[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 17:58 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Byłem odrobaczać. Czarna wciąż nie urodziła, jeszcze nie widziałem tak brzuchatej kotki... Próbowałem/próbowaliśmy ją łapać 4-5 razy na różne sposoby, eh.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw maja 12, 2011 19:07 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Kochani,
Zoolandia zaprasza po odbiór karmy dla fermowych kotków we wtorek/środę w przyszłym tyg. Od 9 do 21 z wyłączeniem (to ważne) godziny między 17 a 18.
Proszę o znak-sygnał kto pojedzie, w który dzień i mniej więcej o jakiej porze bo muszę to przekazać kierowniczce.
8)
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw maja 12, 2011 19:12 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dzięki Sin, własnie pisałam o zoolandii Szymonowi, aby się skontaktował;-)
Ktoś z nas przyjedzie na 100%, dogadam się kto i damy znać.

Super, że będzie dostawa, zbieramy sami ale przyda się każda ilość;-))
Pozdrawiam.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Czw maja 12, 2011 19:23 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Jakby Szymon nie mógł, to mogę z Tobą jechać, bo to pewnie za dużo do dźwigania dla jednej osoby bez auta.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw maja 12, 2011 19:42 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dzięki, ja w pracy od rana do 18/20 wiec kiepsko, ale jak nie Szymon to Piotr, jak nie Piotr to moi znajomi mi przywiozą. Dźwigać nie będziemy, nadźwigamy się kotów jak będę miała znów czas lub urlop łapankowy.

;-)))
Obrazek

aya13

Post » Czw maja 12, 2011 21:46 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

A ja jeszcze z takim małym...może by w końcu poprawić to HALP w tytule wątku? ;)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw maja 12, 2011 22:10 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

:D
Obrazek

aya13

Post » Pt maja 13, 2011 9:40 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

postaram się w środę przed południem, jeszcze potwierdzę.

ssb

Post » Sob maja 14, 2011 11:44 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob maja 14, 2011 17:11 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Widze, ze tv trafiła akurat jak Marlena przybyłaś nam z pomocą po 2,5 miesiąca czekania. doceniam to-zawsze to 3 kotki do przodu. Dobrze słyszeć ze wysterylizowałyście 13 kotek i staracie się o budki;-))) Hmmm ok niech i tak będzie, najważniejsze aby kotom ktoś pomógł.
Jakoś mi sie dziwnie zrobiło.

Mam nadzieje, ze te 13 kotek pkdt wysterylizuje oraz pomoże z łapaniem, karmą i leczeniem, dt i szukaniem domów stałych. Poki co szukam im domów i czekam na osoby, które odważa sie te koty wziać oraz na odzew kiedy i jak mogę wykorzystać pieniązki, które wpłyneły po akcji facebookowej.
Pozdrawiam
Obrazek

aya13

Post » Sob maja 14, 2011 18:07 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Asiu, myślę że Marlenie nie zależało na przypisaniu sobie czy PKDT wszytskich zasług :roll: a jedynie materiał został tak poskładany :roll: bądź zwykłe uogólnienie ... heh

Rozumiem Wasze rozgoryczenie, bo i problem duży a rąk do pomocy mało... ale proszę weźcie pod uwagę że "PKDT" to zaledwie kilka osób czynnie działających i całe Trójmiasto, Gdynia, Gdańsk, Rumie, Redy i jeszcze dalej i masa kotów wszędzie wkoło... :roll:

Odwalajcie kawał dobrej roboty :ok: nie jest lekko i pewnie jeszcze wiele kiepskich chwil przed Wami, porażki jak i sukcesy, praca na rzecz kotów jest żmudna...

Ja ze swoją koleżanką same sterylizujemy cały Nowy Port, ponad 50 kotek w ciągu roku, stada na Przymorzu, na działkach na Hallera, na podwórku na Hallera, to kolejne 15 sterylek, które sama organizowałam, jeżdząc od gabinetu do gabinetu i załatwiając wszytsko, kolejne ponad 30 sztuk kociąt którym znalazłam dom tymczasowe, domy stałe, pomagałam domom tymczasowym....masa pracy, czasu, kasy, głównie we własnym zakresie...PKDT może pomóc, znajomościami, medialnie, zniżkami, ale te kilka osób nie jest w stanie fizycznie ogarniać wszytskiego :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob maja 14, 2011 18:48 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Powiem tak, dobrze, że w programie powiedziano, iż to PKDT wysterylizował te koty i się tym zajmuje, bo ludzie są skłonni bardziej zaufać organizacji społecznej niż tak osobie prywatnej. Mam nadzieję, że kaska będzie wpływać i akcja w 100% zakończy się sukcesem-czyli lepszym życiem dla tych kotów i w końcu normalnym życiem dla mieszkańców tego osiedla. Swoją drogą zastanawiam się jak to jest, że z jednej strony właściciele ogródków przy knajpie mają problem z sanepidem kiedy jest w tym ogródku zdrowy piękny kot a tu odchody, zwłoki tych stworzeń nieszczęsnych....blisko osiedla i nie za długo placu zabaw i odnoszę wrażenie, że wszyscy oprócz mieszkańców i ludzi, którym jest bliski koci los mają to głęboko w du..e :roll:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob maja 14, 2011 19:36 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Absolutnie nie zależy mi na tym aby wskazywano moja skromna osobę w jakiejkolwiek audycji. Niestety gdy ludzie słyszą, że problemem zajmuje sie kilka organizacji - radio Gdańsk-Irasiad, tv-PKDT to usypia to ich chęć pomocy. Skoro koty z lisiarni maja tak dobrze że są objęte zorganizowaną i regularną pomocą to super, problem załatwiony i logicznie na to patrząc nie są skłonni już reagować na moje żale i prośby. Tyczy się to także spółdzielni. bo jak słyszę " Od tego te organizacje są, co Pani sobie tym głowę zawraca..."
Skoro koty jak słyszą są dokarmiane (to po ja stawiam słoiki w sklepach i proszę wszystkich choćby o 1kg karmy), są sterylizowane (to po co wyłudzam od każdej karmicielki choć po 1 sterylke lub zbieram kasę na sterylizacje), będą leczone i wyadoptowane to co ja na tym facebooku wypisuje itp.

Niestety nam tu na miejscu pomoże tylko audycja przedstawiająca fakty, gdzie będzie powiedziane, że koty te są właśnie pozbawione pomocy, kilka osób z osiedla wspiera PKDT ale to za mało, że NIE MAJĄ darmowych sterylizacji i bardzo jest to porzebne, nie mają stałego dopływu karmy, nie mają domów tymczasowych z żadnej organizacji oraz obecnie każdego wyleczonego kota muszą albo brać do domu albo wypuszczać do lisiarni. Oczywiście należy mówić o wspieraniu tych działań przez PKDT ale nie można dawać złudzeń, że istnieje zorganizowana opieka nad kociakami.
Mi to osobiście nie pomaga w działaniach, bo jak zbieram na koty to słyszę "to ile osób juz tymi kotami się zajmuje, a Pani jest z PKDT?" Mam duzo maili o takim charakterze, wiele osób pyta czy może odebrać od pkdt kota z lisiarni (myslą ze sa pod Wasza opieką i są w domach tymczasowych pkdt pod stała opieką weterynaryjną).
Mam nadzieje, że to wyjaśniłam;-)
pzdr
Obrazek

aya13

Post » Sob maja 14, 2011 19:51 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Rozumiem, faktycznie za mało faktów zostało przedstawionych w tych nagraniach...zgodzę się...
Dlatego osoby zaangażowane w to na miejscu powinny w takich audycjach występować
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob maja 14, 2011 20:11 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

nie dali takiej możliwości bo pojawili się bez zapowiedzi, czekam sobie i czekam na Marlenę a tu zajeżdża TV. Ani mnie ani chyba nikogo z pkdt nie powiadomili.
Martwi mnie że napuścili miasto na właścicieli, po przemyśleniu sprawy napisałem list że to może zaszkodzić kotom, ale mnie babka olała, tzn. nie dostałem odpowiedzi. A materiał zmontowali jak zmontowali.
Przeszkadzali mi w łapaniu pół godziny żebym coś powiedział o gównie, w końcu się złamałem żeby sobie poszli. Tzn. te odchody powinny zniknąć, ale to nie jest nasza sprawa, nie chcę mieć właścicieli przeciw sobie. Zmieszali koty z gównem, a nas tylko koty interere. Prócz maila mówiłem jeszcze na miejscu że to może przeszkodzić adopcjom, etc. Grochem o ścianę, nie trawię dziennikarzy.

ssb

[poprzednia][następna]