją się nawet przez szybę w balkonie i wydają te bojowe odgłosy. Jak kiedyś wypuściłam Boguszkę to pierwsze co, to przylała CziCzi i z dumą wróciła do swojego pokoju. CziCzi to tchórz straszny, więc uciekła i w ogóle się chowa przed Boguszką, ale ona tak jakbym miała na nią radar. Chciałabym, żeby nie była cały czas zamknięta i myślę, że to już pora, żeby ją wypuścić. Jak myślicie? Nie chciałabym żeby kocice się pozabijały i żeby do weta na zszywanie ran trzeba było jeździć. Są jakieś szanse, że się pogodzą albo że chociaż krzywdy sobie za bardzo nie zrobią?

karolcia_0

Od: Wto maja 10, 2011 19:11

Post » Wto maja 17, 2011 10:11 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Przepraszam ale........
Kochani szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej z dogo dla onki. Miejscowość Węgorzewo-Cieszyno Łobeskie. Znacie kogoś ze Stargardu, Chociwla, Świdwina, Łobza???????
Sunia już strasznie dużo w życiu przeszła - to dla niej super szansa. Bardzo prosimy o pomoc... Wątek Stelli na dogo http://www.dogomania.pl/threads/204892- ... a-domku-!!!
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Wto maja 17, 2011 13:33 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

karolcia_0 pisze:
e-dita pisze:Nadrabiam tygodniowe zaległości na forum i doczytuję dopiero teraz.

hmm... nawet mi to w sumie przez myśl nie przeszło... kotka dwa i pół tygodnia po przybyciu urodziła, nie wiem czy to nie za późno na taką sterylizację. trudne pytanie, nie wyobrażam sobie, że mogłabym zabić te koty... kotkę teraz na pewno wysterylizuję (wcześniej "mieszkała" w pubie i właściciel nie pomyślał, stąd maluchy).

Nie napiszę, że rozumiem, bo nie rozumiem. Sterylizację aborcyjną można przeprowadzić do ostatniego dnia ciąży. Myślałam, że nam wszystkim zależy na tym, żeby nie rozmnażać kotów; Karolcia, podchodząc do sprawy tak jak Ty, zabijam dziesiątki kotów, bo tyle mogłoby sie urodzić słodkich brzuszków - praktycznie każda wolnożyjaca kotka złapana teraz, jest w ciąży. Szczerze mówiąc, to cieszę się, że te kociaki jednak nie przyjdą na świat i że dzięki temu co robimy, w Szczecinie jest kilka miejsc, w których nie będzie kociąt w tym roku.
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]