GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2011 11:11 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Nie, wszystkie kocury pełnojajeczne, to i się włóczą, dranie jedne
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto maja 10, 2011 12:34 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Wczoraj zadzwoniła do mnie pani z podwórka sąsiadującego z 3 Maja, tam gdzie łapałyśmy Misia. W piwnicy jest piątka kociaków :( . W budce pod oknem następna piątka :( . Dwie kotki wysterylizowałyśmy w tym roku, ale to jeszcze o dwie za mało :mrgreen: Komu kociaki, komu??!! Pierwsza piątka już podobno mocno podrośnięta, druga nieco mniejsze, może ktoś się podejmie wychowu kociastych.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto maja 10, 2011 12:41 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Ło matko... :strach:
co wchodzę na wątek to wysyp kociąt... biedaki małe...
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Czw maja 12, 2011 12:34 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Pod rurą karmię prawie same koteczki, kocury się na mnie wypieły.
Dzisiaj koleżanka Białej Damy czekała na mnie na drzewie. Wysoko, na konarze. A trzeba było widzieć, jak zgrabnie sobie poradziła z zejściem na dół. Spryciara jedna. Kawałek rakiem, a już bliżej ziemi obrót o 180 stopni i główką w dół... Przykro m i, bo na główce koło oczka ma okropnie wielkiego kleszcza. Ale nie da się dotknąć i nie mam jak go wyciągnąć :evil:
Na 3 Maja też same koteczki, bo Rudzielec gdzieś pognał.

A dziś za 2 godziny próbujemy łapać kocięta. Zobaczymy, jak nam pójdzie, prośba o kciuki.

Fanszeta

Post » Czw maja 12, 2011 13:17 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

O matko już sie zaczęło :( Zaraz będzie taki wysyp kociąt eh
Oczywiście kciuki ogromne za łapankę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt maja 13, 2011 7:33 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kciuki pomogły, złapałyśmy 2 kociaki, przeżywając niezły horror. Śliczności, jak każde maluchy. Jeden próbował syczeć :) , ale na koniec ułożyły się w kontenerku, jeden na drugim i tylko łypały okrągłymi oczętami.
W piwnicy została jeszcze trójeczka. Ciężko się łapie, bo wejście przez prywatne mieszkanie, a do tego miejsca tyle, że ledwie starczy na ustawienie klatki-łapki. Ale perspektyw tam nie miały żadnych, bo mieszkańcy domu dostali wypowiedzenia najmu. Miasto chce przejąć ten teren, a co będzie z kotami :( Widziałyśmy tam Duszkę (ona troszkę dziwnie chodzi po złamaniu miednicy) i jej córkę cudną szylkretkę, obie po sterylizacji.

Dzisiejsze karmienie: 3 trzeciomajowe dziewczyny, a ze stoczniowych podruraków: Biała Dama, jej koleżanka (hura, udało jej się pozbyć wielkiego kleszcza przy oku) i Tri, której bardzo ładnie zarasta miejsce po sterylce. Tri zrobiła się kontaktowa, podchodzi i je przy mnie z miski. Przedtem było to nie do pomyślenia

Fanszeta

Post » Pt maja 13, 2011 7:33 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kciuki pomogły, złapałyśmy 2 kociaki, przeżywając niezły horror. Śliczności, jak każde maluchy. Jeden próbował syczeć :) , ale na koniec ułożyły się w kontenerku, jeden na drugim i tylko łypały okrągłymi oczętami.
W piwnicy została jeszcze trójeczka. Ciężko się łapie, bo wejście przez prywatne mieszkanie, a do tego miejsca tyle, że ledwie starczy na ustawienie klatki-łapki. Ale perspektyw tam nie miały żadnych, bo mieszkańcy domu dostali wypowiedzenia najmu. Miasto chce przejąć ten teren, a co będzie z kotami :( Widziałyśmy tam Duszkę (ona troszkę dziwnie chodzi po złamaniu miednicy) i jej córkę cudną szylkretkę, obie po sterylizacji.

Dzisiejsze karmienie: 3 trzeciomajowe dziewczyny, a ze stoczniowych podruraków: Biała Dama, jej koleżanka (hura, udało jej się pozbyć wielkiego kleszcza przy oku) i Tri, której bardzo ładnie zarasta miejsce po sterylce. Tri zrobiła się kontaktowa, podchodzi i je przy mnie z miski. Przedtem było to nie do pomyślenia

Fanszeta

Zapomniałam poprosić jeszcze raz o kciuki. Dziś Kotika będzie próbowała wyłapać resztę kociaków. Ja niestety wyjeżdżam i nie będę mogła pomóc

Fanszeta

Post » Pt maja 13, 2011 12:50 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Piątek 13-go. Znaczy się musi się udać! :D
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Sob maja 14, 2011 22:07 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

myrzapl pisze:Piątek 13-go. Znaczy się musi się udać! :D

W piątek i 13 to tylko dziewczyna mogła złapać. :wink:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob maja 14, 2011 22:10 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

No i jeszcze JaEwce podziękować chciałam za stały datek.
Odrobaczymy w końcu kociska. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie maja 15, 2011 18:35 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

kotika pisze:W piątek i 13 to tylko dziewczyna mogła złapać. :wink:

no bo gdzie diabeł nie może tam fajne babki się znajdą :wink:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pon maja 16, 2011 8:01 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Niestety, mimo prawie całej niedzieli spędzonej na przestawianiu klatki łapki w różne miejsca nie udało się nic złapać. Widziałyśmy jedynie takiego biało-czarnego cudaka, co zarzucając kuperkiem, spylał przed nami.
Tak więc nadal u Kotiki mieszkają sobie 2 chłopaki i jedna dziewczyna, ta z piątku 13. Feralna, bo drze ryjusia okropnie. Chłopaki spokojne, a ta śpiewa.
Dzisiaj na karmieniu nie było MArty, trochę mi dziwnie, bo to pierwszy taki przypadek, ale nie będę panikować. Może dziewczyna nie była głodna.

Fanszeta

Post » Pon maja 16, 2011 9:40 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Fanszeta wróciła! :D
Może było klatkę zostawić w jednym miejscu. Mam podejrzenie, że mogło zadziałać prawo Murphy'ego. Tak jak z łapaniem taksówki. Czekasz na ulicy, czekasz i nic. Przejdziesz w inne miejsce mając nadzieję, że może tam się jakaś przyplącze - i oczywiście 30 sek później taksówka pojawia się tam, gdzie stałaś poprzednio! :lol:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pon maja 16, 2011 11:24 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

No często tak bywa jak napisała myrzapl :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]