Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2011 10:31 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

Banerek dla kotki :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hd3lt][IMG]http://i.imgur.com/tjHls.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon maja 02, 2011 15:58 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

AlfaLS sa już wyniki badań?
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon maja 02, 2011 15:59 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

amyszka pisze:Banerek dla kotki :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hd3lt][IMG]http://i.imgur.com/tjHls.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:

Śliczny banerek! Dziękuję :1luvu:

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon maja 02, 2011 16:04 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

monika74 pisze:AlfaLS sa już wyniki badań?

Wiem, że Alfa miała dziś po 16.00 jechać z kotką. Test białaczkowy można zrobić od razu, ale reszta badań będzie pewnie w labie robiona.
Ostatnio edytowano Pon maja 02, 2011 16:21 przez e-dita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon maja 02, 2011 16:11 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

:ok:
dobrze że już bezpieczna.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 02, 2011 16:18 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

ja też czekam na wieści...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pon maja 02, 2011 22:06 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

Ja też czekam ...mam nadzieję ,że będą to dobre wieści..
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon maja 02, 2011 23:16 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

Piękne dzięki za banerek, zaraz sobie wkleję do podpisu :D

E-dita bardzo dziękuję za test białaczkowy!!!!!!!

A teraz wiadomości - na razie nic nie wiadomo, wszystko dowiem się jutro jak pojadę z kiciunią rano na kroplówkę. Dziś miała pobraną krew na różne badania, m.in. na ten test białaczkowy. Jednak wet powiedział, ze przy jej wyniszczeniu pewniejszy wynik będzie jak krew będzie po odwirowaniu. Czyli do badania będzie wzięte osocze. I dlatego nawet tego wyniku nie znam. Jednak jutro rano wszystko będzie jasne...
Na razie dziś koteczka dostała dożylnie kroplówkę, jakieś leki i co najważniejsze jest jakiś efekt tych działań. Temperatura wzrosła o 3 kreski - dziś już 37,6. Wczoraj nic nie jadła, w nocy też nic. Dziś rano jedzenie zabrałam bo to badanie krwi ale jak wróciłyśmy to kicia miała apetyt - zjadła dwie nieduże miseczki saszetki RC / prezent od Pani Doktor :D /, popiła śmietanki, pije sporo wody i co ważne zaczyna chodzić po całym mieszkaniu - nie siedzi już tylko w łazience :D

I nie jest już taka dzika jak można by się spodziewać, daje się już głaskać a jak się zacznie głaskać to sama łepek nadstawia żeby jeszcze za uszkiem posmyrać :D . Myślę, ze będzie z niej domowa, fajna kotka tylko żeby to zdrówko było...

Kochani trzymajcie dalej kciuki za małą - ciągle są bardzo potrzebne....
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Wto maja 03, 2011 6:04 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

Fajnie, że jest poprawa. Trzymam kciuki za dobre wyniki :ok: :ok:

Cudak1

Post » Wto maja 03, 2011 11:58 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

Cudak1 pisze:Fajnie, że jest poprawa. Trzymam kciuki za dobre wyniki :ok: :ok:

Ja też .!!
Obrazek

cypisek

Post » Wto maja 03, 2011 20:37 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

No troszkę już o Niebieskiej wiemy. Przede wszystkim nie ma białaczki co jest bardzo dobrą wiadomością. Jednak wyniki wskazują na przewlekłą niewydolność nerek i - szczerze mówiąc - rokowania nie są dobre :cry: . Efektem tej niewydolności jest też potężna anemia. Wyniki te najbardziej podstawowe to np.
mocznik 179.413 / norma 25.000-70.000/
kreatynina 3.949 / norma 1.000-1.800/
hemakryt 17,8 / norma 28-49/
hemoglobina 53 / norma 93-153/
Skan badań poniżej:
Obrazek

W związku z tym, że zapowiada się dłuuuuuuuższe leczenie Niebieskiej bardzo proszę o pomoc finansową dla niej. Ja biorę na siebie karmienie frykasami bo coś jej się w końcu od życia należy i ewentualne wszelkie badania ale jakby ktoś zechciał pomóc w opłacaniu usług weterynaryjnych to powiem szczerze - byłabym bardzo wdzięczna. U mnie już z kasą krucho a co będzie dalej to aż boję się myśleć... A przecież jej tak nie zostawię :cry:
Wklejam na razie skany paragonów za dotychczasowe leczenie......To już 110 zł.......

Obrazek

Na razie przynajmniej do końca tygodnia płuczemy kicię dożylnymi kroplówkami, później kolejne badania i co dalej? Nie mam pojęcia.....
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Śro maja 04, 2011 10:04 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

Niedobrze :( chyba powinna byc na specjalnej karmie?

Cudak1

Post » Śro maja 04, 2011 11:48 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

AlfaLS z mojego bazarku na Helenkę będzie 17 zł, jak dojdą wpłaty, to przeleję Ci na Niebieską...

Nie wiem, może spróbuj poprosić TOZ o pomoc? Może zgodziliby się zrobić dla Niebieskiej allegro cegiełkowe? Leczenie jeszcze potrwa, karma dla nerkowców droga :| Zawsze lepiej, jak można publicznie konto podawać Fundacji czy TOZu.

Cudak1

Post » Śro maja 04, 2011 20:41 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

Na razie ją płuczemy i staramy się żeby w ogóle cokolwiek zjadła. I tu jest postęp bo kicia zaczyna coraz więcej jeść. Pod koniec tygodnia, najprawdopodobniej w piątek będzie pobrana krew na kolejne wyniki żeby było wiadomo czy to płukanie coś daje / w sensie ile daje/, a później kolejne wyniki żeby zobaczyć czy nerki w ogóle pracują. W grudniu ubiegłego roku odeszła mi kicia z przewlekłą niewydolnością nerek więc wiem jak się sprawy mają. I napiszę brutalna prawdę - jeśli nerki nie będą same pracowały to z kicią nie będzie dobrze :cry:
Powiem szczerze ja bym chciała mieć z nią problemy typu droga karma... Bo jak leczenie przyniesie dobre rezultaty to dopiero wtedy potrzebna będzie ta karma, a ja się bardzo boję, że może być jak z moją Tosią (*), ze już żadna karma nie była potrzebna bo ona po prostu absolutnie nic nie chciała jeść a nerki po płukaniu i leczeniu same nic nie pracowały...

Na razie my jeździmy na kroplówki i zastrzyki a Wy trzymajcie kciuki. bardzo prosimy!!!!!!
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Śro maja 04, 2011 20:51 Re: Srebrna kotka bardzo potrzebuje pomocy!!!!!!!!!

Życzę wam aby się udało.!!!wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]