UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 26, 2011 6:53 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Czesio raz jeszcze
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto kwi 26, 2011 8:13 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Kochane biedactwo
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto kwi 26, 2011 19:35 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Dzięki za fotki! Faktycznie zestresowało się biedactwo :( Ale co się dziwić. Nie przesadza się starych drzew.... prawda? :(

pwpw pisze:A gdzie teraz śledzić losy Czesia?
Tu, czy szukać wątku DT :1luvu:

Nie wiem. Mam nadzieję, że tutaj Matahari i Tiris będą pisać.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto kwi 26, 2011 23:29 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Na tych ostatnich zdjęciach Czesio wygląda jak kociak.
Biedny miś, ale dobrze, że się udało misiowi :ok:

Jednak to początek jego nowego życia, na które potrzebuje wsparcia.
genowefa pisze:DT Czesia czekają bardzo poważne wydatki. Czesio ma białaczkę i przewlekłą niewydolność nerek. Obie te choroby są śmiertelne jednak nie są wskazaniem do eutanazji, jeśli kot się dobrze czuje. Aby jednak kot miał zapewniony komfort życia potrzebne jest jego leczenie, niestety bardzo kosztowne.

DLATEGO CZESIO PROSI TERAZ o WSPARCIE FINANSOWE!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 27, 2011 7:14 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Czesio ma się dobrze... pojaśniał - znaczy się domył - i lepiej pachnie... ma apetyt i wychodzi na wołanie... miziak z niego niemożliwy, wczoraj jak się myłam siedział na wannie i kontrolował, czy wszystko robię jak się należy... dzisiaj zrobimy mu badania krwi - bo z tych poprzednich wynika dość spora anemia, przy okazji skontrolujemy nerki i w razie potrzeby wdrożymy dodatkowe leczenie ( na razie dostaje antybiotyk i rubenal)...
Czesio ma sztywny ogon zaraz za nasadą - czy wiadomo coś na ten temat??

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Śro kwi 27, 2011 21:27 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Matahari pisze:Czesio ma się dobrze... pojaśniał - znaczy się domył - i lepiej pachnie... ma apetyt i wychodzi na wołanie... miziak z niego niemożliwy, wczoraj jak się myłam siedział na wannie i kontrolował, czy wszystko robię jak się należy... dzisiaj zrobimy mu badania krwi - bo z tych poprzednich wynika dość spora anemia, przy okazji skontrolujemy nerki i w razie potrzeby wdrożymy dodatkowe leczenie ( na razie dostaje antybiotyk i rubenal)...
Czesio ma sztywny ogon zaraz za nasadą - czy wiadomo coś na ten temat??

Cieszę się, że Czesio poza glutem w dniu przeprowadzki za bardzo tego wszystkiego nie przeżył :)
Wiem z Koterii, że Czesio bardzo źle znosił siedzenie w klatce :( U mnie futro trochę mu się poprawiło. Widać, że pomimo PNN i białaczki następuje dalsza poprawa, pomimo tak stresującej przeprowadzki. Czesio chce żyć :)

Zamieszczam wynik testu PCR

EDIT: O tej nasadzie ogona nic mi nie wiadomo. Nie zauważyłam tego.
Ostatnio edytowano Czw kwi 28, 2011 7:36 przez genowefa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro kwi 27, 2011 22:40 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Obrazek Dobranoc Czesiu! Niech zdrowie i dobry nastrój dopisują! :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw kwi 28, 2011 18:41 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

sztywny ogon u nasady u chłopaka to wg mojego weta najprawdopodobniej jakieś wcześniejsze złamanie, ja zauważyłam to od razu, jak chłopak wyszedł z kontenerka, no i przy głaskaniu trudno to przeoczyć...
dziś Czesio nie zrobił qpala w kontenerku - dwie poprzednie wizyty u weta zaczynały się od prania kota i kontenerka...
wyniki chłopaka w dalszym ciągu nie bardzo - kreatynina wróciła do normy, mocznik w dalszym ciągu podwyższony, ciągle za mało czerwonych krwinek i płytek krwi, białe krwinki podwyższone, wczoraj Czesio miał trochę podwyższony cukier... jak mówi wet - może to być 1500 różnych chorób - więc diagnozujemy dalej... Czesio był dziś scewnikowany i jutro będą wyniki moczu, po nich będziemy decydować co dalej... chłopak był bardzo grzeczny, pozwolił wszystko przy sobie zrobić i nawet specjalnie się nie zestresował... apetyt mu dopisuje, dziś ważył 3,5 kg...

Matahari

Post » Czw kwi 28, 2011 20:24 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Za wyniki Czesia :ok: :ok: :ok:
Matahari :1luvu: dzięki za DT dla słodkiego staruszka :ok:
pwpw

Post » Pt kwi 29, 2011 15:09 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

No tak, on trochę dziwnie chodzi. Tak jakby sztywno. Pomyślałam, że to pewnie starość, po prostu :oops:

Z tego co mi wiadomo od karmicielki to:
1. Czesio jest starszym kotem.
2. Jego Pani bardzo go kochała. Jednak widać tylko go kochała, a o zdrowie jego nie bardzo dbała skoro nawet go nie wykastrowała.
3. Czesio mieszkał na parterze i był kotem wychodzącym. Stąd pewnie ta białaczka (zwłaszcza, że był niewykastrowany)
4. Po śmierci Pani Czesio mieszkał w piwnicy około 2 m-ce. W tej samej piwnicy mieszkały również dwa koty przywiezione przez jakiegoś Pana na zimę z działek. Koty te prały Czesia.

Tak więc jak widać Czesio miał niejedną okazję w sowim życiu, żeby się czymś zarazić :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt kwi 29, 2011 15:21 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

To miał ciężkie życie :(

Za to jesień będzie miał spokojną, co by nie zapeszyć, rozpieszczaną :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Nie maja 01, 2011 10:44 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

wyniki moczu w porządku... po sugestii weta podjęłam decyzję jeszcze o zrobieniu ręcznego rozmazu krwi i USG, jeżeli to nie da odpowiedzie na nurtujące nas z wetem pytania, będę z wami konsultować czy i jakie badania jeszcze robić...
Czesiu się na mnie obraził za tabletki... apetyt mu cały czas dopisuje... prawdopodobnie w najbliższych dniach zaczniemy chłopaka zapoznawać z pozostałymi białaczkowcami...

Matahari

Post » Wto maja 03, 2011 19:15 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Na facebooku, gdzie w wątku Czesia umieściłam prośbę o wsparcie finansowe dla DT,
ludzie proszą o namiary na konto, a ja ich nie mam :oops:
Gdzie można przelewać pieniążki, żeby pomóc Czesiowi???
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pt maja 06, 2011 22:08 Re: UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Ale słodziak i jak chce do człowieka :1luvu:
Starsze koty to prawdziwy skarb :1luvu:
Nieustająco za zdrowie i nerki :ok: :ok: :ok:
pwpw

[poprzednia][następna]