Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 04, 2011 19:30 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

meksykanka pisze:Musimy walczyć o kotunię - choć nie jest nam wesoło.
:(

Smarti, mam pytanie jakby można było przejąć od Ciebie te większe kontenerki... ponieważ jesteśmy po skrajnych stronach Warszawy w sobotę już nie będziemy Cię budzić skoro świt...?
Mam też zakusy na większy kontenerek Marzeni (ale jej telefon nie odpowiada)
Umówiłam się też z Sebastianem na przejęcie od niego dużego kontenerka (może i ten mniejszy?) i kuwetek
Musimy się jakoś pozbierać...
:ok:

czy dobrze rozumiem że chcesz dwa?

jakoś umówię się może jutro w ciągu dnia z Marzenią?

mam tylko 1 prośbe-koniecznie kociaki od babci do bagaznika i zawinięte jakimś kocykiem czy prześcieradłem tak,żeby nikt z dorosłych na nie nie kichał(nieważne czy teraz kicha-wszystko musimy przewidzieć, a mamę z kociakami w innej części samochodu,też zasłonięte od kichania-(czyli tak żeby mioty się nie stykały ze sobą).
ja dam dwa transporterki odkażone wirkonem i w te dwa wpakujcie maluchy(oczyw oddzielnie)
czy ktoś ma jeszcze jakieś sugestie?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 04, 2011 19:38 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

Postaramy się zastosować do wskazówek.
Skontaktuję się z Marzenią to może jakoś się poorganizujemy.

Mila dziś bardzo niespokojna, chodzi i popłakuje czy terkocze...
Oj
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro maja 04, 2011 19:48 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

Dziewczyny telefonował pan Robert z Ursusa i powiedział ,że podtrzymują dotychczasową decyzję i jedzie do nich kicia nr 6. :1luvu: Myślę ,że państwo są tacy ,że poradzą sobie z bojaźliwością kici i będzie dobrze,my będziemy służyć ew.wsparciem.Milu trzymaj się kiciu. :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro maja 04, 2011 19:50 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

meksykanka pisze:Postaramy się zastosować do wskazówek.
Skontaktuję się z Marzenią to może jakoś się poorganizujemy.

Mila dziś bardzo niespokojna, chodzi i popłakuje czy terkocze...
Oj

to tylko serdeczna prośba-żadne wskazówki :D

ale wiecie jakie to jest ważne dla kiciow aby jak najwięcej z nich przeżyło :roll: zwłaszcza tych maluszków :D :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro maja 04, 2011 19:56 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

Ale przecież my nie protestujem ani się nie licytujem :mrgreen:
Nawteśmy się pytali jak najlepiej przewieźć koci dobytek, bo w takim transporcie doświadczenia nie mamy 8O

To jeżeli kicia nr 6 jedzie do Ursusa, to rozumiem że o jedną mniej do Ciebie?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro maja 04, 2011 20:04 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

to jest taki wielki pokój że 6 kotów zmieści się bez problemu.(ok 70 m,dokladnie nie pamiętam)
rozumiem że te koty i tak się wszystkie znają,czy tak?
bo muszą się znać żeby sobie w tym pokoju spokojnie żyły.
dlatego jestem za tym aby dobrać jakiegoś-dla mnie wazne aby wyglądał na zdrowego tak jak pozostałe i aby nie był agresywny-bo dzikunów się boję :mrgreen:

smarti

Post » Śro maja 04, 2011 20:06 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

To rozumiem, że czekamy aż się Marzenia objawi - Tobie pomoże znaleźć inną "szósteczkę", a mnie zorganizować transport...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro maja 04, 2011 20:09 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

2,12,20 lub 23 :mrgreen: tylko jeśli nieagresywne.
ja nie potrafię wybierać kto ma żyć...
oceńcie też które z nich najłatwiej "pójdą" u Was..

smarti

Post » Śro maja 04, 2011 20:26 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

U nas nie ma adopcji dorosłych kotów ,a latem ogrom maluchów bo to małe miasteczko i pełno wsi gdzie nikt kotów nie sterylizuje.Zobaczymy jak wszystko się ułoży i zdecydujemy co dalej.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro maja 04, 2011 21:35 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

Meksykanko a co mówi wet na te ataki? Są już jakieś podejrzenia co do przyczyn? Kurcze no ciągle mi chodzi po głowie że ona w tamtym domu... :roll: no że ktoś ją trzepnął :(

Smarti, Marzenia, kurcze SuperWoman jesteście nooo :mrgreen:
Obrazek
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 04, 2011 22:26 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

Dobry wieczór :)

Ponieważ po dzisiejszym dniu się zupełnie pogubiłem co i jak, postanowiłem sobie rozpisać koty do ogłaszania. Dotychczas ogłaszałem 8 kotów:

- burego kocurka nr 2, który zostaje nadal w schronisku,
- czarno-białą kotkę nr 6, która ma przyjechać z transportem do Warszawy i jedzie od razu do DS w Ursusie,
- trikolorkę nr 9, którą chce nadal pan z Górzna,
- grubiutką przylepkę nr 10, która jedzie do Smarti
- buraskę nr 13, która miała jakoś słabe powodzenie w oglądalności za to wygrała los na loterii i też jedzie do Smarti,
- krówkę nr 21, która także jedzie do Smarti,
- Tygrysa nr 24, jest w DT u pani doktor w Szczytnie,
- Brysia nr 25, jest w DT u horacy 7

Rozumiem, że ogłoszenia bez zmian pozostają dla Brysia 25 i Tygrysa 24 oraz młodego burego nr 2, więc je wystawiłem po prostu ponownie na Allegro:
- Bryś nr 25: http://allegro.pl/brys-przytulasny-bura ... 60606.html
- Tygrys już ma nową od kilku dni, po tym jak go ktoś kupił zamiast karmy dla psów: http://allegro.pl/piekny-tygrys-pozwol- ... 96918.html (ma już 300 odsłon!),
- młody burasek nr 2: http://allegro.pl/mlody-bury-kocurek-ur ... 60664.html

Podbiłem też im ogłoszenia na Gumtree:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z272486934
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z275103940
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z275857636

Na razie nie ma sensu ogłaszać nr 6, skoro jedzie do DS. Natomiast co z trikolorką nr 9, czy w ogóle w obecnej sytuacji jest możliwość pojechania do Górzna?

Co do kotów jadących do Smarti, to może napisać już w ogłoszeniach że są dostępne w Warszawie? Niemniej, chyba na razie nie ogłaszać tych z problemami skórnymi? A co z kotkami z małymi?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Śro maja 04, 2011 22:29 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

no skórnych to chyba nie ma co ogłaszać.
maluchy i mamusie też muszą odczekać swoje.

smarti

Post » Śro maja 04, 2011 22:52 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

Potrzebne mi FB Brysia :) macie link
Seba to Twoje wydarzenie więc proszę o link i mianowanie mnie adminem jak można :D
Porozsyłam trochę kociastego w świat :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro maja 04, 2011 23:07 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

a ja bym ogłaszala maluchy, te dwumiesięczne, czyli od tej babki... czworka dwudniowa to oczywiste że na razie nie :mrgreen: no i warto ogłosić te dwa ktore sa u horacy7.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 04, 2011 23:10 Re: Szczytno - dużo kotów..Mamy klatkę. Dziękujemy :)

No właśnie, coś za mało ogłoszeń kotów które są u horacy 7, nie? Może ogłosić Zosię 28, Falusię 29, oraz maluchy 41 i 42? Coś jeszcze?

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]