Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 05, 2011 18:49 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Uaktualniłam post rozliczeniowy. Niestety jesteśmy na minusie :roll: Gdybym uwzględniła w tym bilansie wszystkie puszki, żwirki, tuńczyki i leki, to minus byłby sporo większy - ostatnio moorland, Kasia_5000 i ja, dokładamy do budżetu pokaźne sumy, żeby w ogóle móc tą akcję kontynuować.

Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy o nas nie zapominają - mimo, że w ósmym miesiącu prowadzenia akcji, nic nie jest tak emocjonujące jak w pierwszym i łatwo jest "odpłynąć" ku innym potrzebującym. Bardzo, bardzo doceniam, że wciąż tyle osób jest z nami i wspiera nas - czy to finansowo, czy organizacyjnie. Wielkie dzięki :king:

Systematycznie powiększa się pole naszego działania - zaczęło się stricte od dworca, teraz jest dworzec, Składowa (tam ciachnięta jest na razie jedna kotka, Grzybek, a odłowione są Sasanka, Pik-Pok i Kola - łącznie piątka, a min. 10 w kolejce), Kiekrz, szkoła Nad Wierzbakiem, w kolejce poczta i Akademia Muzyczna.

A gdyby ktoś nie wiedział kto to Pik-Pok i Kola, to zapraszam na pierwszą stronę 8) - uaktualniłam także wątek adopcyjny.

W przyszłym tygodniu czekają nas ponowne testy białaczkowe Dubravki i Mendy. Po interferonowej kuracji, sprawdzimy czy choroba u małej się cofnęła. W planach, jeszcze przed wyjazdem, mam także dokończenie sterylizacji na Grochowych Łąkach - miejmy nadzieję, że zdążę przed porodami.... :roll:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw maja 05, 2011 19:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Dobrze, ze moje koty na diecie, bo gdybym miała 4 takie zarloki wykarmic to bym zbankrutowala :ok: Zreszta Tymon i Sasanka z racji swoich gabarytow niewielkich nie generują dużych wydatków :D Moje koty nawet na diecie przejadaja 5 razy tyle :wink:

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Czw maja 05, 2011 19:27 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

a ja sie upraszam o ten numer konta ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw maja 05, 2011 20:50 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Aaaa, jeszcze miałam podziękować Ori za zabawki dla piwniczniaków! Dostały drapak i szeleszczący tunel :ok:

Swoją drogą, drapak z jest umiłowaniem męczony przez maluchy :lol: Na razie urwana została tylko jedna cześć, ale Sasi i Tymon mają widoczne zapędy dekonstrukcyjne :wink:

MartaK

Post » Pt maja 06, 2011 11:53 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Dziś również nie udało mi się poznać żadnego z kotów pocztowych, zostawiłam im 3 porcje mokrego i wodę.
Na łączce kończy się sucha karma w paśniku, myślę że w poniedziałek można by dosypać.
W graciarni znowu stosy wyschniętych kromek chleba z masłem - wyrzuciłam.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt maja 06, 2011 11:57 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Jarka pisze:W graciarni znowu stosy wyschniętych kromek chleba z masłem - wyrzuciłam.

A paróweczek nie było? :twisted:

Z jednej strony powinnyśmy się cieszyć, że ktoś o nich pamięta, ale z drugiej strony, co to za pomysły z tym chlebem :?: Na zachętę powleczonym grubą warstwą zjełczałej margaryny... :roll:

MartaK

Post » Pt maja 06, 2011 13:39 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Zagłosujcie proszę jeśli macie Facebooka (można głosować codziennie). Pomóżmy wygrać forumowiczce ;).
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=126970&start=0
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt maja 06, 2011 17:08 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Witam. W związku z przeprowadzką (na stałe) za Poznań, nie będę już mogła przyjeżdżać na pkp w poniedziałki.
W najbliższy poniedziałek będzie to ostatni raz.
Służę jednak nadal wsparciem w miarę możliwości.
Jak coś potrzeba - piszcie lub dzwońcie.

Ori

Od: Czw sty 13, 2011 23:11

Post » Pt maja 06, 2011 23:01 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Ori, serdeczne dzięki za dotychczasową pomoc i wszystkie miski, które wypełniłaś podczas poniedziałkowych dyżurów! - właściwie nie tylko za wkład, ale i za same naczynia :wink:

Bardzo dziękuję :king: !

Czy ktoś mógłby i chciałby przejąć karmienie w poniedziałki?

Przypominam się także (desperacko) z moją wielką prośbą o DT dla Pik-Poka i Koli. Mają tydzień na znalezienie jakiegoś lokum... :(

MartaK

Post » Sob maja 07, 2011 11:19 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Dostałam wczoraj informację o kolejnych kotkach do sterylizacji. Na ulicy Rybaki na terenie AWF są koty. Na początku były 2 ale się rozmnożyły i jest 10. Tam jest pani która postawiła im domki i je dokarmia ale nie ma kasy na sterylki. Koleżanka, która tam studiuje ma się dowiedzieć coś więcej. Ile jest kotek ? oraz prosiłam o numer do tej pani karmicielki. Ja mogę się tym miejscem zająć dopiero w lipcu jak wpadnę na wakacje do Poznania. Wiecie jak długo będą talony miejskie ?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob maja 07, 2011 14:15 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

moorland pisze:Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tymonek :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob maja 07, 2011 22:59 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kilka nowych zdjęć dzieciaków wylegujących się w popołudniowym słońcu :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie maja 08, 2011 4:58 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

och są boskie, w wolnej chwili to porobie ogłoszenia boskim dzieciakom :)

we wtorek obiecuje ruszyc z bazarkiem, dostalismy od Oli zabers na ten cel wiele slicznych kocich posłanek!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie maja 08, 2011 9:53 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Dzieciaki są przesłodkie. ;)

A ja spieszę donieść, że wczoraj nasza kochana mlecznooka dworcowa Vesnulka poszła do DS. :kotek: Za jakieś trzy tygodnie dołączy do niej malutka koteczka, która póki co musi być jeszcze przy mamie, więc Vesna będzie miała koleżankę. :D

madzka

Od: Śro paź 13, 2010 19:26

Post » Nie maja 08, 2011 10:18 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

madzka pisze:Dzieciaki są przesłodkie. ;)

A ja spieszę donieść, że wczoraj nasza kochana mlecznooka dworcowa Vesnulka poszła do DS. :kotek: Za jakieś trzy tygodnie dołączy do niej malutka koteczka, która póki co musi być jeszcze przy mamie, więc Vesna będzie miała koleżankę. :D

Wow, cudownie! Wyczekała się dziewczyna. Przy najbliższej okazji wypytam Cię o szczegóły 8)

MartaK

[poprzednia][następna]