K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 21:01 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

po trzech latach zamykania kotów w łazience (bo tam wiodą jedyne drzwi wewnętrzne) a gdy się tłukły któreś lądowało w transporterze (tyle, że wtedy były jeszcze dwa) i wietrzenia tylko wtedy, nadszedł czas, że nigdy więcej duszenia się przy uchylonych (na czas pobytu w domu i poza ciszą nocną) oknach. Kto u nas bywa wie jakiego szoku termicznego można dostać przebywając dłuższą chwilę nawet przy szeroko otwartych oknach (same południowe okna i poddasze). Nie ma fizycznej możliwości przeżyć: my przy zamkniętych oknach a koty przy nieosiatkowanych.

Kosma, czekamy na grafiki, bo jak nie wiadomo co nie obsadzone to ludziom trudno się zgłaszać.

Jako, że ja mam do wakacji szczyt szczytów sezonowych w pracy a w tym roku wislackikot lata za innymi kotami a nie działa razem ze mną, to będę się udzielać wtedy gdy już nie będzie innego wyjścia i to tak półgębkiem. Dlatego proszę niepokoić wszelkimi zapytaniami wislackiegokota, lutrę (oni wiedzą) i miszelinę (jeszcze nie wie co ją czeka).

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro maja 11, 2011 21:41 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

na kociarni wszystko gra, Syntia drze japę i murmura na widok człowieka - chyba czuje się lepiej :)
Sake to kuwetkowiec nocnoporanny, nigdy wieczorem u niej nic nie zastaję, ani ziarnka wytrzepanego z kuwety.
a Kali poluje na miotłę :mrgreen:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro maja 11, 2011 22:13 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Kocuria pisze:na kociarni wszystko gra, Syntia drze japę i murmura na widok człowieka - chyba czuje się lepiej :)
Sake to kuwetkowiec nocnoporanny, nigdy wieczorem u niej nic nie zastaję, ani ziarnka wytrzepanego z kuwety.

Syntia ma mieć jednak badania krwi w piątek (potwierdzone dzisiaj u wetek), więc jutro wieczorem kolacyjka i leki, w piątek rano już nawet leków nie dawać.
Kto może ometkować co cenniejsze rzeczy złozone na kociarni, które nie powinny iść jako "co łaska" na bazarku i ciuchowisku?
wislackikot zawiezie wszystko Sylwii w niedzielę rano ale musi być przygotowane!

Tweety

Post » Czw maja 12, 2011 6:22 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:Jako, że ja mam do wakacji szczyt szczytów sezonowych w pracy a w tym roku wislackikot lata za innymi kotami a nie działa razem ze mną, to będę się udzielać wtedy gdy już nie będzie innego wyjścia i to tak półgębkiem. Dlatego proszę niepokoić wszelkimi zapytaniami wislackiegokota, lutrę (oni wiedzą) i miszelinę (jeszcze nie wie co ją czeka).

Miszelina już wie :twisted:
BTW czy można liczyć na wislackiego w sprawie transportu rano w sobotę do GK?
Kiedy będzie szczepiona Sake? Nieszczepionej do GK nie wezmę.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw maja 12, 2011 9:12 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

miszelina pisze:
Tweety pisze:Jako, że ja mam do wakacji szczyt szczytów sezonowych w pracy a w tym roku wislackikot lata za innymi kotami a nie działa razem ze mną, to będę się udzielać wtedy gdy już nie będzie innego wyjścia i to tak półgębkiem. Dlatego proszę niepokoić wszelkimi zapytaniami wislackiegokota, lutrę (oni wiedzą) i miszelinę (jeszcze nie wie co ją czeka).

Miszelina już wie :twisted:
BTW czy można liczyć na wislackiego w sprawie transportu rano w sobotę do GK?
Kiedy będzie szczepiona Sake? Nieszczepionej do GK nie wezmę.

ileż radości w tej wypowiedzi :mrgreen: A na kogo ja mam liczyć jak nie na radę fundacji, no i własnego męża? :wink:
Sake chyba można zaszczepić w przyszłym tygodniu, o ile pamiętam ona przyjechała 1.05 do Krakowa.
Tych, którym miałam porobić przelewy przepraszam ale jak się do nich zabrałam to ostatecznie trafiło mi prąd w mieszkaniu i może dzisiaj naprawią (na razie usadziłam dziecko w domu aby pilnowało czy się chałupa nie zapali, mieszkanie ubezpieczone ale przecież tam są koty!)

Tweety

Post » Czw maja 12, 2011 9:32 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tak, Sake od pierwszego maja na kocismkiej.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw maja 12, 2011 11:28 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Pani chętna na Stalkę odwołała dzisiejszą wizytę. Musi jeszcze przemyśleć decyzję o posiadaniu kota.
Zatem urocza miziasta króweczka nadal do wzięcia :1luvu:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw maja 12, 2011 11:36 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Annazoo pisze:Pani chętna na Stalkę odwołała dzisiejszą wizytę. Musi jeszcze przemyśleć decyzję o posiadaniu kota.

mentalnie ją zniechęciłaś :ryk: Teraz o nowych opiekunach musisz myśleć "Dobre człowieki", "Zasługują na kicię", "Dobre człowieki"... - taka mantra

a tak jeszcze a propos siatek na oknach - moja pierwsza kicia wyleciała wraz z moskitierą w drzwiach balkonowych. Tak ją zdenerwował kot sąsiadów, który wlazł na nasz balkon.
A koniec końców - przeniknęła przez nią - nie wywalając jej ani nie uszkadzając i zrobiła sobie tygodniowe wakacje na osiedlu

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw maja 12, 2011 11:41 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Cammi pisze:
Annazoo pisze:Pani chętna na Stalkę odwołała dzisiejszą wizytę. Musi jeszcze przemyśleć decyzję o posiadaniu kota.

mentalnie ją zniechęciłaś :ryk: Teraz o nowych opiekunach musisz myśleć "Dobre człowieki", "Zasługują na kicię", "Dobre człowieki"... - taka mantra

a tak jeszcze a propos siatek na oknach - moja pierwsza kicia wyleciała wraz z moskitierą w drzwiach balkonowych. Tak ją zdenerwował kot sąsiadów, który wlazł na nasz balkon.
A koniec końców - przeniknęła przez nią - nie wywalając jej ani nie uszkadzając i zrobiła sobie tygodniowe wakacje na osiedlu

8O

doooooooobre człowieki, doooobre
zasługuuuuja na kicię, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaak, zasługuuuuuuuuują
:mrgreen:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw maja 12, 2011 11:42 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Cammi, dlaczego nie masz psa w banerku? Ja wiem, że miau może mieć swoje reguły, ale Metro ma prawo czuć się urażony w swojej psowatości.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw maja 12, 2011 11:59 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

lutra pisze:Cammi, dlaczego nie masz psa w banerku? Ja wiem, że miau może mieć swoje reguły, ale Metro ma prawo czuć się urażony w swojej psowatości.

przez logikę

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw maja 12, 2011 12:08 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:
Kocuria pisze:na kociarni wszystko gra, Syntia drze japę i murmura na widok człowieka - chyba czuje się lepiej :)

Syntia ma mieć jednak badania krwi w piątek (potwierdzone dzisiaj u wetek), więc jutro wieczorem kolacyjka i leki, w piątek rano już nawet leków nie dawać.
Kto może ometkować co cenniejsze rzeczy złozone na kociarni, które nie powinny iść jako "co łaska" na bazarku i ciuchowisku?
wislackikot zawiezie wszystko Sylwii w niedzielę rano ale musi być przygotowane!

chyba coś przeoczyłam - jakie leki? na kartce na jej klatce nic nie jest napisane! 8O
i czemu właściwie lolek nie dostaje mokrego? też brak adnotacji :(

Kocuria

Post » Czw maja 12, 2011 12:17 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

zamknęłam bazar nieustający, bo po dzisiaj już nie mam jak wysyłać. proszę kogoś o przejęcie fantów, fotki mam w sieci, udostępnię.

Kocuria

Post » Czw maja 12, 2011 12:43 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Kocuria pisze:
Tweety pisze:

chyba coś przeoczyłam - jakie leki? na kartce na jej klatce nic nie jest napisane! 8O
i czemu właściwie lolek nie dostaje mokrego? też brak adnotacji :(

no to chyba dawno przeoczyłaś :wink: , bo od dawna wislackikot jest od leków, ewentualnie vanja, bo niektórzy nie podawali nawet nie wspominając o tym, że nie podali.
A Lolek nie dostał mokrego, bo skończył się intenstinal mokry więc na razie niech je suche.
Syntia ma przełożoną wizytę i badania, chyba, że ktoś może ją zawieźć jutro rano na Drukarską (wislackikot wyjeżdża dzisiaj po południu i wraca jutro po południu)

Tweety

Post » Czw maja 12, 2011 12:46 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:Kto może ometkować co cenniejsze rzeczy złożone na kociarni, które nie powinny iść jako "co łaska" na bazarku i ciuchowisku?
wislackikot zawiezie wszystko Sylwii w niedzielę rano przed szkołą ale musi być przygotowane!

przypomnę się, bo ważne! Sylwia robi grzeczność, że organizuje sama wszystko więc nie bądźmy prosięta, bo stracą na tym koty

Tweety

[poprzednia][następna]