Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewar pisze:Mam koty prawdopodobnie białaczkowe , w życiu nie pomyślałabym o ich uśpieniu..
Carmen201 pisze:Na forum jest wątek białaczkowców, poszukaj i poczytaj.
Ostatnio pojawiły się wątpliwości co do interferonu ale ja nie jestem specem więc się nie wypowiadam.
Pięknie z bardzo ciężkiego stanu Groszka wyprowadziła asia2, kamari ma znajomego weterynarza który zna się na białaczkowcach, podpytaj je.
Powodzenia![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lutra pisze:A uśpić go teraz dlaczego? bo mu cieknie z oka? interferon przynosi bardzo dobre efekty. dopóki kot je, załatwia się i chce żyć, to nie wolno go usypiać, nawet jeśli jest chory, choćby śmiertelnie... dopiero, kiedy zacznie cierpieć, trzeba to wziąć pod uwagę.
lutra pisze:Myślę, że pierwsze primo, to Ryś nie powinien wychodzić. A uśpić go teraz dlaczego? bo mu cieknie z oka? interferon przynosi bardzo dobre efekty. dopóki kot je, załatwia się i chce żyć, to nie wolno go usypiać, nawet jeśli jest chory, choćby śmiertelnie... dopiero, kiedy zacznie cierpieć, trzeba to wziąć pod uwagę.
MonaKicia pisze:
Nie miał robionego testu na białaczke ale weci wypowiedzieli się, że to już widać z morfologii - liczba leukocytów jest bardzo poniżej normy.
ewar pisze:lutra pisze:Myślę, że pierwsze primo, to Ryś nie powinien wychodzić. A uśpić go teraz dlaczego? bo mu cieknie z oka? interferon przynosi bardzo dobre efekty. dopóki kot je, załatwia się i chce żyć, to nie wolno go usypiać, nawet jeśli jest chory, choćby śmiertelnie... dopiero, kiedy zacznie cierpieć, trzeba to wziąć pod uwagę.
Dokładnie!
Podałam link do wątku białaczkowców.Osobiście boję się interferonu, ale to tak na marginesie.Dziwne wydaje mi się wnioskowanie o białaczce na podstawie zwykłych badań krwi, a nie testów.Nawet testy Elisa nie są wiarygodne, tylko pcr.Przecież to może być zwykła infekcja.A nawet jeśli to wirus, to przecież silny organizm jest w stanie go zwalczyć. Nie zawsze, ale szansa istnieje.Po co płakać i dywagować, trzeba zrobić test i już.
pwpw pisze:Zanim cokolwiek zaczniesz działać, najwpierw TEST na BIAŁACZKĘNa żadnej innej podwarstwie nie można jej potwierdzić
![]()
Carmen201 pisze:Kastrowany? Białaczka m.in. przenosi się przez kontakty płciowe i walki, najczęściej zdarzające się między niekastrowanymi Kocurkami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, MruczkiRządzą, puszatek i 343 gości