ODESZŁA :( AMBER FeLV+ szczęśliwa w wymarzonym DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Jak nazwiemy bezimienną?

Ankieta wygasła Pon kwi 25, 2011 16:35

Czarka
9
9%
Sumi
2
2%
Marysia
9
9%
Amber
20
20%
Inez
11
11%
Kofi
9
9%
Negri
15
15%
Wronia
9
9%
Pola
4
4%
Zulka
11
11%

Liczba głosów : 99

Post » Pt maja 06, 2011 16:19 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

zuza pisze:Przyszlam pokibicowac Amber. Z Leosiem oczywiscie w parze.

Witamy kibiców :1luvu:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt maja 06, 2011 16:23 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

karmelita pisze:powiedzcie mi...czy kot, który jest zaszczepiony na białaczkę może żyć w domu z kotem z FELV+ ?
czy też mimo szczepienia może się zarazić?

Ja mam w tej chwili bialaczkowego Leosia i dwie szczepione Sabinki, do ktorych Leos dolaczyl. Jak mi powiedziala nasza pani doktor - szanse na zarazenie sie dziewczyn sa wlasciwie zadne :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt maja 06, 2011 16:25 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

zuza pisze:
karmelita pisze:powiedzcie mi...czy kot, który jest zaszczepiony na białaczkę może żyć w domu z kotem z FELV+ ?
czy też mimo szczepienia może się zarazić?

Ja mam w tej chwili bialaczkowego Leosia i dwie szczepione Sabinki, do ktorych Leos dolaczyl. Jak mi powiedziala nasza pani doktor - szanse na zarazenie sie dziewczyn sa wlasciwie zadne :)

Nie miałam pojęcia, ze masz białaczkowca... Ja tylko 2xFIV+ o białaczce nie wiem nic.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt maja 06, 2011 16:41 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Mam, jest u mnie od listopada. Nie wiedzialam, ze jest nosicielem, ale mu sie dziasla nie goily i herpes szalal i zrobilysmy test. Wyszedl pozytywny.
"Na szczescie" Sabinki nie powitaly nowego lokatora z otwartymi ramionami, wiec Leos mieszkal w lazience jak mnie nie bylo od samego poczatku, a po domu chodzil na smyczy, zeby nie bylo spiec, wiec nikt nikogo nie zarazil.
Dziewczyny zostaly zaszczepione, i Leos wyszedl pelnoprawnie na pokoje w sylwestra :)
Wyniki krwi ma dobre, jest na ludzkim interferonie, niestety slabo sie na nim goja zadrapania (a Bialas to dresiara), czasem mu wyleza ktores wezly, dostaje lizyne na zwalczanie herpesa i ogolnie jest w doskonalej kondycji :) Siersc blyszczaca i miekka, dziasla sliczne - zeby sie zagoily niestety trzeba bylo usunac mu dolne zeby po jednej stronie (dostawal convenie przez 6 tygodni i sie nie goily).
Zupelnie nie wyglada jak potencjalnie chory kot i mam nadzieje, ze tak zostanie :)

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt maja 06, 2011 16:43 przez zuza, łącznie edytowano 1 raz

zuza

Post » Pt maja 06, 2011 16:42 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

zuza pisze:Mam, jest u mnie od listopada. Nie wiedzialam, ze jest nosicielem, ale mu sie dziasla nie goily i herpes szalal i zrobilysmy test. Wyszedl pozytywny.
"Na szczescie" Sabinki nie powitaly nowego lokatora z otwartymi ramionami, wiec Leos mieszkal w laziece jak mnie nie bylo od samego poczatku, a po domu chodzil na smyczy, zeby nie bylo spiec, wiec nikt nikogo nie zarazil.
Dziewczyny zostaly zaszczepione, i Leos wyszedl pelnoprawnie na pokoje w sylwestra :)
Wyniki krwi ma dobre, jest na ludzkim interferonie, niestety slabo sie na nim goja zadrapania (a Bialas to dresiara), czasem mu wyleza ktores wezly, dostaje lizyne na zwalczanie herpesa i ogolnie jest w doskonalej kondycji :) Siersc blyszczaca i miekka, dziasla sliczne - zeby sie zagoily niestety trzeba bylo usunac mu dolne zeby po jednej stronie (dostawal convenie przez 6 tygodni i sie nie goily).
Zupelnie nie wyglada jak potencjalnie chory kot i mam nadzieje, ze tak zostanie :)

No to kciuki za Leona :ok: Oby tak dalej!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt maja 06, 2011 17:03 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Obejrzalam zdjecia, jaka ona sliczna i dlugasna :1luvu: :mrgreen: To drugie wrazenie zapewne wynika z tego, ze szczuplaczek z niej.

zuza

Post » Pt maja 06, 2011 17:04 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

zuza pisze:Obejrzalam zdjecia, jaka ona sliczna i dlugasna :1luvu: :mrgreen: To drugie wrazenie zapewne wynika z tego, ze szczuplaczek z niej.

No właśnie. To spory kot, a waży nieco ponad 3 kg tylko.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt maja 06, 2011 18:00 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Przepraszam, że tak lakonicznie, ale zaraz wychodzę z sieci:
jaki jest orientacyjny koszt testu PCR (wiem, że to zależy od kliniki i innych czynników, więc orientacyjnie)?
Ile pln jeszcze brakuje? (może być na PW)
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt maja 06, 2011 18:13 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

joshua_ada pisze:Przepraszam, że tak lakonicznie, ale zaraz wychodzę z sieci:
jaki jest orientacyjny koszt testu PCR (wiem, że to zależy od kliniki i innych czynników, więc orientacyjnie)?
Ile pln jeszcze brakuje? (może być na PW)

Masz PW.
Krzysiekbolo

Post » Pt maja 06, 2011 20:52 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

A propos białaczki. Czy fundacje pro-kocie mają jakiś plan, co do zwalczenia "epidemii" FeLV wśród kotów wolnożyjących?
Bardzo proszę o odpowiedź tylko na PW, albo o założenie nowego wątku (co by nie "zaśmiecać" wątku Amber).
Krzysiekbolo

Post » Pt maja 06, 2011 21:52 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Krzysiekbolo pisze:A propos białaczki. Czy fundacje pro-kocie mają jakiś plan, co do zwalczenia "epidemii" FeLV wśród kotów wolnożyjących?
Bardzo proszę o odpowiedź tylko na PW, albo o założenie nowego wątku (co by nie "zaśmiecać" wątku Amber).

Bardzo mnie ciekawi, jakby ten plan miał wyglądać... Bo chyba tylko odstrzeliwywać :roll:

A podbijanie wątku jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziło 8)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt maja 06, 2011 22:25 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Widzę, że Zosia jeszcze nic nie napisała...
Amberka już w TDT :oops: :oops: :oops:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob maja 07, 2011 2:31 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Krzysiekbolo pisze:A propos białaczki. Czy fundacje pro-kocie mają jakiś plan, co do zwalczenia "epidemii" FeLV wśród kotów wolnożyjących?

8O 8O 8O
Planu, czy koncepcji raczej nikt nie ma, brak miejsc, gdzie takie koty mogą dożyć (choćby przy minimum) swoich dni (test wykazuje +, kot nie ma objawów)- schroniska nimi nie dysponują (i dobrze, za dużo tam zarazków) , nadal częsta reakcja wetów: uśpić :!: i ciemnogród.. testy, branie ich pod uwagę, nadal na prowincji rzadkość :roll: To tak, jak kiedyś z rakiem u ludzi (pamiętam koleżankę z liceum) lepiej nie sprawdzać :evil: bo po tym w wyobraźni (a czasem zupełnie realnie) czarna dziura i rozpacz :(
Czy masz jakiś pomysł?
I tak, załóż osobny wątek, zaznaczę, poczytam, nie tylko ja...
Edit: Doczytałam, nikjak już nie dam rady pomóc :( mogę tylko trzymać kciuki za kolejnego Felfka odkrytego :( i doczytywać .. ehh jak u mojego odkryto białaczkę marzyłam o jakiś "białym domu" dla takich biedaków (nie każdy ma dom, nie każdy odpowiedzialny) :(
pwpw

Post » Sob maja 07, 2011 8:23 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

Wielbłądzio pisze:Widzę, że Zosia jeszcze nic nie napisała...

Wielbłądziu, dzięki :1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob maja 07, 2011 10:53 Re: AMBER dodatni FeLV :(((( Szukamy opcji...

OKI pisze:
Wielbłądzio pisze:Widzę, że Zosia jeszcze nic nie napisała...

Wielbłądziu, dzięki :1luvu:

Dołączam się :1luvu:
A tu kilka fotek ze spotkania z rezydentami:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 2f1c1df77e
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]