DT Smarti4 - koci Alcatraz na ukończeniu !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 8:31 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

aburacze pisze:To ja też poproszę zdjęcia do ogłoszeń :) Mogą być duże, to sobie zmniejszę, ale większe niż te na forum nie są potrzebne, chyba że będziemy robić billboardy. Mój e-mail to taki jak nick na forum + @gmail.com.

genialny pomysł!!! :ryk: :ryk: :ryk: Sznycel na billboardzie :D MIODZIO! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 11, 2011 9:48 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Szalony Kot pisze:Aburacze, ale Ty tylko koty szczytnieńskie czy po totalu lecisz? :>

Mogę inne też, a co tam ;)

Adam
aburacze

Post » Śro maja 11, 2011 10:03 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Chciałam tylko powiedziec, że po wczorajszej wizycie u smarti i znoszeniu a potem wnoszeniu 8 transporterów z kotami mam mega zakwasy i łamanie w kościach :ryk: :ryk: :ryk: a wydawałoby się, ze taka choć trochę wysportowana jestem :mrgreen:

Widziałam kocią mamę z 4 maluchami - zważyłyśmy tego najmniejszego i od niedzieli waga wzrosła. Reszta nie została zważona. Carla jest niezwykle kontaktowa - na otwieranie drzwi podchodzi do człowieka z ogonem w górze i wyciąga pyszczek do głaskania. Troszczy się o dzieci i niech tak zostanie. Jak dla mnie to ktoś do schronu po prostu przyniósł swoją domową kotkę bo wiedział że jest w ciąży i chciał się pozbyć kłopotu.

Coffie czujna, maluchy według wszelkich obliczeń powinny mieć otwarte oczy.

Kociaki w kociarni rozrabiają i trudno za nimi nadążyć. Jeden czarny jest niezwykle kontaktowy i chodzi za człowiekiem jak pies w związku z czym trzeba bardzo uważać, aby nie uciekł przy wychodzeniu z pokoju.

Towarzystwo damskie w Sznyclowni okupuje wejściowe drzwi tak, ze trudno wejść.

Sznycel okupuje dzrwi z drugiej strony.
Trusia po sterylce przestraszona bardzo, Blusia cudo z charakterem.

Promyś zniecierpliwiony że za mało się z nim siedzi i głaszcze - toczą kocie zapasy razem z Ciumcią i wzajemnie podgryzają się w ogon :D

Wczoraj u weta było 8 szczytnieńskich kotów, z czego 4 na pierwszy "przegląd" i 4 na kontynuację leczenia. Koszt wszystkichzł - uzupełnię w rozliczeniowym poście. :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro maja 11, 2011 10:13 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Marzenia11 pisze:(...)
Wczoraj u weta było 8 szczytnieńskich kotów, z czego 4 na pierwszy "przegląd" i 4 na kontynuację leczenia. Koszt wszystkichzł - uzupełnię w rozliczeniowym poście. :ok:

Podczytuję wątek i wczoraj zwróciłam uwagę na kotkę o imieniu Syjamka. A właściwie na jej specyficzne umaszczenie.
W związku z tym mam pytanie czy Syjamka była u weta i czy miała może zrobine badania krwi a konkretnie czy zbadano jej poziom mocznika i kreatyniny?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro maja 11, 2011 10:24 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

To trochę tak zabrzmiało, jakby jej umaszczenie predestynowało jej do bycia kotem z problemami nerkowymi :>

Syjamka jako pierwsza wybiegła, zaczęła ganiać do ludzi, skakać z kulką, bawić się. W zasadzie można powiedzieć, że najlepiej zareagowała na zmianę ze wszystkich kotów - tak, jakby totalnie nic się nie stało :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro maja 11, 2011 10:28 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

No to widzę, że towarzystwo mocno zabawowe :D
A Księciunio kobietki gryzie? 8O :roll: :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 11, 2011 10:28 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Szalony Kot pisze:To trochę tak zabrzmiało, jakby jej umaszczenie predestynowało jej do bycia kotem z problemami nerkowymi :>

Raczej zmiana umaszczenia na taki właśnie brunatny kolor.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro maja 11, 2011 10:31 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Zerknęłam na zdjęcia i to rzeczywiście może być TO :/
Jakoś tak mi utkwiło w głowie, że ona jest czekoladowa, ale spojrzałam i rzeczywiście, ma tę niefajną rudość :/

Szalony Kot

Post » Śro maja 11, 2011 10:43 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

A to kto?

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro maja 11, 2011 10:57 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

A w ogóle to tak mi się przypomniało jeszcze z soboty...

Kociowóz dojeżdża do Smarti. Wielkie witanie i wypakowywanie, transporterki powoli ustawiają się w kolejce na ziemi, żeby w odpowiednim momencie zostać wzięte do domu.

Na ziemi ląduje przysłonięty prześcieradłem transporter z matką z kociętami, kawałek dalej kolejny i kolejny... szczęściem cioteczka Szalony Kot dostała od Cioteczek Decyzyjnych polecenie "najpierw matkę z kociętami zanieś", bo dzięki temu mogłam na czas pochylić się i złapać mamusię, która już wyruszała na podbój świata :ryk:
Jakimś cudem sobie wyważyła drzwiczki i już powoli, powoli szła w nieznane...

Mnóstwo fartu było w tej przeprawie jednak :ok:

Szalony Kot

Post » Śro maja 11, 2011 11:00 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

ej... moja ma zrudzenia a nereczki są nówki nieśmigane... a to nie jest jakiś przepraszam "zabobon" z tym zrudzeniem, hę? :roll: Nie obraźcie się ale tak mi to trochę pachnie wsadzaniem chorego dziecka do pieca na 3 zdrowaśki :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 11, 2011 11:04 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

meksykanka pisze:A to kto?

Obrazek

Durianek?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 11, 2011 11:04 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Syjamka jest jednym z 5 kotów w trakcie leczenia - dostaje antybiotyk (zabijcie mnie nie pamiętam czy biotyl czy ceporex). Wg weta jest mega koszmarnie zarobaczona więc na razie czekamy na wybicie robali. Byc może jej futro - ktore strasznie wyłazi i ma miejscami właśnie takiz rudziały kolor - to efekt robali, toksyn, fatalnej diety. Na razie jest leczona, trzeba czekać i patrzeć co dalej. Ma super humor, dużo siły w głosie :evil: :D , dużo energii, jest bardzo kontaktowa.
Moje Małe Czarne tez mają czekoladowy podszerstek - i zdrowe nerki - ale wiadomo ze trzeba to sprawdzić.

Marzenia11

[poprzednia][następna]