Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 04, 2011 7:55 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

Dzięki Dziewczyny :1luvu:
Szymkowa bardzo dziękuję za bazarek :1luvu: i serdecznie zapraszam do zakupu :)
Przed nami trudne badania i operacja ( każda pomoc jest bezcenna i bardzo ważna ) .......... i masa stresów.

Samsonik od zeszłego piątku nie wymiotował, lek na niego działa ale jeszcze słaby jest, antybiotyk, który brał - ze względu na gastrospopię rozłożył go totalnie ( antybiotyk brał 3 dni, w tym czasie dostawał probiotyk ale mimo to dostał biegunki, a potem osłabienia). W tej chwili qpki są wzorowe ale apetytu brak i słabizna z niego jest straszna ale już zaczyna się interesować tym, co mu podaję, powolutku dojdzie do siebie.

Radarek nadal szuka domu, coś nam się z jego adopcją nie szczęści. Jest jeszcze nie szczepiony.
Był odrobaczany 3 dni aniprazolem, za kilka dni powtórka ale biegunka nadal jest, bardzo brzydka i cuchnąca. Apetyt jest, humor tez mu dopisuje.

Kochani gdyby ktoś miał do oddania, karmę dla bezdomniaczków, bardzo chętnie przyjmiemy, nie mamy jej już w tej chwili wcale :( dziś na wieczorne karmienie będę już musiała kombinować :?

Gaz już się u nas nie ulatnia :)
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro maja 04, 2011 8:04 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

W tej chwili Samosnik jest tylko ma rc babycat i animondzie babycat - mokrym, naprawdę mu to smakuje i dobrze ją trawi, nie ma sensacji żołądkowym po nich i wymiotów.

Anna Rylska

Post » Pt maja 06, 2011 7:16 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

Aniu, co u Was słychać? Jak się miewa Samsonik?

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt maja 06, 2011 8:18 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

Dzięki, że pytasz :1luvu:
Nic ciekawego szczerze mówiąc, dużo problemów i trosk.

Samsonik powoli coraz lepiej, już zaczyna jeść, dziś rano to on się domagała jedzenia :)
ale jeszcze łapki się chwieją, cały czas dostaje kroplówki i p/wymiotne plus b12 ( raz na tydzień)
Dużo mniej już śpi, trochę schudł.
W przyszłym tygodniu będziemy umawiać do do specjalisty. Gdyby ktoś jeszcze chciał, mógł wspomóc Samsonika karmą, witaminami, bazarkiem, fin. będziemy bardzo wdzięczni.
Teraz same przygotowania, dieta są już bardzo kosztowne, głownie jedziemy na pożyczkach w tej chwili ale wiadomo, jak to pożyczka- trzeba spłacać
Do tego ja mam znowu nawrót gronkowca w zębach :( mam silny stan zapalny, dziś na cito muszę iść do dentysty :( bo boli

Anna Rylska

Post » Pt maja 06, 2011 8:47 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

No i wykrakałaś, że z tym gronkowce jeszcze nie koniec :evil: Mam nadzieję, że uda się to dziadostwo w końcu wytępić :!:
Trzymam kciuki za kondycję Samsonika i postaram się o jakiś bazarek dla niego :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Sob maja 07, 2011 17:46 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

Witam

Mamy nietypowy problem, może ktoś z czymś takim się spotkał?
Boluś ma bardzo dziwnie opuchnięty kuperek, to coś jest lekko twardawe i czerwone 8O
martwi mnie strasznie, nie mam pojęcia co to jest, co za świństwo mu się przyplątało? :(
W poniedziałek raczej pójdziemy do weta, no chyba że zniknie samo.

Anna Rylska

Post » Sob maja 07, 2011 17:57 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

tu link do zdjęcia, zmiany na pupie, ktoś coś takiego miał?

http://naforum.zapodaj.net/3ba8978c74c6.jpg.html

Anna Rylska

Post » Sob maja 07, 2011 18:13 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

Anna Rylska pisze:Witam

Mamy nietypowy problem, może ktoś z czymś takim się spotkał?
Boluś ma bardzo dziwnie opuchnięty kuperek, to coś jest lekko twardawe i czerwone 8O
martwi mnie strasznie, nie mam pojęcia co to jest, co za świństwo mu się przyplątało? :(
W poniedziałek raczej pójdziemy do weta, no chyba że zniknie samo.

Aniu, suczka mojej mamy miała dwa lata temu coś podobnego - wielka różowa śliwka; nie chciała biegać ani skakać, chodziła bardzo ostrożnie. Okazało się, że to zapalenie gruczołów okołoodbytowych. Przez jakiś tydzień dni chodziliśmy do weta, najpierw codziennie, potem co drugi dzień - sunia miała to wyciskane (brrrr!) bo w środku była ropa i dostawała taką maść podawaną strzykawką (bez igły oczywiście) bezpośrednio do tych gruczołów. I antybiotyk w zastrzyku. Przeszło bez śladu i nie powtórzyło się. Wet powiedział, że to nie ma jakiejś określonej przyczyny, po prostu czasem się zdarza. Sunia miała wtedy ok. 7 lat. Nie wiem, czy to jest to samo, do weta chyba trzeba iść.

Kciuki nieustające za Samsonika! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob maja 07, 2011 18:36 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

jutro pójdziemy na dyżur, dla mnie to wygląda na żylaki ale wet zobaczy i powie co to
spokoju nigdy nie ma ale dlaczego akurat teraz....?

Anna Rylska

Post » Sob maja 07, 2011 19:13 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

Nie widziałam tego, więc trudno powiedzieć co to jest, ale kurcze żylaki chyba tak nagle nie wyskakują :roll:
Jak poprzedniczka mówi może to być zapalenie gruczołu okołoodbytowego, mógł się zatkać, co wywołało zapalenie.
Kotka mojej mamy miała to notorycznie.
Możesz próbować rozmoczyć czop bardzo mokrym wacikiem kosmetycznym np namoczonym w ciepłym rumianku lub chociaż ciepłej wodzie, a potem dalej tym wacikiem delikatnie masować lekko wyciskając.
Jeśli to gruczoł to powinien się odblokować, będzie leciała ropa. :roll:

Edit: Z tego co czytałam w necie żylaki odbytu czyli hemoroidy u kotów w zasadzie nie występują a jeśli już to wygląda to tak jak by kotu z odbytu coś wystawało. Tutaj raczej cały odbyt jest opuchnięty (zdjęcie niewyraźne jest)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob maja 07, 2011 20:44 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

Nie bardzo się orientuję, gdzie góra, gdzie bok. Gruczoły okołoodbytowe są po bokach, opuchlizna nad odbytem to moze efekt mocniejszej biegunki albo przeciwnie? Jak moje byly małe, miały wlokacą się biegunkę (od robaków :evil: ) i tez podobnie podpuchnięte doopinki
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob maja 07, 2011 20:46 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

to nie jest przy gruczołach, za pupką raczej,i nad nią ( mniejsze) biegunki nie ma na pewno, to urosło prze 2-3 dni tak
qpki są normlane

Anna Rylska

Post » Sob maja 07, 2011 21:45 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

Znowu coś się przyplątało mojemu króliczkowi :(
Zupełnie nie wiem co to może być, też mi do głowy przyszły tylko gruczoły okołoodbytowe.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob maja 07, 2011 22:23 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

Myślę że posmarowanie tego olejkiem z dziurawca nie zaszkodziło by.
Nie jestem pewna ale chyba miałaś Aniu? Ozonella ewentualnie, czyli oliwa ozonowana. Oba nie zaszkodzą a mogą pomóc na takie sprawy.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie maja 08, 2011 8:55 Re: Prośba oPomoc dla Samsona*CzekaGoGastroskopia/plastyka jelit

mam balsam szostakowskiego?

Anna Rylska

[poprzednia][następna]