WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 22:12 Re: SZCZYTNO-UMIERA NA OCZACH LUDZI!! może jednak?

PrzemekK pisze:
Szalony Kot pisze:Wchodzi się do schronu i mówi:
"Dzień dobry, tutaj jest taka koteczka smutna, bardzo mi się podoba i jakoś chciałby jej pomóc, mam kasę na jej leczenie, ale ponieważ mam już kota muszę jej najpierw zrobić testy. Mogę?".

Czy jeszcze ktoś kto nie był nigdy na miejscu i zna historię tylko z jednej strony ma ochotę udzielić mi jakichś "cennych" rad?

Nie podoba mi się styl w jakim została sprawa załatwiona, z odsunięciem osoby, dzięki której w ogóle o schronie usłyszeliście. Skutki mogą być różne, ale już i tak jest chyba za późno. Zobowiązałem się to pomogę, oby entuzjazm Was za miesiąc nie opuścił.

Przyjechać z żoną pobrać krew mogę: dzisiaj, albo jutro pod wieczór o nieustalonej na razie godzinie, bo nie wiem kiedy wróci mój samochód. Od piątku przez ponad tydzień nie będzie już właściwie takiej możliwości, bo Marta wyjeżdża na weekend, potem cały tydzień pracuje na popołudnie i wraca w nocy właściwie. Ja pracuję codziennie 7-15.

ten "ktoś", o kim piszesz jest wolontariuszem w warszawskim schronie i warunki schronowe zna bardzo,bardzo dobrze...
nie zna syt z jednej strony- u nas być może już teraz jest trochę łatwiej wyciągac koty ze schronu ale tylko właśnie dzięki takim osobom jak ten "ktoś"...

smarti pisze:a ja tylko chciałam napisac że w ogóle kiciami ze Szczytna zainteresowałam się wyłącznie dzięki Marzeni11.
Ja z braku czasu nie wiedziałam nawet wątku szczytnieńskiego...
to Ona prosiła,wręcz błagała mnie ,od ponad dwóch miesięcy, abym wzięła te kicie jak tylko pozwalnia mi się miejsce i uporam się ze swoimi problemmi zdrowotnymi..

pisała miże w Szczytnie są dwie dziewczyny ale bardzo rozsądne i chętne do współpracy....

wzięłyśmy kicie-jeszcze raz podkreślam-tylko dzięki Marzeni te kicie są juz bezpieczne i mają zapewniony szczęśliwy i pewny los.-ja nawet nie miałam czasu ani "głowy" aby wyławiać potrzebujace kicie i wątki..

21 kiciów!!!!
...nie jest nam lekko ale nie narzekamy i dajemy sobie radę- kicie lada dzień bedą gotowe do adopcji....

i co teraz czytam????? 8O
że to Marzenia jest ta złą,jest winna że ktoś w schronisku będzie teraz miał jakieś trudności,że Marzenia ośmiela się radzić a nie powinna itp.itd.

wygląda to tak, że jak już koty wzięte to nagle Marzenia jest ta zła..
bardzo,bardzo to niesprawiedliwe i bardzo mi się takie podejście nie podoba.
Ostatnio edytowano Czw maja 12, 2011 9:19 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 11, 2011 22:21 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! Możemy robić testy-kto pomoże?

Dzięki smarti. Zarzuty w wątku szczytnieńskim są tak absurdalne, że aż nie mogę do tej pory uwierzyć w napisane słowa. Zostawię je bez komentarza.

Rozmawiałam z panią Marylą - czeka na kogoś kto zrobi Mice (takie imię mi przyszło do głowy :D ) badania - jest w schronie jutro i w piątek do 15 a w sobotę do 14. Jutro zadzwonię i zapytam czy może przyjść o 18ej.

Generalnie bardzo się ucieszyła, ze chcę pomagać w szukaniu kotom domów w Warszawie i okolicach. Wtedy zwolni się miejsce dla następnych. Ona twierdzi, zę Mika jest w schronie już 2 lata.... :cry:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 11, 2011 22:37 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! Możemy robić testy-kto pomoże?

Marzenia11 pisze:Dzięki smarti. Zarzuty w wątku szczytnieńskim są tak absurdalne, że aż nie mogę do tej pory uwierzyć w napisane słowa. Zostawię je bez komentarza.

Rozmawiałam z panią Marylą - czeka na kogoś kto zrobi Mice (takie imię mi przyszło do głowy :D ) badania - jest w schronie jutro i w piątek do 15 a w sobotę do 14. Jutro zadzwonię i zapytam czy może przyjść o 18ej.

Generalnie bardzo się ucieszyła, ze chcę pomagać w szukaniu kotom domów w Warszawie i okolicach. Wtedy zwolni się miejsce dla następnych. Ona twierdzi, zę Mika jest w schronie już 2 lata..
.
. :cry:

:!: :!: :!: :!: :!: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro maja 11, 2011 22:45 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! Możemy robić testy-kto pomoże?

No to git :ok: żeby to teraz tylko wszystko ładnie zgrać :piwa:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 11, 2011 23:05 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! Możemy robić testy-kto pomoże?

Marzenia11 pisze:Rozmawiałam z panią Marylą - czeka na kogoś kto zrobi Mice (takie imię mi przyszło do głowy :D ) badania - jest w schronie jutro i w piątek do 15 a w sobotę do 14. Jutro zadzwonię i zapytam czy może przyjść o 18ej.

Generalnie bardzo się ucieszyła, ze chcę pomagać w szukaniu kotom domów w Warszawie i okolicach. Wtedy zwolni się miejsce dla następnych. Ona twierdzi, zę Mika jest w schronie już 2 lata.... :cry:

Jezu, 2 lata? Strasznie długo....

Marzeniu11, bardzo się cieszę że zadzwoniłaś do schroniska. Może to wszystko zacznie się coraz lepiej kręcić. Uda się wyciągnąć Mikę, Bryś znajdzie dom. Wierzę że to wyjdzie.

Już pisałem wcześniej, ale uaktualnię: mamy dom dla trikolorki nr 9 i to niedaleko Szczytna - w Górznie. Pan jest dosyć sensowny, a villamo5 zrobi w ten weekend wizytę przedadopcyjną. Tylko transportu jeszcze brak. Jeszcze trochę to zabraknie kotów w schronisku :ok: :ok: :ok:

Adam
aburacze

Post » Śro maja 11, 2011 23:07 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! Możemy robić testy-kto pomoże?

Transport rozumiem Sztytkno-Górzno? Patrzyłeś już Adamie na miau na transportowym?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 11, 2011 23:18 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! Możemy robić testy-kto pomoże?

Gibutkowa pisze:Transport rozumiem Sztytkno-Górzno? Patrzyłeś już Adamie na miau na transportowym?

Nie, ale słusznie, poszukam tam i popytam.

Tydzień temu myśleliśmy że meksykanka z Reniferem zjadą trochę z trasy i zaczepią o Górzno, ale przecież nikt się wtedy jeszcze nie spodziewał jeszcze że to będzie taki wielki i wspaniały transport kotów :1luvu:
A i pan z Górzna stracił na kilka dni wówczas kontakt ze światem i do wizyty przedadopcyjnej nie doszło. Ale teraz myślę że to wyjdzie.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Czw maja 12, 2011 6:02 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! Możemy robić testy-kto pomoże?

Ja myślę, że jakoś z transportem się da coś wymyśleć.
Przepraszam - ja wczoraj wpadłam w czarną dziurę...
Lepiej nie będę nic pisać. Koniec martyrologii :roll:

W sobotę mamy ważną wizytę Mili u weta... to nie możemy jechać
ale jakoś weekendy się znajdą... żeby pojechać i dowieźć, najważniejsze, żeby wypaliła wizyta p.adopc.

Kciuki :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw maja 12, 2011 6:11 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! Możemy robić testy-kto pomoże?

meksykanka pisze:Ja myślę, że jakoś z transportem się da coś wymyśleć.
(...)
ale jakoś weekendy się znajdą... żeby pojechać i dowieźć, najważniejsze, żeby wypaliła wizyta p.adopc.

Wlasnie! Najwazniejsze zeby do tej wizyty doszlo i wszystko okazalo sie Ok. Opisalem juz villamo5 wszystko co wiem i na co wg mnie ma zwrocic uwage. Pewnie odwiedzi pana w niedziele, jak wszystko dobrze pojdzie. Wtedy zaczniemy myslec o transporcie.

Za Mile to kciuki caly czas!

Adam
aburacze

Post » Czw maja 12, 2011 8:51 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! Możemy robić testy-kto pomoże?

Marzenia :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 12, 2011 9:11 Re: SZCZYTNO-UMIERA NA OCZACH LUDZI!! może jednak?

smarti pisze:ten "ktoś", o kim piszesz jest wolontariuszem w warszawskim schronie i warunki schronowe zna bardzo,bardzo dobrze...
nie zna syt z jednej strony- u nas być może już teraz jest trochę łatwiej wyciągac koty ze schronu ale tylko właśnie dzięki takim osobom jak ten "ktoś"...

Czy mogłabym nieśmiało zapytać, w którym to "warszawskim schronie" Marzenia11 jest wolontariuszem? :oops:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw maja 12, 2011 9:17 Re: SZCZYTNO-UMIERA NA OCZACH LUDZI!! może jednak?

..przeczytaj,proszę uważniej..

smarti

Post » Czw maja 12, 2011 9:23 Re: SZCZYTNO-UMIERA NA OCZACH LUDZI!! może jednak?

Zofia&Sasza pisze:
smarti pisze:ten "ktoś", o kim piszesz jest wolontariuszem w warszawskim schronie i warunki schronowe zna bardzo,bardzo dobrze...

Czy mogłabym nieśmiało zapytać, w którym to "warszawskim schronie" Marzenia11 jest wolontariuszem? :oops:

Pliz, nie zaczynajmy znowu, tu chodzi o ratowanie kotów ze Szczytna wyłącznie. Przez rozstrzyganie prywatnych sporów na wątkach szczycieńskich wiele osób przestało te wątki czytać, teraz powoli wracają. Nie marnujmy tego. Myślmy pozytywnie, uda się wspólnie zrobić dużo.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich!

Dla odwrócenia uwagi od sporów napiszę że dziś coś dziwnego się dzieje z moim Allegro, bo na panelu administracyjnym mam że wszystkie aukcje kotów są "zakończone", co jest nieprawdą 8O Na szczęście się wyświetlają w wyszukiwarce. Spotkaliście się z czymś takim?

Adam
aburacze

Post » Czw maja 12, 2011 9:51 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! dziś wieczorem testy..KCIUKI!!!!!!!!!!!

Przed chwilą rozmawiałam z kierowniczką - wszystko ustalone. Kotunia będzie miała zrobione testy dzisiaj wieczorem - pani przyjdzie specjalnie do schroniska a PrzemekK & Co. będą działać.

Potrzebne kciuki za:
złapanie koteczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ujemne testy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw maja 12, 2011 9:55 Re: SZCZYTNO-UMIERA ..!! dziś wieczorem testy..KCIUKI!!!!!!!!!!!

Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc kocim sercom i kocim footerkom.
My trzymamy kciuki a footra ogony.
:ok: :ok: :ok:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

[poprzednia][następna]