K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2011 9:54 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Akima pisze:CHCE ROZWIESCI WE WTOREK TAKIE OGŁOSZENIE. tWEETY MOGE ?:

UWAGA NA TRUCICIELA!!!

W ZWIĄZKU Z OSTATNIMI PRZYPADKAMI TRUCIA KOTÓW ZWRACAM SIĘ DO WSZYSTKICH PAŃSTWA O ZACHOWANIE SZCZEGÓLNEJ OSTROŻNOŚCI.

KOTY GINĄ W STRASZNYCH MĘCZARNIACH. NAJCZĘŚCIEJ SĄ ZNAJDOWANE W DOMKACH DZIAŁKOWYCH Z OBJAWAMI SILNEGO ZATRUCIA I KRWOTOKU.

JEDEN Z KOTÓW ZOSTAŁ ODDANY NA SEKCJĘ, KTÓRA POTWIERDZIŁA ZATRUCIE. O OKOLICZNOŚCIACH ZOSTAŁA POWIADOMIONA POLICJA I KTOZ.

CHCIAŁABYM PRZYPOMNIEĆ TRUCICIELOWI (SĄ PODEJRZENIA WOBEC 2 DZIAŁKOWICZÓW), ŻE JEST TO CZYN KARALNY ZAGROŻONY KARĄ BEZWZGLĘDNEGO POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO 2 LAT.

OD KILKU TYGODNI TRWA AKCJA ODŁAWIANIA KOTÓW I ICH STERYLIZACJI. NA CHWILE OBECNĄ WYSTERYLIZOWANO 8 KOTEK I 3 KOCURY. AKCJI PATRONUJE FUNDACJA ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE.

Wszystkie zwierzęta rodzą się równe wobec życia i mają te same prawa do istnienia.
Każde zwierzę ma prawo do poszanowania.
Człowiek, jako gatunek zwierzęcy, nie może rościć sobie prawa do tępienia innych zwierząt
Każde zwierzę, należące do gatunku, który żyje zazwyczaj w środowisku ludzkim, ma prawo żyć i rosnąć zgodnie z rytmem i warunkami życia i wolności właściwymi dla swego gatunku.
Każdy akt, prowadzący do zabicia zwierzęcia bez koniecznej potrzeby jest mordem, czyli zbrodnią przeciw życiu.

Każdy akt prowadzący do uśmiercania dużej ilości zwierząt dzikich, jest masowym morderstwem, czyli zbrodnią przeciw gatunkowi.

To jest bardzo cywilizowany tekst, tylko mogę się założyć o co zechcesz, że truciciela obejdzie tyle, co zeszłoroczny snieg .
O mentalności ludzi świadczą między innymi ich czyny. Czy sądzisz, że ktoś, kto zabija z premedytacja koty, bo chroni swoje gołębie, po przeczytaniu, że koty maja tez prawo do życia i że są sterylizowane, zdobędzie się na refleksję że źle robi i postanowi że już więcej nie bedzie?Nie, on potrzebuje silniejszego bodźca. Ja bym zagoziła otruciem golebi, choc to nielegalny sposob dzialania i pewnie jako groźba podlega karze ( kilka rzeczy podlegających karze już w życiu zrobiłam i mam sie dobrze :) )

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie maja 08, 2011 10:26 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tosza proszę nie dobijaj mnie, jestem z tym wszystkim sama i staram się zrobić cokolwiek. Bardziej pomogłyby mi rady w stylu; zrób to i tamto.... a nie to nie ma sensu

Rozwieszając te teksty mam nadzieję trafic do innych działkowiczów, którzy zaczną się rozglądać i moze sie w jakiś spsosób zorganizują przeciwko trucicielowi. W końcu wielu z nich przychodzi na działki z psami.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie maja 08, 2011 10:38 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Akima pisze:Tosza proszę nie dobijaj mnie, jestem z tym wszystkim sama i staram się zrobić cokolwiek. Bardziej pomogłyby mi rady w stylu; zrób to i tamto.... a nie to nie ma sensu

Rozwieszając te teksty mam nadzieję trafic do innych działkowiczów, którzy zaczną się rozglądać i moze sie w jakiś spsosób zorganizują przeciwko trucicielowi. W końcu wielu z nich przychodzi na działki z psami.

ja Cie nie chcę dobijać, przepraszam, jeżeli tak to odebrałaś. Chce tylko, żebyś miała świadomość, że działając w granicach prawa prawdopodobnie niewiele osiągniesz. Może w ogłoszeniu mogłabys dopisać ( nadeptując tylko linię dzielącą prawo od bezprawia :) ), że każde działanie może sprowokować reakcję i że gołębie mogą również być zagrożone i żeby ta kwestię truciciel przemyślał.
Ja walczę od lat z sąsiadami-dulszczyzna do potęgi nie wiem której. Oczywiście chodzi o koty. Jak długo starałam się byc miła i łagodzić konflikty, tak długo było coraz gorzej. Potem uczyłam się-na zasadzie roli do wygłoszenia- bardzo niegrzecznych odpowiedzi na zaczepki. Mam prawie spokój.
Moje posty to efekt własnych doświadczeń i próba pokazania bardziej efektywnej drogi, a nie chęć zdołowania-jeszcze raz przepraszam.

Tosza

Post » Nie maja 08, 2011 10:47 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Akima pisze:Tosza proszę nie dobijaj mnie, jestem z tym wszystkim sama i staram się zrobić cokolwiek. Bardziej pomogłyby mi rady w stylu; zrób to i tamto.... a nie to nie ma sensu

Ja myślę, że trzeba dopisać, tzn. delikatnie zasugerować (bo przecież nie piszesz wprost, że podejrzewasz gołębiarza ;)), że w efekcie mogą ucierpieć i psy, i gołębie.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie maja 08, 2011 10:50 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

queen_ink pisze:

Ja myślę, że trzeba dopisać, tzn. delikatnie zasugerować (bo przecież nie piszesz wprost, że podejrzewasz gołębiarza ;)), że w efekcie mogą ucierpieć i psy, i gołębie.

I wytłuścić, że sprawa została zgłoszona na policję.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Nie maja 08, 2011 10:55 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

dzieki dziewczyny, dopracuję tekst jeszcze

facet jest bardzo agresywny, moja pierwsza reakcja to polamac nogi, kopnąć w krocze, wykastrowac, nastraszyć... to niemozlwe wiec postaram sie zwrocic do innych ludzi. moze pwoinnam dopisac zeby uwazali na swoje psy. moze to ich ruszy...
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie maja 08, 2011 11:01 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Akima pisze:dzieki dziewczyny, dopracuję tekst jeszcze

facet jest bardzo agresywny, moja pierwsza reakcja to polamac nogi, kopnąć w krocze, wykastrowac, nastraszyć... to niemozlwe wiec postaram sie zwrocic do innych ludzi. moze pwoinnam dopisac zeby uwazali na swoje psy. moze to ich ruszy...

Wytłuściłam to, co akurat jesteś w stanie zrealizować. pogadaj z Tweety czy i pod jaką treścią mogłaby się podpisać fundacja. Bo fundacja w rozumieniu takiego kogoś, to już coś może, w przeciwieńswie do samotnej panienki martwiącej się o otrute koty :twisted:

Tosza

Post » Nie maja 08, 2011 11:03 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tosza pisze:

Wytłuściłam to, co akurat jesteś w stanie zrealizować. pogadaj z Tweety czy i pod jaką treścią mogłaby się podpisać fundacja. Bo fundacja w rozumieniu takiego kogoś, to już coś może, w przeciwieńswie do samotnej panienki martwiącej się o otrute koty :twisted:

I przydałoby się do towarzystwa w łapankach dwóch rosłych panów budzących respekt :twisted:

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie maja 08, 2011 11:07 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

queen_ink pisze:
Tosza pisze:

I przydałoby się do towarzystwa w łapankach dwóch rosłych panów budzących respekt :twisted:

Takiego, co z wyglądu to i mordę da radę obić, jak będzie potrzeba? Jest taki jeden w fundacji :mrgreen: Trzeba by go pokazać niby przypadkiem gołębiarzowi. O ile wiem, jako model to ten działacz fundacji jeszcze nie pracował :D . Nowe doświadczenia zawsze kształcą :lol:

Tosza

Post » Nie maja 08, 2011 15:06 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tosza pisze:Takiego, co z wyglądu to i mordę da radę obić, jak będzie potrzeba? Jest taki jeden w fundacji :mrgreen: Trzeba by go pokazać niby przypadkiem gołębiarzowi. O ile wiem, jako model to ten działacz fundacji jeszcze nie pracował :D . Nowe doświadczenia zawsze kształcą :lol:

Ale że Wiślacki? ;)

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie maja 08, 2011 15:14 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

_namida_ pisze:
Tosza pisze:Takiego, co z wyglądu to i mordę da radę obić, jak będzie potrzeba? Jest taki jeden w fundacji :mrgreen: Trzeba by go pokazać niby przypadkiem gołębiarzowi. O ile wiem, jako model to ten działacz fundacji jeszcze nie pracował :D . Nowe doświadczenia zawsze kształcą :lol:

Ale że Wiślacki? ;)

Ale że w ryj dać może dać? :lol:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Nie maja 08, 2011 18:31 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Dopisz jeszcze, że rozrzucanie trucizny na terenie działek może doprowadzić do tragedii - jeżeli niewinnie wyglądające "ciasteczko z niespodzianką" znajdzie dziecko a nie kot.
Tosza ma rację, że śmierć kota, psa, gołębia może ich nie przejąć. Ale jak zasugerujesz, że trucizna jest rozrzucana tak, że mogą mieć do niej dostęp dzieci - a zakłądam że na tych działkach pojawiają się jakieś - to może to ruszy wszystkich działkowiczów tak, że zaczną obserwować.
Poproś o zwrócenie uwagi - czy ktoś gdzieś nie wysypuje jakiejś karmy, czegokolwiek wyglądającego podejrzanie - może się zbiorą

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie maja 08, 2011 18:33 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Annazoo pisze:
_namida_ pisze:

Ale że Wiślacki? ;)

Ale że w ryj dać może dać? :lol:

Nie wiem, czy może dać :roll: . Wyglada tak, jakby mógł dać i to nam na razie wystarczy :mrgreen: . Nie zakładam, że trzeba bedzie cokolwiek weryfikować :)

Tosza

Post » Nie maja 08, 2011 20:31 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tosza pisze:
Nie wiem, czy może dać :roll: . Wyglada tak, jakby mógł dać i to nam na razie wystarczy :mrgreen: . Nie zakładam, że trzeba bedzie cokolwiek weryfikować :)

No wiecie ...
Wislackiemu tak dobrze z oczu patrzy .. :mrgreen:
mrówki nie skrzywdzi a po ryju ma lać .....

Pa pa idę spać
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie maja 08, 2011 20:49 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

piszą, że Beza śpi w łóżku z Tatą, dobrze, dobrze, tylko smutno i cicho.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]