Mruczka z dziećmi w piwnicy..MAJA i KROPKA mają dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 04, 2011 9:07 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

ANIAC1 udało Ci się porobić jakieś zdjecia ?
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro maja 04, 2011 11:27 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

A jeszcze jedno dziewczyny jakbym zaopiekowała sie kotami :) to czy miałby ktoś pożyczyć klatkę, do przetrzymania mamy i kociaków :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Śro maja 04, 2011 13:25 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

nie zrobiłam jeszczce zdjęć....ale zrobię:-) może dziś...a jeśli chodzi o klatkę to ja zorganizuję!!!!! :)

ANIAC1

Od: Czw kwi 28, 2011 13:15

Post » Śro maja 04, 2011 13:33 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

ANIAC1 pisze:nie zrobiłam jeszczce zdjęć....ale zrobię:-) może dziś...a jeśli chodzi o klatkę to ja zorganizuję!!!!! :)

napisz mi jak się kotka zachowuje do innych kotów i ogólnie coś o niej ... musze mieć argumenty do rozmowy z TZ :D

Magdalena424

Post » Śro maja 04, 2011 13:44 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

No dobrze:-)
jak mnie widzi z rana to wyskakuje z kartonu (albo wskakuje przez okno jak dziś, bo słyszy że wołam) ociera się i zagląda do miski:-) karmię ją i zaczyna mruczeć:-) jak ją biorę na ręce troszkę się poociera a potem myk do kartonu do swoich dzieci, które jak tylko zapiszczą od razu robi im miejsce do karmienia....mało miauczy, choć pierwszego dnia jak ją znależliśmy to miałczała i to bardzo, mogę spróbowac wysłać filmik ( ale to dopiero późnym wieczorem), Jak Mruczka nie chce być długo na rękach (nie męczę jej tym zbytnio) to wstdy daj znać, ale bez pazurków! Tak więc widać, że łagodne i przyjaźnie nastawione do ludzi zwierzątko.... psów się oczywiście boi.... bo jak tylko któryś wyczuje że w piwnicy jest kot to zaczyna się szczekanie....a do innych kotów?? Raz miałam taką sytuację, że skonfrontowałam ją w dwoma kotkami (też oswojonymi bardzo do ludzi) to oba nie były zadowolone, natomiast Mruczka "miałkała" i położyła się na boczku. Karmiliśmy ją wstedy a oba kotki (które były na swoim terenie) patrzyły z niezadowoloeniem i trochę fukały, ale to chyba normalne....

ANIAC1

Post » Śro maja 04, 2011 13:47 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

po południu i wieczorem już żadko (ale to nie zasada) wyskakuje na mój widok z kartonu.... głaszczę ją, lubi głaskanie.I małe też zaczynają lubić, trzeba je uczyć:-) kontaktu z człowiekiem:-)

ANIAC1

Post » Śro maja 04, 2011 13:56 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

no to wyglada na to, że to kotka wolnożyjąca :(
obawiam się tylko czy takim zamknięciem w domu nie zrobimy jej krzywdy .....

Magdalena424

Post » Śro maja 04, 2011 13:59 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

wiesz, ona jest zadbana, myślałam, że po prostu ktoś ją mógł wyrzucić z domu, jak zobaczył, że bedzie miała małe i najzwyczajniej pozbył się problemu....jeszczce rozmawiałam z taą dziewczyną, która raz wzięła ją do domu nakarmić... zanim jeszczce się zorientowaliśmy, że przebywa w naszej piwnicy...ehhhh :(

ANIAC1

Post » Śro maja 04, 2011 14:02 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

ANIAC1 pisze:wiesz, ona jest zadbana, myślałam, że po prostu ktoś ją mógł wyrzucić z domu, jak zobaczył, że bedzie miała małe i najzwyczajniej pozbył się problemu....jeszczce rozmawiałam z taą dziewczyną, która raz wzięła ją do domu nakarmić... zanim jeszczce się zorientowaliśmy, że przebywa w naszej piwnicy...ehhhh :(

to ktoś miał ją w domu???
spróbuj się dowiedzieć o niej jak najwięcej od tej dziewczyny :)
a dlaczego ta dziewczyna nie zatrzymała jej u siebie? :D

Magdalena424

Post » Czw maja 05, 2011 7:00 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

Ma dużego psa....od tamtej pory jej nie widziałam....ale mówię.... to tylko moje przypuszczenia, o tym, że ktos mógł ją wyrzucić z domu... bo jest zadbana, nawet pazurki ma dość krótkie.... nie wiem, może sama je ściera....zrobiłam kilka zdjęć wczoraj ale wyślę je po południu....

ANIAC1

Post » Czw maja 05, 2011 7:12 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

mogła być domowa - pazurki mogła mieć obcinane
jakby wet ją obejrzał pewnie sprawa by się troszkę wyjaśniła

z reguły koty wolnożyjące nie są miziaste - lecz dzikie
obstawiam,że ta kotka była domowa - może komuś uciekła,wyskoczyła z balkonu ( albo ktoś ją wyrzucił)
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw maja 05, 2011 7:14 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

:( rozumiem, szkoda że kota nie mogła u niej zostać, bo miałaby dom.....

a jakieś ogłoszenia powieszałaś w okolicy, a może okoliczny wet coś wie, może skojarzyłby kotę jakby go zapytać ....:(

Magdalena424

Post » Czw maja 05, 2011 7:16 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

jeśli uciekła to widziałabym ogłoszenie, że ktoś jej szuka i prosi o kontakt....domie znajdź się.... :?

ANIAC1

Post » Czw maja 05, 2011 7:23 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

zrobię ogłoszenie.................

ANIAC1

Post » Czw maja 05, 2011 9:23 Re: Mruczka z dziećmi w piwnicy... PILNIE szukamy DT OLEŚNICA!!!

nadzieje nikłe ale warto spróbować
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

[poprzednia][następna]