Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 11:01 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

Dodam jeszcze, że dziś mało nie umarłam przy sprzątaniu kuwety. Jak dobrze, że puszki dla Prozaca się skończyły, które zreszta jadły wszystkie kotuchy :twisted: Animonda dobra pucha, ale capi okrutnie. A kupale po niej to już masakra. A ja dziś po przebudzeniu poczułam straszny smród. Myślę sobie, nic tylko 3 kupale naraz 8O I nie myliłam się. Ledwo potem oddychałam. Wietrzyłam. No strasznie. A chłopaki to robią wielgachne kupale 8O :oops: No, na szczęście teraz tylko mięsko.

Dziś spróbuje zmierzyć Prozaczkowi poziom cukru we krwi.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw maja 05, 2011 11:42 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

Shalom, ja już od pewnego czasu nie kupuję animondy, bo się mocno skiepściła.
Polecam wypróbowanie bozity.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 05, 2011 11:54 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

U mnie akurat normalnie puch w ogóle nie ma, robię mieszanki BARFowe, tych kilka było dla Prozaca na początek bo jadał w poprzednim domku. Ale szybko się sam przestawił na BARFa. Pasuje mu. Mi też. Bezzapachowe kupale i to raz na dzień lub dwa.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw maja 05, 2011 11:57 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

Prozac tak szybko idzie spac, bo u nas cały dom chodzi spac już o 21.30-22.00 :oops: :) Chyba jeszcze mu się trzyma stare przyzwyczajenie :)

Trzymam kciuki za pomiar cukru :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw maja 05, 2011 15:15 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

shalom pisze: No i kurde jakaś reakcja alergiczna mi na szyji wyszła :? swędzi i jest rozlane czerwone. Nie mam pojęcia od czego.

pewnikiem alergia na zimę w maju :twisted:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw maja 05, 2011 16:08 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

Pewnie tak :twisted: nieprzyjemny przenikliwy chłód panuje.

A to dlatego on się tak szybko do łóżka zawija :lol: ja chodzę spać o 24, H jeszcze później. Prozuś w ogóle lubi spanko, jak którys kot mu wtedy próbuje przeszkodzić to tak fajnie marudzi :lol: a jak ja za długo się przymilam i rozbudzam to poluje na moje włosy :lol:

Kupiłam Kalm-aid dla Frejci. Pierwsza dawka podana. Zobaczymy czy będą efekty. Za pół godziny powinna chodzić i rozdawać buziaki :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw maja 05, 2011 19:14 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

To u nas Drops polubił spacery i już lepiej idzie, ale jak chce go
poprowadzić w inne miejsce to sie opiera i burczy :) pracujemy nad tym,
wam też się uda... tylko trzeba dużo pracy... i cierpliwości - ale warto :)
dowodem na to są filmiki ze spacerów Limonki :)
ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

Post » Czw maja 05, 2011 19:24 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

przywitam sie i czytam czytam czytam i jestem z Was niezmiernie dumna :):)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw maja 05, 2011 20:01 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

Dziękujemy :D
Frejka dziś ani razu nie syknęła na Prozaczka.Często podchodzi i obwąchuje, zagląda. A jakąś godzinę temu wlazła do mnie na łóżko, podeszła bliziutko, mimo że na moich kolanach spoczywał Rudy 8O przysunęłam ją sobie bliżej, zaraz obok mnie, Prozaczek wylizał jej główkę, a ona po chwili uciekła zawstydzona 8) fajny widok.

Ale z tym karmieniem teraz to mamy cyrki :twisted: oczywiście Prozac nie ma zadnego problemu, zajada się i nie patrzy na nic ani na nikogo :lol: a z resztą to różnie. Czasem jedzą sobie spokojnie do końca, a przed chwilą natomiast cos im nie pasowało wiec po jednym kawałku poszły sobie. Jak zamknęłam z michą w innym pomieszczeniu to już jakoś jadły. Rozpieszczone futra :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt maja 06, 2011 6:45 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

shalom pisze: Prozac to w ogóle idzie pierwszy spać, dopiero potem ja za nim a wczoraj siedziałam wyjatkowo długo wieczorem więc Konan przyszedł i mi przypomniał, ze już pora sie kłaść, miauczał i wołał do pokoju

:1luvu:
Mru też mnie czasami tak woła ale ona nie tylko do spania ale i do wszystkiego, choćby po to, abym z nią przez okno wyglądała :-) I siedzę potem jak taka stara pierdoła w oknie :lol:
Czytam, czytam wieści u Was z zapartym tchem.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt maja 06, 2011 6:47 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt maja 06, 2011 7:17 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

Przeczytałam cały nowy wątek
Super , ze wszystko na dobrej drodze. Frejcia panienka nieufna, trochę zazdrosna ale będzie OK :)

Spacerki i to czołganie po podłodze w szelkach miałam przez chwilę u Lali ale szybko załapała, ze szelki = spacerki i nie było potem problemów. Teraz to wielka fanka wyjść (juz sama biega).
A jak w kuwecie czysto, praktycznie wszystko na dworzu zostawiają oba kociaste.
Trzymam kciuki za szczęśliwe życie :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt maja 06, 2011 7:29 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

Witamy się w piąteczek :)
Ja też uwielbiam patrzeć, jak futra się nawzajem myją.
Wczoraj leżałam z Pysią, przyszedł Ptysiek i liziu-liziu :P
Za chwilę przyleciał Pumek i też został wylizany :mrgreen:
Tylko Kudłaty pozostałe futra liże, a mnie zaraz zaczyna gryźć :twisted: :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 06, 2011 7:34 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

U nas tylko siostrzyczki się nawzajem myją.
Dzisiaj znowu byłam oblegana. Mimo że tak zimno i na nowo włączyli nam ogrzewanie, nie odkręcamy grzejników. Mamy takie fajne, miłe, na 4 łapkach.
A jak u Was? Frejka rzeczywiście załapała po Kalm- idzie?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt maja 06, 2011 9:57 Re: Conan, Freya i Prozac-fotki, video str.7,8,10

Witajcie :D

obudziłam się dziś okrutnie powykręcana, bo dwa kocury rozwaliły się na całą długość i to w nogach, nie było jak spać, aż mnie wszystko boli :twisted: Konan jeszcze się przesunie jak się go szturchnie.Ale Prozac? w życiu :twisted: można go spychać nogami a on się tylko turla,nie ma zamiaru opuścić łóża. Chyba myśli że to jego :lol: Nie rozumie też co to prywatność Dużych, no za grosz taktu u tego kota :twisted:

Dziś dość ciepło, planujemy wziąć Konanka na spacerek. Narazie tylko jego bo jedna smycz, no i on ma obiecane to już od dawna :D

Frejka dostała dopiero trzecią dawkę zelu, chyba jeszcze za wcześnie na efekty, myślę że po 2 tygodniach najwcześniej bedzie coś widać, jeśli już. Ale i tak dziś rano była bardzo przylepna, to jej czas, wchodzi mi na głowę praktycznie, wtula się, mruczy. A jej stosunki z rudym coraz lepsze.

Przed chwilą byłam świadkiem zapasów między kocurkami :mrgreen: ale fajnie się bawią. Oczywiście nakręcić za wiele nie mogłam jako, że mam kompa na nogach i piszę do Was 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]