KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 12, 2011 10:04 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

zadzwoniła do mnie pani, że ma 30 puszeczek dla maluszków i chce przywieźć. Poprosiłam, żeby zostawiła u pana "kurczakowego" :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw maja 12, 2011 10:11 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

gosiakot pisze:
jadziaII pisze:Bylismy po poludniu po buraski to Nosek siedzial w kuwecie i pozniej tez jak odwozilismy je.
Nie mial tych nereczek ktore mu rano dalam chyba zostaly wurzucone, a on je nawet lekko obeschnete takze nie wyrzucac mu /wiem to wszystko od p.Beaty/. Suche lubi to z woreczka ktore dalam mu na miseczke i reszta jest u niego w boksie /jego ulubione innego nie chce/.
Dalam mu teraz lyzeczke kitikatu to zjadl ale nie wszystko i dalej poszedl do kuwety lezec ale calkiem spokojnie.
Mam prosbe nie wypuszczajcie go bez nadzoru zeby gdzie nie wlazl bo moze zrobic sobie jeszcze wieksza krzywde i dopiero bedzie.
Podpisalam regulamin /jest z tylu pod drukami/
Wydaje mi sie jestem pierwsza :lol:

Jadziu Nosek NIC nie zjadł - rano zastałam pełną miseczkę- myślałam że mu to jedzenie nie smakuje , więc dałyśmymu z Wiesią trochę mięsa z kurczaka z rosołkiem - smakowało mu .Nie wiedziałam że to w mieseczce to było jego ulubione jedzenie . Nie zostało wyrzucone - wszystkie zdatne do użytku reszki mokrego wystawiam przed kch na styropianowej tacce , dziś pojawiła się sunia ta co ma pieski, więc to ona się pożywiła.Na przyszłość będę pamiętać o nerkach :) Nosek właśnie w trosce o bezpieczeństwo został zamknięty z powrotem w boksie , początkowo myślałałyśmy że poradzi sobie na kociarni, a strasznie płakał i na koniec aż się załatwił i posikał , ale jak się okazało że na okno wchodzi ale zejść nie jest w stanie - to uznałyśmy że nie byłby bezpieczny i wrócił do boksu.
Regulaminu nie podpisałyśmy bo zapomniałyśmy :roll:

Gosiu slonko nie irytuj sie nic sie nie stalo, ja tak napisalam dlatego aby zwrocic szczegolniejsza uwage na niego i co by wiekszej krzywdy sobie nie zrobil.
Niezalenie dobrze byloby dla niego znalesc domek, ale nie taki co bedzie caly dzien sam bo np.ludzie ida do pracy, tylko taki zeby ktos byl caly dzien w domu i mu pomagal, masowal nozke i dopieszczal, moze sie ktos taki znajdzie oprocz mnie np.
To samo sie tyczy Smolki takie koty po takich urazach nie powinny byc same tylko caly czas na oku.

Wiem ze ludzie musza pracowac bo maja z tego pieniadze a mniej czasu, ja mam czas ale nie mam pieniedzy i tu jest ta rownica ale moze da sie pogrodzic :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw maja 12, 2011 10:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:zadzwoniła do mnie pani, że ma 30 puszeczek dla maluszków i chce przywieźć. Poprosiłam, żeby zostawiła u pana "kurczakowego" :D

Bedziemy dzis dojrzec do Noska i Smolki to zapytamy p.kurczakowego a jak nie bylo jej jeszcze to powiemy zeby odebral.

Ten pan kurczakowy jest bardzo mily rozmawialam z nim na temat otwartych okien wiec w ciagu dnia to bedzie mial na uwadze powiedzial. On tam jest caly dzien do poznego popoludnia.
Bo chodzi o to zeby jaki lobuz nie probowal co kombinowac.
Natomiast co do kotow to nie ma takich mozliwosci zeby sie przecisly to za duze koty.
A mozna by rano otworzyc i wieczorny dyzur zamknac, w tym celu zostaly one zalozone a nie do ozdoby.
Jest cieplo i niech sie koty wietrza.

jadziaII

Post » Czw maja 12, 2011 13:41 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:
Filomen pisze:zadzwoniła do mnie pani, że ma 30 puszeczek dla maluszków i chce przywieźć. Poprosiłam, żeby zostawiła u pana "kurczakowego" :D

Bedziemy dzis dojrzec do Noska i Smolki to zapytamy p.kurczakowego a jak nie bylo jej jeszcze to powiemy zeby odebral.
.

Jadziu ta pani będzie moze nawet za kilka dni, tak więc musimy poczekać, powiedziała, że podjedzie w najbliższym czasie, ale można pana uprzedzić :D

Filomen

Post » Czw maja 12, 2011 13:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ewa rozmawiałam z Piotrkiem był w K.CH. i z tego co zrozumiałam ktoś już był i zostawił puszeczki u Pana Kurczakowego :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 12, 2011 13:59 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Ewa rozmawiałam z Piotrkiem był w K.CH. i z tego co zrozumiałam ktoś już był i zostawił puszeczki u Pana Kurczakowego :D

no to błyskawica :D a mnie pani mówiła, ze do kilku dni, Piotrek był w Chatce i w schronie, ciekawa jestem co na to jego pacjenci :wink:

Filomen

Post » Czw maja 12, 2011 16:15 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Ewa rozmawiałam z Piotrkiem był w K.CH. i z tego co zrozumiałam ktoś już był i zostawił puszeczki u Pana Kurczakowego :D

Tak potwierdzam bo tez pytalam pana i mowil ze odebral ten pan czyli wiedzialam, ze to byl Piotrus.

jadziaII

Post » Czw maja 12, 2011 16:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Odwiedzilismy Noska i rowniez wszystkie inne kotki.
Nosek zjadl watrobke a reszte dokonczyl przy mnie zjadl rowniez troche gotowanego kurczaka, inne kotki tez, bardzo im smakowalo.
Zamienilam mu spanka z lewej na prawa strone bo lezal tylko w kuwecie a jak zamienilam, to lezy w koszyczku widocznie ten rog boksu mu pasuje.
Nie dziwie sie juz jak zgrabnie wskakuje na parapet, powygladal posiedzial z Cofii i Joziem a potem trzeba go zdjac.
Jakos chodzi ale jest to bardzo niezgrabne, ale najwazniejsze to to czy go nie boli, bo jak nie boli i ten srut nie narobi dalszych spustoszen w organizmie to niech juz tak zostanie.
Na jutro ma juz kupione nereczki takze sniadanko bedzie mial.
Zajrzalam mu dzisiaj do uszu straszne swierzb jak diabli zwlaszcza w prawym, dokladnie oczyscilam i zakropilam orydelmylem, jutro tez mu oczyszcze i zakropie ale kolejne dni to niech 1x dz robi dyzurna Terenia wpisz do kacika medycznego.
Jutrzejszy zastrzyk tez mu podamy.
Nie wiadomo czy byl odpchlony chyba nie, a czy jest Fiprex zeby go skropic.

Smolka lekko zwymiotowala ale to chyba od suchego.
Kurczaczka bardzo chetnie zjadla.
Wszystkie dostaly po troszeczku oprocz Gracji malo tego bylo bo tylko 3 skrzydelka/z mysla o Nosku/ nastepnym razem wiecej im przyniose.
Jedzenie suche Noska dalej dalam do jego boksu bo znow dostal inne a on tego nie je.
Nie wyjmujcie tego tylko mu dosypujcie, jak braknie to p.Beatka przynienie, jest to zwykle suche ale jemu to pasuje.

Czy temat suni jest na czasie czy jakis wywiad z tym gosciem odniosl skutek chyba nie, trzeba by sie dowiedzie czy wogole ma te male i czy karmi, czy mozna ja poddac sterylizacji bo za chwile znow bedzie w ciazy.
Tak dzis rozmawialismy z p.kurczakowym o tej psinie ze trzeba cos zadzialac i to szybko.
Dalam mu suche na tacke i pan dal w miseczce wody.
On tyle zje co od p.kurczakowego i od nas ten chlop mu wcale nie daje jesc wrecz go przegania.

jadziaII

Post » Czw maja 12, 2011 16:59 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Moim skromnym zdaniem dla Noska niepełnosprawnego i dla Smołki koteczce po operacji musimy koniecznie intensywnie na już szukać Domów Tymczasowych.

ja tez szukam domu dla noska ale ci co mogliby maja psy i boja sie ale wisi u mnie na FB moze ktos sie zakocha....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw maja 12, 2011 18:59 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Gosiu slonko nie irytuj sie nic sie nie stalo, ja tak napisalam dlatego aby zwrocic szczegolniejsza uwage na niego i co by wiekszej krzywdy sobie nie zrobil.
:lol:

Ja się nie irytuję , tylko zrobiło mi się głupio że wzięłam mu tę miskę z nerkami ( nie wiedziałam co to a była cała miska nietkniętego jedzenia )W każdym razie już wiem, że kotek lubi takie podroby :) .Kotek ten naprawdę by musiał mieć DT ,ale jak pisze Jadzi - dom , gdzie ludzie są w domu a nie nocują :( tylko z powodu pracy . Kotek bardzo lubi być pieszczony , głaskany , noszony na rękach , czuje się bezpieczny - i pomyśleć że to "człowiek" zrobił mu taką krzywdę :(
Życzę temu " człowiekowi" bardzo,bardzo źle - wolno mi bo to nie jest karalne.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw maja 12, 2011 19:15 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
*Martynka* pisze:Będę dzisiaj wieczorem w Kociej Chatce.
Czytałam, że dla Gracji brakuje mokrej karmy więc kupiłam dla niej trochę puszek i je dostarczę.

Super :lol:
MartynaP pisze:czy ktos sie deklarowal nna sobote ??

na sobotę rano deklarowała się Alienor :)

ale wieczorem niema dyzuru??
to ja pojade do chatki ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw maja 12, 2011 20:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

MartynaP pisze:ale wieczorem niema dyzuru??
to ja pojade do chatki ;)

Tak Martynko nie ma dyżuru w sobotę wieczór, ale chyba juz jest dzięki :D wpisuje Cię.

terenia1

Post » Czw maja 12, 2011 20:32 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII

Post » Czw maja 12, 2011 20:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

viewtopic.php?f=20&t=127673&p=7465088#p7465088
nowy bazarek dla naszych kociastych :)

terenia1

Post » Czw maja 12, 2011 21:37 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dziś około 18 na chwilkę zagościłam w Kociej Chatce :) przywiozłam puszki dla kociaków i włożyłam do szafy, ale widzę że jakiś dobry duszek lub duszki :1luvu: także zaopatrzyło w puszeczki nasze kociaki, tylko coś duszki nie chca się przyznać :wink: ale wielkie dzięki :1luvu:
Spod lodóweczki woda lekko wypływa, podłożyłam tam ręczniki papierowe - może Kropeczka złota rączka coś zaradzi i zerknie na tą fajną lodóweczkę :).
Dziewczyny trzeba by się umówić na jakiś najblizszy weekend na generalne porządki w kociarni, trzeba to i owo uporządkować :wink: a :wink: może ta sobota by komuś odpowiadała :?: tak ze dwie, trzy godzinki i bedzie błysk :mrgreen: na jakiś czas :)
Przywiozę odkurzacz.

terenia1

[poprzednia][następna]