Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 14:02 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Szukaj jej, nie rezygnuj.

Alle

Od: Wto kwi 19, 2011 10:53

Post » Czw maja 05, 2011 14:03 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Taa... ktoś ją zabrał, uprowadził, bo przecież kotów jest tak mało, że aż trzeba te domowe sobie wyrywać :roll: Szukaj dalej, czasem koty odnajdują się nawet po kilku miesiącach :!: A tej pani nie słuchaj. Czy jesteś pewna,ze to nie oda zabrała Twoją kicię do domu?
No i niestety- nie możesz mieć pewności,ze nikt jej nie potrącił- czasem kierowca zabiera ranne zwierzę,do weta lub ...żeby pochować. Mogła też spotkać agresywnego psa- jeżeli jest pogryziona lub potrącona to oze nie mieć siły wrócić do domu.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Czw maja 05, 2011 14:22 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Jeden z właścicieli, który szukał swojej kotki do skutku stworzył taką strategię działania:

Strategia działania:

1. ogłoszenia na słupach: zdjęcie kota, cechy charakterystyczne, kontakt i koniecznie informacja o nagrodzie. Niestety to najlepiej na ludzi działa.
2. Ogłoszenie w schronisku/ach - tym bardziej jeśli jest zachipowany.
3. Ogłoszenia w lecznicach.
4. Ogłoszenia w necie i w prasie lokalnej.
5. Wydarzenie na FB
6. Ogłoszenia w szkołach i przedszkolach. Dzieciaki widzą i słyszą wszystko, myszkują w dziwnych miejscach. Jak będzie info o nagrodzie to nie przegonią i nie rzucą kamieniem, tylko odniosą do domu.

Ogłoszenia warto rozwieszać w promieniu maks. 5 km od domu/mieszkania. Kot najczęściej przerażony nie oddala się za bardzo od domu. Często w pierwszej kolejności znaczy teren, więc jak już minie pierwszy szok i głód każe się ruszyć, może trafić w pobliże.

6. Przekazanie informacji o uciekinierze osobom dokarmiającym koty w okolicy.
7. Latarka, sucha karma w pojemniku i w godzinach 19-21, 24-2, 4-6 przeszukiwanie okolicy. Samo kicianie i grzechotanie karmą może nie wystarczyć. Kot może być zaszyty w jakiś zakamarek i ze strachu się nie odezwie, a można go mijać wiele razy. Ale należy nie odpuszczać i chodzić. Sami zostawiamy swój zapach i kot z czasem może do nas trafić.
8. Można sobie skropić lekko spodnie i buty walerianą. Będziemy mieli kocią procesję za nami, ale może pomiędzy innymi będzie nasz kolo.
9. Koty się przyciągają, więc jak będziemy regularnie w okolicy się pojawiać z karmą i dawać innym, jest cień szansy, że przyprowadzą do koryta naszego zbiega.
10. Pożyczamy (kupujemy) klatkę łapkę i ustawiamy przy domu. Do miski coś, co pachnie intensywnie - mokre. Tańsze karmy są bardziej zapachowe, a nam chodzi, żeby kota zwabić. Warto sobie przypomnieć, o której nasz kot dostawał rano pierwszy posiłek i w tej porze przeszukiwać okolice i wystawiać łapkę.
11.... i najważniejsze..... NIE PODDAWAĆ SIĘ!!!!!!! przenigdy nie odpuszczać. Nawet po miesiącu niepowodzeń. Moja wetka zna przypadek kota, który wrócił po 2 latach.

Przeczytaj i realizuj. Nie poddawaj się :idea: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw maja 05, 2011 16:39 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Chcesz zamiescic w Gazecie Olsztynskiej (w wersji online) info o poszukiwaniach?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw maja 05, 2011 17:39 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Nie poddawaj się. Nie trać nadziei.
Umieść jej zdjęcia na stronach fundacji kocich działających w Olsztynie i okolicach, bądź z nimi w kontakcie. Tam tez często ludzie dzwonią jak znajdują udomowionego kota.

I tak historia - prawdziwa.
Moja córka (gosiak )jakiś czas temu pod klatką zobaczyła kota (kocurek), który zaczął się do niej łasić i iść za nią. Zgarnęła go z ulicy, był brudny, ale wyglądał na najedzonego. Ilekroć wchodziła do łazienki kocurek wchodził jej na kolana domagał się pieszczot itp. Sama ma dwa koty, które warowały pod drzwiami. Zaczęła szukać w necie informacji o zaginionym kocie. Znalazła b. podobne zdjęcie na stronie poznańskiej fundacji, kot wprawdzie zginął przed 3 miesiącami i dobre 3-4 km od jej klatki. Skontaktowała się najpierw z fundacją okazało się , że koteczek cały czas jest poszukiwany. Skontaktowała eis z właścicielami, którzy cały czas jego szukali w swojej okolicy ( kocur pokonał ruchliwą ulicę i tory tramwajowe). Przyszli zobaczyć czy to ich kotek, kocurek od razu wskoczył swojej Dużej na kolana, tak to był ON. Szczęśliwi wrócili do domu, kocurek mimo dłuższego pobytu na dworze poznał swoje mieszkanie i jemu tez nic nie było oprócz brudu, pcheł i innego inwentarza. A to link viewtopic.php?f=13&t=106033
Szukaj dalej i nie trać nadziei :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw maja 05, 2011 21:48 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Dorota pisze:Chcesz zamiescic w Gazecie Olsztynskiej (w wersji online) info o poszukiwaniach?

Chciałabym do gazety olsztyńskiej tylko nie wiem czy online czy normalnie w prasie. Zaraz idę na działki z mężem tutaj blisko tam może sobie poszła. Dziś zobaczyłam że moje ogłoszenie na placu zabaw zostało wyrzucone do kosza, komu to przeszkadza? :( Moja Aurunia była kotka wychodzącą, ma zrobioną drabinkę i po niej wchodziła do domu. Przed balkonem mamy duży plac zieleni i kotka tylko tam chodziła. Zawsze jak wyszłam na balkon to ona tam była albo z drugiej strony od klatki. Ja też ją przygarnęłam spod krzaków przy kościele, wyszła z nich i tak szła za mną do domu, ale dałam ogłoszenie i nikt przez rok czasu się po nią nie zgłosił. Teraz po roku ja ją szukam. Jutro będzie tydzień jak jej nie ma. Ja w Olsztynie mieszkam od właśnie roku. Nie wszystkich tutaj znam. A jakie są fundacje w Olsztynie może ktoś mi podeśle namiary?
Obrazek
Obrazek

syla82k

Od: Pt cze 18, 2010 23:08

Post » Czw maja 05, 2011 21:51 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

A dodam że tylko w domu nie dało by rady jej utrzymać bo siadała na okno i tak drapała okno, waliła łapkami w żaluzje że nie do zniesienia
Obrazek
Obrazek

syla82k

Post » Pt maja 06, 2011 0:27 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Wróciłam z działek. Nie spotkałam ani jednego kota :( Gdzie one się podziały przecież zawsze ich tam pełno?
Obrazek
Obrazek

syla82k

Post » Pt maja 06, 2011 5:04 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

syla82k pisze:
Dorota pisze:Chcesz zamiescic w Gazecie Olsztynskiej (w wersji online) info o poszukiwaniach?

Chciałabym do gazety olsztyńskiej tylko nie wiem czy online czy normalnie w prasie. Zaraz idę na działki z mężem tutaj blisko tam może sobie poszła. Dziś zobaczyłam że moje ogłoszenie na placu zabaw zostało wyrzucone do kosza, komu to przeszkadza? :( Moja Aurunia była kotka wychodzącą, ma zrobioną drabinkę i po niej wchodziła do domu. Przed balkonem mamy duży plac zieleni i kotka tylko tam chodziła. Zawsze jak wyszłam na balkon to ona tam była albo z drugiej strony od klatki. Ja też ją przygarnęłam spod krzaków przy kościele, wyszła z nich i tak szła za mną do domu, ale dałam ogłoszenie i nikt przez rok czasu się po nią nie zgłosił. Teraz po roku ja ją szukam. Jutro będzie tydzień jak jej nie ma. Ja w Olsztynie mieszkam od właśnie roku. Nie wszystkich tutaj znam. A jakie są fundacje w Olsztynie może ktoś mi podeśle namiary?

Mail od Pana z Gazety:

Proszę podesłać informacje i zdjęcie. Zobaczę, co da się zrobić, bo w tej
chwili mam osłabiony kontakt z pracą, bowiem urlopuję.
Pozdrawiam,
xx

Podaj szybciutko tekst z telefonem kontaktowym i zdjeciem.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pt maja 06, 2011 10:22 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

A jak mam przesłać zdjęcie i namiary?
Obrazek
Obrazek

syla82k

Post » Pt maja 06, 2011 10:28 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

syla82k pisze:A jak mam przesłać zdjęcie i namiary?

Juz na PW Ci pisze.

Dorota

Post » Pt maja 06, 2011 21:11 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Dziś znów za 1 h idę na poszukiwania, ale nie wiem gdzie już jej szukać :( Poradźcie gdzie mam jej szukać bliżej domu czy dalej się zapuścić?
Obrazek
Obrazek

syla82k

Post » Sob maja 07, 2011 2:21 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

No i nie zalazła się :( Już nie wiem co mam robić. Szukać? Czekać? Jak szukać to gdzie szukać. Płakać mi się chcce bo czuję że jestem bezradna :cry:
Obrazek
Obrazek

syla82k

Post » Sob maja 07, 2011 5:46 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Tu trzeba cierpliwości i determinacji. Rozumiem, że jest Wam trudno, ale kici też nie jest łatwo. Z uporem maniaka szukajcie, ona gdzieś tam jest. Zamiast osłabiać poszukiwania, intensyfikujcie je. I wiara w powodzenie! My tu wszyscy kciuki trzymamy, głowa do góry :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob maja 07, 2011 8:39 Re: Zaginęła kotka Olsztyn Nagórki

Moze glupio mysle - ale moze by tak czarnego, teskniacego towarzysza w szeleczki i wieczorkiem z nim na poszukiwania - moze ja wyweszy :roll: Moze warto spobowac , ale tylko w szeleczkach, bo pojdzie w dluga...
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]