5 kociąt z kanałów- 4 w DS, 1 w DT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2011 12:38 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

Cały czas kciuki. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon maja 02, 2011 13:41 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

P. Biel powiedziała żebym mu dała spokój. Kot jest zdrowy co potwierdziły podstawowe badania krwi. Powiedziała że nic wiecej nie bedzie robic bo nie ma sensu go męczyć. Ma tylko niewielką anemię. Powiedziała ze na pewno to robale bo tamten odrobaczacz jest za słaby. Mam kota dobrze odżywić i sie zgłosić za 2 tyg na odrobaczenie, chyba że by coś się działo wcześniej (w co wątpi). Na anemie mam dawać odrobinkę kwasu foliowego raz dziennie i dogrzewać.
Kot czuje się dobrze, ma apetyt, załatwia się normalnie, troszkę bawi, więcej odpoczywa i jest po prostu osłabiony. Zapewne przez pasożyty. Jesteśmy dobrej myśli, tak więc już bez czarnowidztwa, proszę :D

Żmijka

Od: Pt lis 19, 2010 13:04

Post » Pon maja 02, 2011 13:53 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

No to uf, kamień z serca.

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Pon maja 02, 2011 14:08 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

No to super. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon maja 02, 2011 14:10 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

Serotoninka, mi wetka powiedziała żeby poczekać ze szczepieniem aż się porządnie dożywią, może Ty też poczekaj. A propos, jak Twoje bąbelki? :)
.. i co z tym ostatnim kotkiem?

Żmijka

Post » Pon maja 02, 2011 15:17 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

ostatni kotek lata jak ta lala po kanale :twisted: Nie mam podbieraka, ale Lidia jutro będzie łapać. Telefony w pogotowiu proszę mieć włączone!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon maja 02, 2011 20:45 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

No to w sumie ufff :)

A środek na odrobaczanie przecież specjalnie podany był w małej dawce i tylko na glisty, bo mocny na wszystko mógłby zabić... Co joshua_ada może potwierdzić :(
Jakby się wszystko na raz wytruło to mógłby nie dac rady, skoro nawet przy tak małej dawce takie rzeczy się działy.

Z szczepieniem to różnie bywa... Owszem dobrze poczekać aż się kociak odżywi i go odrobaczy. Dobrze o ile wcześniej się nie przywlecze do domu panleukopenii. Też uważałam jak ta wetka do czasu aż 5cio miesięczy, odpasiony kociak mi zszedł :( Potem szczepiłam od razu na wstępie jesli tylko kociak nie był chory. I wiele osób dużo tymczasujących tak robi. Z robalami można wygrać, z panleukopenią w 99% nie :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon maja 02, 2011 20:57 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

Luzik, będzie dobrze. Moje koty nie wychodzą, wiec nic nie przyniosą. Rocky się rozruszał. Dużo je mięska ale najchętniej ciepłe mleczko z butelki. Wetka powiedziała że szkoda go kłóć więc kropluwki mu nie da. No to ja zdrapuję galaretkę z puszki animondy z odrobiną mięsa i gotuję mu rosołek jak ostygł wkruszyłam odrobinę kwasu foliowego. Butelka schodzi momentalnie :D Śpi na podgrzewaczu do rąk albo na nas. Teraz mam na kolanach śpiącego Tofiego a u Męża śpi Rocky. Jest bosko.. a będzie lepiej :ryk:
Dziewczyny możecie podesłać linka do mojego filmiku Lidii?

Żmijka

Post » Pon maja 02, 2011 21:20 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

a maila masz? ;)

możesz mu gotować rosołek na normalnym drobiu. Ale nie na samej piersi. Lepiej na nodze, z chrząstką. I mało wody by aż galaretka wyszła. Aż do rozgotowania się miesa. Ja potem w rękach gniotłam. A kurczak jest lekko strawny. Do tego można ciut marchewki rozgotować.
Mielona wołowinka też powinna dobrze wchodzić, dużo białka ma. Na mięsie ogólnie kociaki super rosną, tylko samo mięso to za mało, więc trzeba by witaminy suplementowac. (Albo robić barfa)
Obrazek

Mysza

Post » Wto maja 03, 2011 13:31 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

Czekałyście wieki, ale w końcu są:

Obrazek

Obrazek

Słodkie, prawda? Musiałam poczekać aż białe skarpety sen pokona bo inaczej nie ma szansy na zdjęcie... Potem jeszcze może wrzucę fotkę mojej nogi, abyście mogli zobaczyć efekty jego temperamentu - całe podrapane ;)

serotoninka

Post » Wto maja 03, 2011 13:34 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

Żmijka pisze:Luzik, będzie dobrze. Moje koty nie wychodzą, wiec nic nie przyniosą. Rocky się rozruszał. Dużo je mięska ale najchętniej ciepłe mleczko z butelki. Wetka powiedziała że szkoda go kłóć więc kropluwki mu nie da. No to ja zdrapuję galaretkę z puszki animondy z odrobiną mięsa i gotuję mu rosołek jak ostygł wkruszyłam odrobinę kwasu foliowego. Butelka schodzi momentalnie :D Śpi na podgrzewaczu do rąk albo na nas. Teraz mam na kolanach śpiącego Tofiego a u Męża śpi Rocky. Jest bosko.. a będzie lepiej :ryk:
Dziewczyny możecie podesłać linka do mojego filmiku Lidii?

mozna samemu cos przywlec na butach
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto maja 03, 2011 14:41 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

no białe skarpetki wymiata :1luvu:
ciekawe jak ostatnia kocina... Nie wiem jak pogoda w W-wie ale pewnie tez listopadowa. Może nie chcieć wychodzić :(
Obrazek

Mysza

Post » Wto maja 03, 2011 16:16 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

Chlip, chlip...

Porobiłam ogłoszenia... Chlip... I ludzie dzwonią. Buuuu...

Jutro przyjeżdża bardzo fajnie zapowiadająca się pani. Jeszcze nie wie, czy chce chłopca czy dziewczynkę, mówi, że każdy maluch zasługuje na o by go kochać - no jestem urzeczona! Pogadałyśmy już sobie o oknach, kastracjach itd. Wszystko zapowiada się super. No jeszcze pogadam o dwójeczce może ;)

Wcześniej dzwonił jakiś gość z Międzylesia, któremu w życiu nie oddam żadnego kota. Ma już kotkę, od 6 lat, która nie jest wysterylizowana i wychodzi do ogródka na co dzień. Pytam się co z małymi, a on mi na to w niejasny sposób odpowiada, że małych nie miewają. No to pytam się: jak to? Czy hormony dają, czy co... A on mi na to, że kotka tak sama z siebie nie chce mieć dzieci i w związku z tym nie ma. Czadowo, co?

serotoninka

Post » Wto maja 03, 2011 16:29 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

zdecydowanie namawiaj na parkę :)
Obrazek

Mysza

Post » Wto maja 03, 2011 16:47 Re: 5szt 6tyg kociąt z kanałów- mają DT :) W-wa

Już nie muszę - Pani sama zadzwoniła z informacją, że namówiła narzeczonego na dwa! No o że przecież jak one są zżyte, to że nie można ich rozdzielać... No cudownie po prosu! Jutro jesteśmy umówione na popołudnie!

serotoninka

[poprzednia][następna]