Akima pisze:CHCE ROZWIESCI WE WTOREK TAKIE OGŁOSZENIE. tWEETY MOGE ?:
UWAGA NA TRUCICIELA!!!
W ZWIĄZKU Z OSTATNIMI PRZYPADKAMI TRUCIA KOTÓW ZWRACAM SIĘ DO WSZYSTKICH PAŃSTWA O ZACHOWANIE SZCZEGÓLNEJ OSTROŻNOŚCI.
KOTY GINĄ W STRASZNYCH MĘCZARNIACH. NAJCZĘŚCIEJ SĄ ZNAJDOWANE W DOMKACH DZIAŁKOWYCH Z OBJAWAMI SILNEGO ZATRUCIA I KRWOTOKU.
JEDEN Z KOTÓW ZOSTAŁ ODDANY NA SEKCJĘ, KTÓRA POTWIERDZIŁA ZATRUCIE. O OKOLICZNOŚCIACH ZOSTAŁA POWIADOMIONA POLICJA I KTOZ.
CHCIAŁABYM PRZYPOMNIEĆ TRUCICIELOWI (SĄ PODEJRZENIA WOBEC 2 DZIAŁKOWICZÓW), ŻE JEST TO CZYN KARALNY ZAGROŻONY KARĄ BEZWZGLĘDNEGO POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO 2 LAT.
OD KILKU TYGODNI TRWA AKCJA ODŁAWIANIA KOTÓW I ICH STERYLIZACJI. NA CHWILE OBECNĄ WYSTERYLIZOWANO 8 KOTEK I 3 KOCURY. AKCJI PATRONUJE FUNDACJA ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE.
Wszystkie zwierzęta rodzą się równe wobec życia i mają te same prawa do istnienia.
Każde zwierzę ma prawo do poszanowania.
Człowiek, jako gatunek zwierzęcy, nie może rościć sobie prawa do tępienia innych zwierząt
Każde zwierzę, należące do gatunku, który żyje zazwyczaj w środowisku ludzkim, ma prawo żyć i rosnąć zgodnie z rytmem i warunkami życia i wolności właściwymi dla swego gatunku.
Każdy akt, prowadzący do zabicia zwierzęcia bez koniecznej potrzeby jest mordem, czyli zbrodnią przeciw życiu.
Każdy akt prowadzący do uśmiercania dużej ilości zwierząt dzikich, jest masowym morderstwem, czyli zbrodnią przeciw gatunkowi.
To jest bardzo cywilizowany tekst, tylko mogę się założyć o co zechcesz, że truciciela obejdzie tyle, co zeszłoroczny snieg .
O mentalności ludzi świadczą między innymi ich czyny. Czy sądzisz, że ktoś, kto zabija z premedytacja koty, bo chroni swoje gołębie, po przeczytaniu, że koty maja tez prawo do życia i że są sterylizowane, zdobędzie się na refleksję że źle robi i postanowi że już więcej nie bedzie?Nie, on potrzebuje silniejszego bodźca. Ja bym zagoziła otruciem golebi, choc to nielegalny sposob dzialania i pewnie jako groźba podlega karze ( kilka rzeczy podlegających karze już w życiu zrobiłam i mam sie dobrze