25 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2011 13:16 Re: Panleukopemia zaatakowała azyl p. Haliny. Prosimy o wsparcie

Kiniuś ja już nie pamiętam gdzie i który kot siedział.
Jak tam weszłam to się załamałam i wszystko zaczęło wirować w koło. Myślałam, że zaraz nakopie Śliwińskiej, że je tak zaniedbuje.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro kwi 13, 2011 14:20 Re: Panleukopemia zaatakowała azyl p. Haliny. Prosimy o wsparcie

Dyktatura pisze:Kiniuś ja już nie pamiętam gdzie i który kot siedział.
Jak tam weszłam to się załamałam i wszystko zaczęło wirować w koło. Myślałam, że zaraz nakopie Śliwińskiej, że je tak zaniedbuje.

No.. :| zapachy to były niezłe.... :|
Biedne :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt kwi 22, 2011 15:55 Re: Panleukopemia zaatakowała azyl p. Haliny. Prosimy o wsparcie

Podnoszę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Czw kwi 28, 2011 11:18 Re: Panleukopemia zaatakowała azyl p. Haliny. Prosimy o wsparcie

Czy może wiecie gdzie zdobyć surowicę. Nigdzie nie ma, a wysyp kociąt się zaczyna :cry:
Proszę o odpowiedź na pw, dzięki.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Sob kwi 30, 2011 12:47 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Hop :ok:

A azyl już odmalowany ? :D Dziś w końcu zmuszę tatę do wyciągnięcia tej kanapy :evil: :P
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 01, 2011 7:30 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Jeszcze nie.
Za tydzień wchodzimy z malowaniem. Teraz w weekend czyszczone są ściany.

Dyktatura

Post » Nie maja 01, 2011 17:18 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Dyktatura pisze:Jeszcze nie.
Za tydzień wchodzimy z malowaniem. Teraz w weekend czyszczone są ściany.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 04, 2011 16:56 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Malowanie jednak musimy przełożyć na następny weekend z przyczyn nieprzewidzianych i nieplanowanych.

Co do p. Haliny. Dziś przyszło niemiłe pismo od dwóch sąsiadek, że niby na klatce śmierdzi (niech się umyją to nie będzie im śmierdziało), ze zwierzęta stwarzają zagrożenie epidemiologiczne itp. bzdety.
Jak spotkam babska to im chyba powiem parę niemiłych epitetów.
Tak czy siak remont jest potrzebny i to nie tylko ze względu na ich kłapanie ozorem

Dyktatura

Post » Śro maja 04, 2011 18:34 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Dyktatura pisze:Malowanie jednak musimy przełożyć na następny weekend z przyczyn nieprzewidzianych i nieplanowanych.

Co do p. Haliny. Dziś przyszło niemiłe pismo od dwóch sąsiadek, że niby na klatce śmierdzi (niech się umyją to nie będzie im śmierdziało), ze zwierzęta stwarzają zagrożenie epidemiologiczne itp. bzdety.
Jak spotkam babska to im chyba powiem parę niemiłych epitetów.
Tak czy siak remont jest potrzebny i to nie tylko ze względu na ich kłapanie ozorem

:evil: :evil: :evil: :evil: To może by ruszyły tyłki i pomogły w azylu, a nie tylko peplać potrafią :evil: :evil: :evil:
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 04, 2011 19:01 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Jedna z nich kiedyś jak była zbiórka kasy na zwierzaki wrzuciła 1 gr do skarbonki i na cały głos rzekła do swoich dzieci
" Zobaczcie dzieci jak mamusia pomaga zwierzątkom" :ryk: :ryk: :ryk:

Dyktatura

Post » Śro maja 04, 2011 19:11 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Dyktatura pisze:Jedna z nich kiedyś jak była zbiórka kasy na zwierzaki wrzuciła 1 gr do skarbonki i na cały głos rzekła do swoich dzieci
" Zobaczcie dzieci jak mamusia pomaga zwierzątkom" :ryk: :ryk: :ryk:

:spin2: :spin2: chyba się jej w głowie troszkę namieszało :spin2: :spin2:
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 09, 2011 15:33 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Miś wyjechał w sobotę do nowego domu do Poznania.
Ma tam mamę, tatę i 3 braci - kota Lucky'ego i 2 szczurki.
Nowi rodzice piszą o nim tak:
Kotek ma się dobrze polubił Łukasza, psoci i broi strasznie, drapie wszystko i wszystkich hehehe ale jest przy tym słodki i wszystko mu wybaczamy. Lucky go obserwuje i nie pozwala mu się do siebie zbliżyć, mam nadzieje, ze się polubią, to kwestia czasu :) Dziś mały nie zrobił kupy a jadł dużo trochę się martwię.... zobaczymy jutro... No i musimy uważać na te nasze szczury bo te to są niezłe gryzonie i już się starły z małym i biedny piszczal wiec już nie pozwalamy mu wchodzić na klatkę ... Poza tym wszystko ok jak zasypia to lubi sobie possać bluzę albo kocyk :) Więcej info za tydzień bo na razie w międzyczasie załatwiamy mieszkanie- w tym miesiącu mamy nadzieje się wyprowadzić... Pozdrawiamy :)

Obrazek z nową mamą
Obrazek z nowym tatą
Obrazek z nowym bratem Luckym

Dyktatura

Post » Pon maja 09, 2011 16:13 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Widać, że zadowoleni z Misia :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 09, 2011 17:43 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Myślałam, że nie będę musiała się z wami dzielić tą przykra informacją, ale.... te głupie babska które ostatnio naskrobały pismo do p. Haliny nasłały na nią Straż miejską. Juto przyjdą do niej kontrolować azyl a ponieważ mieści się on w mieszkaniu prywatnym najprawdopodobniej zostanie podwyższony czynsz za lokal oraz postanowienie ograniczenia kotów do 10. Reszta będzie musiała trafić do schroniska.
Nie wiemy co robić więc jeśli gdzieś jest wolne DT to prosimy o pomoc.

Dyktatura

Post » Pon maja 09, 2011 17:55 Re: Zbieramy na remont naszego azylu! 33 koty z azylu p. Haliny.

Dyktatura pisze:Myślałam, że nie będę musiała się z wami dzielić tą przykra informacją, ale.... te głupie babska które ostatnio naskrobały pismo do p. Haliny nasłały na nią Straż miejską. Juto przyjdą do niej kontrolować azyl a ponieważ mieści się on w mieszkaniu prywatnym najprawdopodobniej zostanie podwyższony czynsz za lokal oraz postanowienie ograniczenia kotów do 10. Reszta będzie musiała trafić do schroniska.
Nie wiemy co robić więc jeśli gdzieś jest wolne DT to prosimy o pomoc.

Ania :strach: :strach: :strach: :strach: Czy Ty sobie Prima Aprilis urządzasz ?! 8O 8O
O mamo...... Czy p.Halina zostawia sobie jakieś wybrane przez nią samą koty, czy zostanie to, co nie pójdzie do adopcji ?
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]