[Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2011 8:17 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

lakshmi pisze:Nieparzysta ilość sędziów niestety nie gwarantuje braku losowania. Co zrobić z rozkładem 2-1-2 i piatce sędziów? Losowanie, niestety...

Chyba jednak nie losowanie, a ten piąty sędzia wtedy wybiera spośrod dwóch kotów, na które wcześniej nie głosował ;)
W taki sposób kiedyś przegrała moja kotka ;)
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Pt maja 13, 2011 8:45 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Widziałam przypadek, gdy sędzia uparł się i stwierdził, że nie będzie wybierał pomiędzy pozostałymi dwoma kotami, bo ten, który ma jego głos jest zdecydowanie najlepszy... Organizator (duży i doświadczony klub) zdecydował się na losowanie... Więc nie zawsze jest tak, jak powinno być w teorii, rzeczywistość lubi sobie skrzeknąć.
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Pt maja 13, 2011 10:02 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Nie wiedziałam, że na wystawę kotów można przychodzić z psami 8O 8O 8O
Następnym razem zabiorę swoja sunię :twisted:
Magda
Obrazek

Meg241

Od: Śro sie 29, 2007 13:46

Post » Pt maja 13, 2011 10:38 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Meg241 pisze:Nie wiedziałam, że na wystawę kotów można przychodzić z psami 8O 8O 8O

nie można.
i szczerze mówiąc, mnie widok psa chodzącego między stolikami, gdzie odbywała się właśnie ocena kotów, czy też rzucającego się radośnie na ludzi i liżącego sędziów - w ogóle nie rozbawił ani nie rozczulił.
raczej pomyślałam z przykrością, że jest jak u Orwella - wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre - równiejsze.
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Pt maja 13, 2011 10:43 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Marcepan pisze:
Meg241 pisze:Nie wiedziałam, że na wystawę kotów można przychodzić z psami 8O 8O 8O

nie można.
i szczerze mówiąc, mnie widok psa chodzącego między stolikami, gdzie odbywała się właśnie ocena kotów, czy też rzucającego się radośnie na ludzi i liżącego sędziów - w ogóle nie rozbawił ani nie rozczulił.
raczej pomyślałam z przykrością, że jest jak u Orwella - wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre - równiejsze.

Az wierzyć się nie chce w to co czytam 8O Ten pies spacerował po ringu w czasie ocen kotów?? 8O Az cud, ze nie doszło do jakiejś afery z udziałem kota który na widok psa może przecież różnie zareagować.
I tym bardziej dziwi mnie, że psa przyprowadził hodowca i sędzia felinologiczny który chyba najlepiej powinien wiedzieć jak koty się moga zachować. Brak słów normalnie na takie zachowanie.
Magda
Obrazek

Meg241

Od: Śro sie 29, 2007 13:46

Post » Pt maja 13, 2011 13:00 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Meg241, mało tego. Jeszcze z wielką radością się niektórzy z tym facetem od psa radośnie witali... Przynajmniej tak to w moich oczach wyglądało... :roll:
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Pt maja 13, 2011 21:23 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Meg241 pisze:
Marcepan pisze:

nie można.

Az wierzyć się nie chce w to co czytam 8O Ten pies spacerował po ringu w czasie ocen kotów?? 8O Az cud, ze nie doszło do jakiejś afery z udziałem kota który na widok psa może przecież różnie zareagować.
I tym bardziej dziwi mnie, że psa przyprowadził hodowca i sędzia felinologiczny który chyba najlepiej powinien wiedzieć jak koty się moga zachować. Brak słów normalnie na takie zachowanie.

nie przesadzajcie
pies został wniesiony pod pachą, nawet nie spojrzał na żadnego kota, koty go też nie widziały
był jak kolejny kot
na ringu było wtedy bardzo mało kotów, pies się do nich nie zbliżał
na podłodze stanął na chwilę
nie było żadnego zagrożenia konfliktu

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pt maja 13, 2011 21:29 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Ja też uważam, że nie ma co robić z igły wideł. Byłam na tej wystawie, wejście psa nie było spektakularne, a jak ktoś koniecznie chce, niech wniesie zażalenie. Ale czy warto? :roll:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt maja 13, 2011 21:37 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Majorka pisze: wejście psa nie było spektakularne
a, bo spektakularne to by było ze szczekaniem i pogryzieniem jakiegoś kota.

Kocurro pisze: pies został wniesiony pod pachą [...] był jak kolejny kot
no tak, w sumie żadna różnica :|

Kocurro pisze: nie było żadnego zagrożenia konfliktu
tego akurat nie wiemy. faktem jest, że nic się nie stało.
jak rozumiem - dosłownie i w przenośni.
i przy tym miłym wniosku pozostańmy.
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Pt maja 13, 2011 21:43 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Nic się nie stało, ale MOGŁO się stać. Pies mógł się np. wyrwać i uciec, przecież to zwierzak. :|

Bardzo się cieszę że nie zabrałam swojego kota do Zgierza. Pies nie musi nawet podchodzić, żeby wywołać u niej atak paniki. Wystarczy sam jego widok...
Obrazek

black_sheep

Od: Wto mar 01, 2011 17:58

Post » Pt maja 13, 2011 21:44 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Marcepan pisze:

przy tej rasie psa można było przewidzieć brak konfliktu z wyższym prawdopodobnieństwen niż pomiędzy dwoma kotami
to był szczeniak, dobrze pilnowany
nie było możliwości, żeby się coś stało, naprawdę

zdjęcia Kolegi-małżonka
https://picasaweb.google.com/traktorekk ... eat=email#

Kocurro

Post » Pt maja 13, 2011 21:46 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Marcepan pisze:

Sądzę, że gdyby istniał cień zagrożenia lub konfliktu, pies nie zostałby wniesiony. I przy tym pozostańmy :)
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pt maja 13, 2011 22:00 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Kocurro pisze:zdjęcia Kolegi-małżonka

Kupuję i transponuję na MruMru - dzięki! :)
Obrazek

Majorka

Post » Pt maja 13, 2011 22:28 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Majorka pisze:
Kocurro pisze:zdjęcia Kolegi-małżonka

Kupuję i transponuję na MruMru - dzięki! :)

Hom-Junowie mają kilka ładnych zdjęć
fotogeniczni są :D

Kocurro

Post » Pt maja 13, 2011 22:33 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Kocurro pisze:Hom-Junowie mają kilka ładnych zdjęć
fotogeniczni są :D

No :ok: Dzięki wielkie! :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon maja 16, 2011 9:25 przez Majorka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Majorka

[poprzednia][następna]