Z dupelkami byłam dziś u weterynarza, na razie antybiotyku nie dostały - jeden z nich ma oczko w brzydkim stanie

Pani Doktor zakropiła mu jakimś płynem który wybarwił się na zielono i widać że maluszek ma okropny wrzód na oczku czy na rogówce sama nie wiem

, drugi ma oczka w lepszym stanie natomast na jednym z oczek tez jest mały wrzodzik można tak powiedzieć. Generalnie zalecenie co do leczenia to 2 maści na obydwa oczka u każdego kociaka - kude nazwy pierwszej maści zapomniałam chyba Neomycyna trzeba smarować obydwa oczka jako pierwsza maść 15 minut po tej maści znów na każde oczko Cornelegel, szczególnie ważne jest oczko u tego maluszka, który ma takie bardzo brzydkie oczko - każda zauważy.
Obowiązkowo na każdym dyzurze rano i wieczór - gdyby ktoś wpadł w międzyczsie też można podać.
Rozpiska w sprawie podawania leków maleńtasom jest przyczepiona do tablicy korkowej, maści są w szklanej witrynce- wykupiłam w aptece bo nie wiedziałam że już były na kociarni.
Maluszki obserwować czy jedzą , czy są zwawe czy się bawią, czy nie mają biegunki - jeśli cokolwiek byłoby nie tak proszę natychmiast o sygnał

Maluszki jadły ricovery - otwarta puszka jeszcze jest w kibelu na zdrowej kociarni, jak coś trzeba bedzie dokupić, lub mozna też kupić gerberki takie jak dla niemowlaków i im dawać.
Maści stosujemy do środy, czyli do 11.05. jeśli wcześniej nic niepokojącego się nie wydarzy to w środę na kontrolę.
Miejmy nadzieję że to zadział, bo jak nie zadziała na to jedno oczko najbrzydsze u jednego maluszka prawdopodobnie trzeba będzie zszyć powieki
Niestety nie wysprzątałam zbyt dokładnie bo musiałam jechać jeszcze z maleńtasami do weta

i generalnie prawie godzinę mi zajęło łapanie Gremlinów i podanie im wszytkich lekarstw

nalatałam się za nimi jak głupi głupek
Burania całkiem fajnie, i koteczka pręguska chyba ktoś dał jej na imie Rysia

dalej syczy, i nie za bardzo da się dotknąć, ale i tak widzę ogromny postęp od czasu kiedy ją przywiozłąm po sterylce - po boksie chodzi swobodnie i spokojnie, i wydaje mi się że już mniej agresji w niej jest - zobaczymy.