DT Smarti4 - koci Alcatraz na ukończeniu !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 7:40 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Sznycel jest piękny... ale wchodzi w obiektyw

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro maja 11, 2011 7:41 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

meksykanka pisze:Musimy się jeszcze jakoś umówić ze Smarti (oczywiście jak Smarti będzie mogła i chciała :mrgreen: ) na zdjęcia, bo wczoraj to było na wiariackich papierach. A ponadto koty są za bardzo oswojone :mrgreen: i nie można robić zdjęć :evil: bo pchają się na człowieka

Ile jeszcze tej podróży?

Obrazek

To są dwa grzybki - chyba jeszcze bez imion... kurde, chyba jakieś były, nie pamiętam :?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 11, 2011 7:42 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

meksykanka pisze:Sznycel jest piękny... ale wchodzi w obiektyw

duży masz obiektyw :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro maja 11, 2011 7:44 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

magaaaa pisze:Karmić osobno?

Tylko muszę to obmysleć - od 2 lat jedzą razem i zamknięcie w innym pomieszczeniu powoduje że kombinują jak wyjść i nie są zainteresowane jedzeniem...
Zaskoczyła mnie, nie sądziłam, ze jej posmakuje. A moja Duża z wrodzonym wdziękiem lawirowała między miseczkami wyszukując tylko tych "dobrych chrupek" :evil:

Marzenia11

Post » Śro maja 11, 2011 7:53 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Marzenia11 pisze:Szalony Kocie - podałam meksykance Twój email do przeslania fotek: Sznycla, Blusi, Trusi i innych tymczasów gotowych do adopcji.

A teraz prywata: mam 4 koty: Duża - którą widzieliście na fotach przy okazji Karmelka i która jest hm... duża, Notka - ktorej już też niewiele do rozmiaru brakuje, Mała - która znów ciutkę na wadze hm.. przybrała i Nutka, ktorej sterczą kości z dupki.
Kto je odchudzającą karmę??????? Oczywiście NUTKA :evil: Pomocy - co mam zrobić żeby nie odchudzać chudego kota???? :roll:

magaaaa pisze:Karmić osobno?

Nie zawsze się da karmić osobno, zamykanie kotów w trakcie jedzenia je stresuje i nie jedzą, a szkielecik-niejadek musi mieć stały dostęp do karmy i jak grubsze się nażrą zwykłą karmą to odchudzającej jeść nie będą. Też miałam ten sam problem jak chciałam odchudzać Mietka. A czym tak naprawdę są karmy odchudzające? To takie karmy które pęcznieją w żołądku. I sobie pomyślałam - takie mechaniczne "odchudzanie" to tak jak łykanie proszków na odchudzanie a wiadomo że prawdziwy i długotrwały efekt daje tylko zmiana nawyków żywieniowych. Co najbardziej tuczy? Właśnie sucha karma. Co jest najlepiej przyswajalne? Białko zwierzęce, które się nie odkłada, a jeśli już to w postaci mięśni. i co zrobiłam - zaczęłam paradoksalnie paść Mietka mokra, wysokogatunkową karmą lub po prostu gotowaną piersią z kurczaka (taniej). Ogólnie jest tak że Miecio po południu dostaje michę kurczaka a rano z racji braku czasu puchę wysokiej jakości (kurak najlepszy - monodieta odchudza a wszystko inne potrzebne ma w suchej karmie, albo tuńczyk).
Miecio jest najedzony po kokardkę i suchą karmę traktuje jak dodatek (suchą tez musi jeść żeby uzupełniać inne składniki i czyścić ząbki ale jej jej o wiele mniej a tym samym dostarcza mniej organizmowi mniej białka roślinnego, mniej paszowych węglowodanów). Miecio ma jeszcze malutki zwisek brzuszkowy w postaci dwóch "cycków" ale poza tym męskim tłuszczykiem jest szczupły i ma całkiem ładną sylwetkę.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 11, 2011 7:56 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Gibutku a jakie puchy dajesz? jak nie chcesz pisać tu to napisz pw. Wiem, ze kiedyś juz pisałaś, ale nawet nie wiem gdzie szukać. Muszę odchudzić Dużą - ona kiedyś, zanim zaczęłam tymczasowanie i na maksa pomaganie kotom, ładnie schudła na Obesity i bardzo je lubiła. Plus dostawała też mięso - woła. Chcę ją odchudzić bo wiem, ze wtedy będzoe zdrowsza i szczęśliwsza. :ok:

Marzenia11

Post » Śro maja 11, 2011 7:56 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Sznycel boski jest :1luvu:
I faktycznie wieeelki :roll: :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 11, 2011 7:57 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

zamykanie kotów w trakcie jedzenia je stresuje i nie jedzą

:roll:

Oddzielać przed jedzeniem?
Karmić intestinalem, mięsnym convem...
Właśnie przeabiam tuczenie kota; mam na tymczasie delikwenta który próbował się zagłodzić, co mu się niemal udało.
Po etapie kroplówek teraz je już bardzo ładnie.
Osobno. Nie zauważyłam, żeby go to stresowało. Wsuwa i przybiera na wadze.
Ostatnio edytowano Śro maja 11, 2011 8:00 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro maja 11, 2011 7:58 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

A jakiej wielkości zdjęcia przesłać Szalonemu Kotoju :ryk: ?
Takie jak do forum, większe?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro maja 11, 2011 7:59 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Wszystkie pomysły na odchudzanie przyjmę z wdzięcznością.. czytam i przemyśliwuję :mrgreen:

Marzenia11

Post » Śro maja 11, 2011 7:59 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

meksykanka pisze:A jakiej wielkości zdjęcia przesłać Szalonemu Kotoju :ryk: ?

:D w naturalnej wielkości - jak będzie potrzeba to Sz. Kot sobie pomniejszy :ok:

Marzenia11

Post » Śro maja 11, 2011 8:01 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Szalony pisze tu, bo często tu zaglądasz: Pani Myszatej bardzo prosi o jak najszybsze przepisanie. Dzięki!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro maja 11, 2011 8:01 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Sznycel, rasowy ocieracz

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro maja 11, 2011 8:03 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

meksykanka pisze:A jakiej wielkości zdjęcia przesłać Szalonemu Kotoju :ryk: ?

To ja też poproszę zdjęcia do ogłoszeń :) Mogą być duże, to sobie zmniejszę, ale większe niż te na forum nie są potrzebne, chyba że będziemy robić billboardy. Mój e-mail to taki jak nick na forum + @gmail.com.

Aha, czy ustaliliście ostatecznie która to Funia a która to Rysia? :wink:

Adam
aburacze

Post » Śro maja 11, 2011 8:05 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Blusia się dziwi?

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]