Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- odszedł ['].....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2011 18:19 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Spróbujcie z wołową szyneczką- czerwone mięso jest bardzo dobre na anemie o ile Januszek zaakceptuje. Mój był na sterydzie, małych dawkach ale dłużej (wcześniej zastrzykach, nie pytałam o dawki)- wyszedł, jednak zawsze to ocenia Wet... Więc trudno mi doradzić, na pewno jest stosowany z powodzeniem, ale wtedy też wspomaga się system immunologiczny. Trudno orzec. Za to transfuzji nie rozumiem do tej pory słyszałam o nich, że dają czas, a nie "leczą" hmmm ale ja się nie znam. Zapytaj też na wątku białaczkowych (weta) o lek z żelazem, też na anemie. Januszek musi zaskoczyć :ok: :ok: :ok:
pwpw

Post » Nie maja 08, 2011 18:24 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Transfuzja miałaby być na anemie, chodzi o przetoczenie czerwonych krwinek, ale to wyjście chwilowe. Steryd miał pobudzić produkcję erytrocytów, dlatego podany był w małej dawce, duża dodatkowo zniszczyłaby wątrobę i zahamowała układ immunologiczny. Grunt, że je, jak wet powiedział, niech je co chce, byle jadł :ok:

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Nie maja 08, 2011 18:50 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

je, tak jak już pisałam dzisiaj nawet zainteresował się balkonem dzisiaj wet mu podał steryd by chyba zmusić organizm do produkcji krwinek no i zobaczymy jak dalej będzie się zachowywał czy wreście zaskoczy.

A.K. Januszek

Od: Wto kwi 12, 2011 18:26

Post » Nie maja 08, 2011 19:39 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

karolina w-n pisze:masz rację, wet chciał podać steryd krótkodziałający i taki został podany :ok: i Januszek był już w takim stanie, że steryd, to mniejsze zło zostało wybrane - jak widać z dobrym skutkiem, bo je, tylko czemu ten paskudny kitiket :wink: jak ma taki wybór smakołyków, a z reszta niech je co chce, byle w ogóle :ok:

tzn. on po sterydzie nie zaczął jeść- bo to był 12 godzinny i wtedy nie zadziałał,
zaczął jeść dużo później, po 3 kroplówce- p. wet Ola mówiła, ze steryd nie zadziałał..
że raczej witaminy- zwłaszcza z grupy B- tak zrozumiałam

a jaki dziś ten steryd dostał? Długo działający?

Jutro ma mieć USG
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie maja 08, 2011 19:45 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

bidulek, dziewczyny też bidne :(

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Nie maja 08, 2011 19:52 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

ruru tym razem podał mu 3 dniowy i zobaczymy co z tego wyniknie ma już wyjęty wenflon jestem ciekawa co jutro nam powie na tym usg co ciekawego doradzi bo na któreś leczenie musimy się zdecydować

A.K. Januszek

Post » Nie maja 08, 2011 20:03 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Trzymam mocne :ok: :ok: :ok: wciąż mam Januszka przed oczami, jak był jeszcze w dobrej formie, a zdjęcia z jego chudziutkim ciałkiem wywołały płacz :( Wciąż myślę o Januszku, jak patrzę na moją małą...

Dziewczyny, nie doradzę nic konkretnego, ale mam jedną sugestię, co do wyboru metody leczenia - posłuchajcie swojej intuicji, Wasze kochające serca podpowiedzą (w przypadku mojej kotki to się sprawdziło).

Jeszcze raz - moc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Januszku musisz wyzdrowieć, aby nacieszyć się życiem z tak wspaniałymi Dużymi :1luvu:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Nie maja 08, 2011 20:49 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Dołączę z nieustającymi :ok: :ok: :ok: :ok:
Zaglądam co dzień i liczę, ze Januszek wreszcie na prostej :1luvu:
pwpw

Post » Nie maja 08, 2011 21:05 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon maja 09, 2011 6:12 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

jakieś wieści rankiem?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon maja 09, 2011 7:09 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Potwornie trudno jest zdecydować, którego weterynarza posłuchać i na jaką terapię się zdecydować...
Jednak Duże Januszka są tak dzielne, troskliwe, tak mu oddane, że również wierzę iż serca podpowiedzą . I serce oraz doświadczenie Tatianki.
Naprawdę nie przestaję myśleć o Was i Januszku. Zaklinam rzeczywistość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem pełna podziwu dla determinacji z jaką walczycie o Januszka, dla Waszych wielkich serc :!: To na pewno działa, pomaga - nawet w przypadku ciężkiej choroby!!!
Oby zadziałały też leki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Przeogromnie się cieszę, że Januszek jednak coś podjada!!! Tak trzymaj, koteczku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon maja 09, 2011 15:49 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Januszku kochany, co u Ciebie?
Kochamy Cię. :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon maja 09, 2011 15:58 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

dzięki za wsparcie wszystkim dziś Jaśko trochę grymasi przy jedzeniu ale tak to jest wszystko ok ;)

A.K. Januszek

Post » Pon maja 09, 2011 19:41 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Jesteśmy po usg niestety nerki się powiększyły są widoczne cysty wątroba dość duża z cechami zastoju i niestety pojawił się płyn w opłucnej,troszkę zjadł i śpi.

A.K. Januszek

Post » Pon maja 09, 2011 19:49 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

jednak zjadł :ok:
dzielny Januszek :ok: :ok:

a tak naprawdę, to co lekarz to inne zdanie
ciężko jest...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]