WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 14, 2011 8:09 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

Mam nadzieję, choć wyraz pysia ma taki jakoby już w nic nie wierzyła.....totalny brak nadziei..tylko oczka coraz bardziej bystre ciągle patrzące z niedowierzaniem na wszystko co się dzieje.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob maja 14, 2011 8:15 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

No wiesz, bo 2 latach totalnej beznadziei, trudno malutkiej narazie uwierzyć w to, że już nie jest w schronie.
Ale uwierzy, na pewno - w końcu ma na imię Nadzieja, prawda?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 14, 2011 8:20 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

Oczywiście że uwierzy...

spójrzcie tu viewtopic.php?f=1&t=127724
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob maja 14, 2011 8:25 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

Teraz szukamy dt dla Przylepca. I kciukamy za Mikę (Nadzieję). zeby szybko uwierzyła, że zaczyna się dla niej nowe (lepsze) życie. :ok:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Sob maja 14, 2011 8:27 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

Własnie weszłam do kuchni aby sobie nalać kawki a Mika w kuwetce załatwiała grubszą sprawę i...spierdzieliła za kuchenkę - nie wiem kiedy wyjdzie i co będzie z wizytą u weta.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Marzenia11

Post » Sob maja 14, 2011 8:32 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

:ryk: :ryk: Ciekawe co ty być zrobiła jakby ci ktoś wlazł w trakcie hm...załatwiania grubszej sprawy. :roll:
Może wyciągnij ją na jakieś pachnące żarełko?
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Sob maja 14, 2011 8:35 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

Nie wyłazi - jedzonko czeka.

Marzenia11

Post » Sob maja 14, 2011 8:47 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

Niestey przy pomocy mopa ale mam ją.. :evil:

Marzenia11

Post » Sob maja 14, 2011 10:51 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

Mika czeka w kolejce do weta. :ok: Na pierwszy poważny przegląd.

Mruśkowo

Post » Sob maja 14, 2011 14:08 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

My tez :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob maja 14, 2011 14:49 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja w TDT..odpoczywa,je,nie wierzy..

Wróciliśmy.

Mika bardzo, bardzo przerazona a nawet wg wetki dzika - uciekła z transporterka i trzeba ją było łapać podbierakiem :cry: a potem znieczulić do obejrzenia. Z przerażenia ob.. i obsr... gabinet, podłogę, stół... Biedulka.

Miała zrobione dwa rtg głowy (w dwóch różnych pozycjach), morfologię, podaną kroplówkę i masę leków.

W kocie się trochę dzieje.... :?
1. W prawym uszku, na dnie ucha jest guzek, i to spory. Nie ma charaketru ropnia, może jest polipowy - nie wiadomo. Guzek ten jest przyczyną przekrzywionej główki.\
Dwie opcje: jeśli zareaguje na steryd będzie leczony sterydem, jeśli nie to będzie do usunięcia. Dostała steryd w zastrzyku oraz oridermyl do wpuszczenia. jak mi się uda to mam jej w domu wpuszczać. Zapytałam, czy robi się takie operacje usłyszałam, ze lekarz tutejszy robi to masowo.
2. Lewa zatoka nosowa jest cała założona - stąd jest stan zapalny i stąd kichanie z krwią.
Na to dostała antybiotyk.
3. Płuca oskrzela ok - czyli wszelkie paskudztwo czepiło się górnych drog oddechowych.
4. Brzuch zgazowany - pani doktor się zastanawiała czy pobrać kupę do badania, ale zrezygnowała i od razu włączyła baycox na kokcydia (gdyż to te samo miejsce co Milagros, a w jej badaniu wyszła masa kokcydii). Oczywiście kupę zbiorę i oddam do badania. Dostała też stronghold.
5. Morfologia jest ok - podniesione są trochę leukocyty, ale przy tym stanie zapalnym to dobrze, trzeba by się było martwić gdyby były obniżone.
6. Mika to młoda koteczka, ma stałe zęby, ale może miec około roku, może troche ponad. Pani doktor ma nadzieję, ze się jeszcze uda ją oswoić.
7. Została tez trochę nawodniona i w kroplówce dostała nospę.

Zalecenia: antybiotyk działa 2 tyg, steryd jest na tydzień. Mam ją oswajać, próbować dawać oridermyl do tego uszka z guzem no i kontrola za dwa tygodnie łącznie z powtórzeniem rtg żeby zobaczyć co się dzieje z guzkiem.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob maja 14, 2011 15:20 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

No dzikusku, nie ma się czego bać, będzie dobrze.
Teraz tylko zdrowiej, zdrowiej, zdrowiej :ok: :ok: :ok:
A potem się oswoisz i znajdziesz ludzia, który przekona Twoje serduszko, że te koty na 2 nogach nie są takie złe.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 14, 2011 19:19 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

No to niezły "zestawik" ma kicia ;) Ale wszystko po kolei i będzie jak nówka :ok:
Te polipy w uszach to dla weta chirurga pryszcz ;) Jak dobrze pamiętam to oni to chyba wycinają endoskopowo czy jak to się tam nazywa a potem zamrażają miejsce wycięcia - coś takiego chyba.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 14, 2011 22:22 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

MIka za kuchenką. Ale skubaniutka wyłazi - z transporterka, zza kuchenki... MIała teraz zostawione zapalone światło i gdy weszłam to uciekła z dużego ręcznika, na ktorym leżała..

mam nadzieję, że uda mi się ją oswoić... :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob maja 14, 2011 22:25 Re: WARSZAWA-Mika vel Nadzieja ...leczymy, oswajamy...

Marzenia11 pisze:MIka za kuchenką. Ale skubaniutka wyłazi - z transporterka, zza kuchenki... MIała teraz zostawione zapalone światło i gdy weszłam to uciekła z dużego ręcznika, na ktorym leżała..

mam nadzieję, że uda mi się ją oswoić... :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Po cichu
po wielkiemu cichu
idu sobie ku miastu na zwiadu
idu i patrzu

http://www.tekstowo.pl/piosenka,grzegor ... hosza.html
Ostatnio edytowano Sob maja 14, 2011 22:31 przez Dorota, łącznie edytowano 3 razy
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]