Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 12:45 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

Zaprosiłam Dużą na forum, ale z tego co wiem boi się teraz (co zrozumiałe), że jeśli za czas jakiś straci znowu lokum to sytuacja z szukaniem DT kotu, się powtórzy. Nie jest już w stanie zagwarantować ani sobie ani jemu, że za miesiąc czy dwa stanie na nogi.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw maja 05, 2011 12:56 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

Mam w domu dużo futrzaków :roll: Miałam również seniorkę Kicię.Z tęsknoty za moją mamą odeszła i ona w niedługim czasie. Może ktoś dobry znajdzie się, by wziąć seniora do domu stałego.To ogromny stres dla takiego kota ciągle zmieniać domki .Ludzie boją się brać starsze koty,bo to leczenie itd.nie każdego stać i to jest smutne. :(

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw maja 05, 2011 14:38 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

Miłku - za domeczek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw maja 05, 2011 19:10 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Welina dotarł przelew bazarkowy. Dzięki! :1luvu:

Czyli u mnie było tak:

20 pln - Lanua na operację Niezapominajki
50 pln - MałgosiaZ na operację Niezapominajki
50 pln - Kotydwa12 na operację Niezapominajki
50 pln - Kotydwa12 na operację Ciumci
30 pln - Zuzcat - pewnie miało być na "dziesiątaki", ale pozwolę sobie zapisać na operację Ciumci
60 pln - Lanua na operację Niezapominajki
80 pln - z bazarku Weliny - dopisuję na operację Ciumci

I teraz: 180 zeta przelałam na konto Jamkasici, żeby już miała fundusze na operację Niezapominajki w kupie i we wtorek umawiała zabieg; 160 zeta przelałam do Marzenia11, która koordynuje fundusze u Smarti - pozostanie do spłacenia w lecznicy jeszcze 140 zeta za operację i sterylkę Ciumaka :ok: :ok:
I przelałam też od siebie 60 zeta na dług za Sznycla do lecznicy.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw maja 05, 2011 19:13 Re: Paluch 5-STARUSZEK WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

Lolek-wraca z adopcji! Już za chwilę - UMRZE w schronie?!

Edit z 29.04
Wraca. Studentka, która go przygarnęła nie może go wziąć do akademika - żaden nie pozwala mieć zwierząt. Nie ma gdzie go zabrać - jego DT to też było problematyczne miejsce, nie chce Lolka z powrotem... Czy Lolek ma znowu trafić tam, skąd już raz go wyciągnięto, gdzie siedział całymi dniami w jednym miejscu i znikał, odchodził, umierał..?
Poszukiwany inny Dom Stały, Dom Tymczasowy lub Pokój do Wynajęcia!

------------------

Lolek to prawdziwy skarb, niezwykle wrażliwe i czułe stworzonko, proszące o przytulenie i wzięcie na kolanka. Jest wzruszająco drobny i chudziutki, potrafi oczarować zielonookim spojrzeniem. To idealny przyjaciel dla dojrzałej lub starszej osoby, ponieważ sam jest już w kwiecie wieku - ma 11 lat.
Znajdź dla Lolka miejsce w swoim sercu, daj mu szczęście i spokój domowego ogniska :)
Kotek jest wykastrowany, kuwetkowy, odrobaczony i zaszczepiony.

Kontakt Ania:
515263192
ania.napierala@wp.pl

I zacytuję, bo to bardzo ważne :!: :!: :!:

Piccolo trzymam kciuki mocno za koleżankę :ok: :ok:

alareipan

Post » Czw maja 05, 2011 19:23 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

Cieszę się ,że dotarł przelew-80zł niewiele,ale zawsze.Trzymam kciuki za seniora. :ok: :ok: :ok:
A gdzie mogłabym zobaczyć zdjęcie Ciumci,czy gdzieś jest :mrgreen: :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw maja 05, 2011 19:28 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw maja 05, 2011 19:25 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

Jutro jadę z Blue do prof. Galantego. To ostatnia deska ratunku. Jeśli nie podejmie się zabiegu otwarcia nosa i płukania to chyba już nic Blusi nie pomoże. Z nosa leje się śmierdząca ropa, żaden antybiotyk nie działa :(
AnielkaG

Post » Czw maja 05, 2011 19:26 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

Dotarł już wcześniej, ale staram się nie wstawać z łóżka, żeby na sobotnie sterylki Trusi i Blusi być do życia, więc rozliczam z opóźnieniem, sorry :oops:

Za Blusię mocne :ok: :ok:

alareipan

Post » Czw maja 05, 2011 19:28 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

Przelałam przed chwilą Ci Aniu 38 zł z mojego bazarku. Przepraszam za opóźnienia, ale miałam sterylkę mojej rezydentki.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw maja 05, 2011 19:30 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

AnielkaG pisze:Jutro jadę z Blue do prof. Galantego. To ostatnia deska ratunku. Jeśli nie podejmie się zabiegu otwarcia nosa i płukania to chyba już nic Blusi nie pomoże. Z nosa leje się śmierdząca ropa, żaden antybiotyk nie działa :(

Anielka a srebro koloidalne próbowałaś? Czasem jak antybiotyk nie działa warto spróbować wynalazku - nie zaszkodzi a pomóc może.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw maja 05, 2011 19:35 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

A co ja mam zrobić z tym srebrem? Ona nie łyka ŻADNEGO leku, trudno jej zrobić zastrzyk podskórny, już lepiej dożylny i takie dostaje od 2 tygodni dwa razy dziennie. Ostatnio we dwie miałyśmy problem żeby jej podać lek. :? próbowałam jej dawać interferon, ale wszystko zostało wyplute. Ona jest silna, wazy ponad 4 kg i tak potrafi się spiąć że nawet nie ma jak jej przytrzymać. Ja już mam dość. :(
AnielkaG

Post » Czw maja 05, 2011 19:59 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

AnielkaG pisze:Jutro jadę z Blue do prof. Galantego. To ostatnia deska ratunku. Jeśli nie podejmie się zabiegu otwarcia nosa i płukania to chyba już nic Blusi nie pomoże. Z nosa leje się śmierdząca ropa, żaden antybiotyk nie działa :(

poszukam w wątku Groszka bo ktoś pisał mi, że robił wymaz z glutków jak nic nie pomagało po długotrwałej kuracji antybiotykiem. I dobrali lek.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw maja 05, 2011 20:04 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

AnielkaG pisze:A co ja mam zrobić z tym srebrem? Ona nie łyka ŻADNEGO leku, trudno jej zrobić zastrzyk podskórny, już lepiej dożylny i takie dostaje od 2 tygodni dwa razy dziennie. Ostatnio we dwie miałyśmy problem żeby jej podać lek. :? próbowałam jej dawać interferon, ale wszystko zostało wyplute. Ona jest silna, wazy ponad 4 kg i tak potrafi się spiąć że nawet nie ma jak jej przytrzymać. Ja już mam dość. :(

Nie używałaś widzę nigdy ;) Już piszę o srebrze. Srebro samo w smaku jest jak mocno zmineralizowana woda. W mokrej karmie jest absolutnie niewyczuwalne, szczególnie, że podaje się tego 2-3ml. Srebro Ag100 http://vitamarket.pl/p1071-Ag100-Srebro ... itrow.html
I jeszcze tu też opis http://www.suplementydiety.pl/index.php?id=3
Ja właśnie takie używałam w każdym razie trzeba zaznaczyć przy kupowaniu że to ma być spożywcze, bo jest też takie tylko do stosowania na zewnątrz i tego dopyszcznie nie wolno stosować (to dopyszczne natomiast można stosować też zewnętrznie). Nabierasz 2ml srebra do strzykawki, wlewasz do mokrej karmy, mieszasz i dajesz kotu do zjedzenia. Wsio. Można stosować 2 miesiące potem trzeba zrobić kilka tyg. przerwy. I podawać w odstępie 2-3 godzinnym od innych leków (przed i po). Maksymalna dawka na kota to ok 4ml ale ja nigdy nie przekraczałam 2 ml, choć przez parę dni jak mnie w domu nie było to mój chłop podawał 5ml i kotom nic nie było.
Ostatnio edytowano Czw maja 05, 2011 20:06 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw maja 05, 2011 20:05 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

asia2 pisze:

poszukam w wątku Groszka bo ktoś pisał mi, że robił wymaz z glutków jak nic nie pomagało po długotrwałej kuracji antybiotykiem. I dobrali lek.

Wymaz dopiero po 2 tygodniach od odstawienia antybiotyku, bo inaczej wyjdzie jałowy - wiem bo sama miałam robiony po serii antybiotyków.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw maja 05, 2011 20:10 Re: Paluch5 - 11LETNI WYLOTEK POWRÓT DO SCHRONU! dt pilne!

Anielka pewnie mnie poprawi.
Ale jak mnie pamięć nie myli Blusia miała już wymaz robiony jakiś czas temu.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

[poprzednia][następna]