zuza pisze:Przyszlam pokibicowac Amber. Z Leosiem oczywiscie w parze.
Witamy kibiców

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
zuza pisze:Przyszlam pokibicowac Amber. Z Leosiem oczywiscie w parze.
karmelita pisze:powiedzcie mi...czy kot, który jest zaszczepiony na białaczkę może żyć w domu z kotem z FELV+ ?
czy też mimo szczepienia może się zarazić?
zuza pisze:karmelita pisze:powiedzcie mi...czy kot, który jest zaszczepiony na białaczkę może żyć w domu z kotem z FELV+ ?
czy też mimo szczepienia może się zarazić?
Ja mam w tej chwili bialaczkowego Leosia i dwie szczepione Sabinki, do ktorych Leos dolaczyl. Jak mi powiedziala nasza pani doktor - szanse na zarazenie sie dziewczyn sa wlasciwie zadne
zuza pisze:Mam, jest u mnie od listopada. Nie wiedzialam, ze jest nosicielem, ale mu sie dziasla nie goily i herpes szalal i zrobilysmy test. Wyszedl pozytywny.
"Na szczescie" Sabinki nie powitaly nowego lokatora z otwartymi ramionami, wiec Leos mieszkal w laziece jak mnie nie bylo od samego poczatku, a po domu chodzil na smyczy, zeby nie bylo spiec, wiec nikt nikogo nie zarazil.
Dziewczyny zostaly zaszczepione, i Leos wyszedl pelnoprawnie na pokoje w sylwestra
Wyniki krwi ma dobre, jest na ludzkim interferonie, niestety slabo sie na nim goja zadrapania (a Bialas to dresiara), czasem mu wyleza ktores wezly, dostaje lizyne na zwalczanie herpesa i ogolnie jest w doskonalej kondycjiSiersc blyszczaca i miekka, dziasla sliczne - zeby sie zagoily niestety trzeba bylo usunac mu dolne zeby po jednej stronie (dostawal convenie przez 6 tygodni i sie nie goily).
Zupelnie nie wyglada jak potencjalnie chory kot i mam nadzieje, ze tak zostanie
zuza pisze:Obejrzalam zdjecia, jaka ona sliczna i dlugasna![]()
To drugie wrazenie zapewne wynika z tego, ze szczuplaczek z niej.
joshua_ada pisze:Przepraszam, że tak lakonicznie, ale zaraz wychodzę z sieci:
jaki jest orientacyjny koszt testu PCR (wiem, że to zależy od kliniki i innych czynników, więc orientacyjnie)?
Ile pln jeszcze brakuje? (może być na PW)
Krzysiekbolo pisze:A propos białaczki. Czy fundacje pro-kocie mają jakiś plan, co do zwalczenia "epidemii" FeLV wśród kotów wolnożyjących?
Bardzo proszę o odpowiedź tylko na PW, albo o założenie nowego wątku (co by nie "zaśmiecać" wątku Amber).
Krzysiekbolo pisze:A propos białaczki. Czy fundacje pro-kocie mają jakiś plan, co do zwalczenia "epidemii" FeLV wśród kotów wolnożyjących?
Bardzo proszę o odpowiedź tylko na PW, albo o założenie nowego wątku (co by nie "zaśmiecać" wątku Amber).
Wielbłądzio pisze:Widzę, że Zosia jeszcze nic nie napisała...
Amberka już w TDT![]()
![]()
OKI pisze:Wielbłądzio pisze:Widzę, że Zosia jeszcze nic nie napisała...
Amberka już w TDT![]()
![]()
Wielbłądziu, dzięki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości