^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 10, 2011 16:36 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Letnio-wiosenne pozdrowienia od Szarusi- ktokolwiek pamięta jeszcze kocią kulę? :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Wto maja 10, 2011 19:52 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Hej, jestem nowym użytkownikiem forum :) mam na imię Karolina, mieszkam w Szczecinie i również prowadzę dom tymczasowy, głównie dla kotów. W marcu przygarnęłam do domu ciężarną kotkę, 16 marca urodziło się pięć prześlicznych maluchów, z czego jeden po pięciu dniach niestety odszedł :( Sani, Kala, Graffi i Tami mają już dziewięć tygodni i myślę, że to czas by poszły w świat, znaleźć swojego własnego, ludzkiego towarzysza. Szukam również domu dla Boguszki, wspaniałej mamy kociąt, chciałabym znaleźć jej dom, w którym mogłaby wychodzić, ponieważ wzięłam ją z pubu do którego zawsze wracała oraz dlatego, że widzę, że męczy się w czterech ścianach. Kotka przed adopcją zostanie wysterylizowana. Wysłałam dzisiaj ogłoszenia do TOZ-u. Myślę, że jutro powinny się znaleźć na stronie, wtedy dodam też linki z dłuższymi opisami kotów. Mam nadzieję, że piszę o tym w dobrym miejscu i nikt nie będzie się gniewał :) Na początek wkleję po jednym zdjęciu dla każdego, z wyjątkiem Tamiego, ponieważ udało mi się już znaleźć dla niego dobry dom :)

Grafii:
Obrazek

mały łobuz, wszystko musi sprawdzić empirycznie, uwielbia ludzi, wspinaczki i pogonie, jest najbardziej żywiołowy z całej czwórki, nigdy się nie męczy, cokolwiek by nie robił, musi pokazać reszcie, że robi to najlepiej, wszędzie go pełno, bardzo lubi wspinać się po mojej nodze, aż na ramiona, lubi też bardzo mizianie, głaskanie i drapanie kiedy leży i zasypia na moich kolanach.

Kala:
Obrazek

jak to i było w bajce, Kala jest prawdziwą księżniczką, zazwyczaj nie zaczepia sama innych kociąt, czeka aż to one przyjdą do niej i zaproszą do zabawy, mimo to jest bardzo energiczna i kiedy już zacznie harce, zapomina o całym świecie.

Sani:
Obrazek

najmniejsza i najinteligentniejsza z czwórki rodzeństwa, z charakteru jest bardzo podobna do mamy, jako pierwsza nauczyła się wszystkiego, korzystania z kuwety, jedzenia, chodzenia, skakania i wspinaczki, reszta kociąt brała z niej przykład i wychodziła ze schronienia dopiero za nią, kiedy zmęczy się zabawą przykuca w miejscu i obserwuje z lekką melancholią i zrozumieniem w oczach, jak gdyby zastanawiała ją jakaś bardzo ważna, egzystencjalna, kocia sprawa.

Boguszka:
Obrazek

najwspanialsza kocia mama, jaką miałam przyjemność poznać, jest bardzo inteligentną i mądrą kotką, uwielbia też towarzystwo człowieka, które wyraża w pięknym, głębokim mruczeniu, jest bardzo dostojna i mam wrażenie, że czasem wie coś czego ja nie wiem, szukam dla niej domu, najlepiej z ogrodem.

Szukam też dla pewnego pana rudego kociaka, pan miał już takiego, lecz niestety po długich walkach z kocią chorobą kot odszedł. Pan był bardzo do niego przywiązany i nie chce żadnego innego, tylko rudego. Po długich poszukiwaniach okazało się, że rudzielca i do tego małego bardzo trudno jest znaleźć. Szukałam nawet poza granicami Szczecina. Jeżeli ktoś z Was zna może kogoś kto takiego maluszka posiada proszę o kontakt. Dom jest bardzo dobry. Pozdrawiam wszystkich bardzo ciepło :)
Ostatnio edytowano Śro maja 11, 2011 15:27 przez karolcia_0, łącznie edytowano 1 raz

karolcia_0

Od: Wto maja 10, 2011 19:11

Post » Wto maja 10, 2011 22:30 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Maluszka nie ale mam rudego kocurka na działce (w Stepnicy, mogę dowieźć do Szczecina) - lekko dzikusowaty ale do ucywilizowania, ciekawski. Teraz skończy roczek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Śro maja 11, 2011 8:24 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Hej Karolcia_0 :D Witaj w mafii
Jeśli rudasek od Anduka nie przejdzie weryfikacji spróbuj zgłosić się do E-dity. W tym tygodniu byczy się pod włoskim słońcem, ale może zagląda czasem na miau - kto wie ;)
Piękną masz rodzinkę Gumisiów :lol:
Ostatnio edytowano Śro maja 11, 2011 8:28 przez Istna, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Śro maja 11, 2011 8:27 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Sebriel baaaardzo baaardzo dziękuje za zdjęcia - mam wciąż gdzieś podskórnie Szarusię. Widok jej zdrowej (nic się nie zmieniła!) cieszy oczy :D Tym bardziej, że jej były towarzysz - Elegancik (już teraz przemianowany na Bolka) mieszkający u mojej mamy wciąż na coś choruje... Dopytują się też o nią dwie starsze panie z przystanku - przekażę im jak je spotkam, ze kotka ma się świetnie :ok:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Śro maja 11, 2011 9:22 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Cześć karolcia :)
z rudymi kotami jest tak, ze schodzą praktycznie od razu...anduka ślicznota może się panu spodoba...

i prośbę mam o wstawianie mniejszych zdjęć - najlepiej miniaturek, które po kliknięciu otwierają się w dużym rozmiarze.

Brygada gumisiowa śliczna bardzo - mam nadzieję że szybko znajdzie dom
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro maja 11, 2011 12:49 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Szarusia piekna jest, taki 200% burasek czyli umaszczenie ktore uwielbiam:))
Witaj w mafii Karolciu, masz slodkie te maluszki, oby szybko domki znalazly :ok:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro maja 11, 2011 15:35 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Miniaturki są :) dziękuję za miłe przywitanie.

agiis-s: wiem właśnie, bo w rodzinie maluchów jest Tami, jest rudy i każdy go chce, niestety obiecałam go przyjacielowi, a panu bardzo chciałabym pomóc w poszukiwaniach, bo to dobry dom i dobry człowiek, który stracił przyjaciela...

Dziękuję wszystkim, którzy się zainteresowali poszukiwaniami za maile i chęci, dzisiaj zadzwonię i dowiem się o szczegóły i głównie o interesujący go wiek :) myślę, że taki biało rudy, to też rudy :)

a tutaj link do ofert TOZ-u, z dłuższymi opisami małych i mamy.
http://www.toz.szczecin.pl/?id=poczekalnia_new_koty

karolcia_0

Post » Śro maja 11, 2011 15:54 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

oglądałam zdjęcia - i tak sobie pomyślałam że pokazałabym bok Boguszki wetowi - chyba jestem przewrażliwiona ale ta ranka/wyłysienie nie wygląda ładnie
Ta koteczka przypomina jako żywo moją Frytkę

agiis-s

Post » Śro maja 11, 2011 16:27 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

ja nie widzę wyłysienia, chyba to o czym mówisz to po prostu takie ułożenie futra ;) ale aż pójdę sprawdzić czy oby na pewno!

koteczka jest prześliczna i naprawdę przeinteligentna, gdyby nie mój zwierzyniec z wielką chęcią bym ją zatrzymała :)

założyłam wątek na facebooku i prosiłabym o udostępnianie:
http://www.facebook.com/event.php?eid=210537205634416

karolcia_0

Post » Śro maja 11, 2011 16:29 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

no piszę że jestem przewrażliwiona... ;)
ale sprawdź

agiis-s

Post » Śro maja 11, 2011 16:35 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

sprawdzone, wyłysienia brak :)

karolcia_0

Post » Śro maja 11, 2011 17:39 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Trzymajcie dzisiaj o 20.00 mocne kciuki za Teosia. Zaswitala nadzieja na dom. Niech okaze sie kims kto nie przywiazuje uwagi do urody kociej, niech okaze sie dobrym domem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

kya

Post » Śro maja 11, 2011 17:58 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

trzymamy trzymamy....

agiis-s

Post » Śro maja 11, 2011 19:59 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Teodor i Wiewior maja domek . Beda mieszkali u kociarza w niewychodzacym domku. Przeprowadzka niestety dopiero za 2 tygodnie jak Tatuś skonczy szkolenie , chyba ze ekipa remontowa wczesniej wkroczy to wtedy na łapu capu przenosiny. Jestem w takim szoku, ze nie smiem sie cieszyc :ryk: :ryk: :ryk:

kya

[poprzednia][następna]